Gran Canaria Marathon

Sol, varme, afslapning, ferie, hygge – og lidt løb

Gran Canaria Marathon - Sol, varme, afslapning, ferie, hygge – og lidt løb

I de fleste tilfælde er selve maratonløbet det mest vigtige ved en rejse med Marathon Travel Club, det er ligesom meningen med det hele, ikk’…?

Når det gælder Gran Canaria Marathon må vi nok erkende, at her tæller en hel solskinsuge på et godt hotel i Puerto Rico, en dejlig udsigt fra lejligheden og den store solterrasse, muligheden for at flade ud ved poolen og få sol på maven, samværet med nogle hyggelige rejsefæller fx på nogle gode udflugter, lækker mad og vin nok mere end selve maratonløbet i Las Palmas om søndagen. 

Når det er sagt, så er det selvfølgelig med et blink i øjet, for de fleste af vores gæster er løbere, som i større eller mindre grad prioriterer ganske højt at få sved på panden gennem godt 42, 21 eller her også 10 km’s indsats i løbesko.

I slutningen af januar er det som bekendt meget mørkt og koldt i vores lille land højt mod nord, og løbeturene foregår indhyllet i flere lagt tøj og på våde eller glatte veje. Så kan det være mere end tiltalende at hoppe med Marathon Travel Club til Gran Canaria og for en uge trække i shorts og t-shirt og sige ”adios” du danske vinter.

Gran Canaria Marathon havde sin debut i 2010, og vi har været med siden. For nok er det ikke et stort eller ”must run” løb, men det er velfungerende og er allerede blevet utrolig populært hos vores danske gæster, hvoraf flere vender tilbage år efter år. Coctails er der rigeligt af på øen, og denne ”coctail” bestående af solskinsferie og løb har vist sig at have mange tilhængere.

Maratonløbet foregår i hovedstaden Las Palmas, som vi med egen bus besøger to gange, først om lørdagen, hvor vi tager et smut dertil for at hente startnumre på expoen, og anden gang søndag, hvor bussen kører os til start- og målområdet og henter os igen efter løbet. Ruten er flad og smuk, og undervejs ser du flere af byens historiske områder og attraktioner, ligesom du kan nyde den smukke kyststrækning. Det er et helt igennem godt tilrettelagt løb og med velforsynede depoter og en glad stemning.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Med en normal temperatur på 18-20 grader er der her gode muligheder for at få en forrygende start på løbeåret, og de trofaste heppere har ligeledes fine betingelser for at hylde de seje løbere flere gange langs ruten og ellers nyde stemningen og omgivelserne.

I målet er der medaljer og en goodie-bag i form af en rygsæk med en race t-shirt og en langærmet trøje, og en super forplejning med bl.a. koldt øl og peanuts, frugt og softdrinks.  

På Hotel Rio Sol er vi indlogeret i store rummelige værelser med eget køkkenafsnit og en stor terrasse med solsenge, bord og stole – alle har en flot udsigt over bugten. På hotellet er der en velassorteret købmandsbutik med bl.a. frisk brød og danske aviser, og i nærområdet er der et større indkøbscenter med flere restauranter, bistroer og cafeer, hvor man kan stille sulten og slukke tørsten uden at blive ruineret.

Man kan også tage trappen ned til stranden, hvor du kan bade i havet og hvor der ligeledes er et stort udvalg af spisesteder og butikker – det er bare 700 trin nedad, så er du der. Og gider du ikke tage trappen, når du skal op igen, hopper du bare ind i en taxa.

Er du til aktiviteter byder vi på flere gode fælles arrangementer, bl.a. bjergvandringer, udflugter, sejltur og markedsbesøg, så du kan ganske enkelt tilrettelægge dit ophold, præcis som det passer dig. Vores lokalkendte guider Lene og Mogens er kendt for deres gode humør og skal nok sørge for, at der er varierende aktiviteter og at alle føler sig godt tilpas.

Naturligvis arrangeres der pastaparty før løbet og festmiddag efter, men også aftenspisning på stranden, hvor vi bl.a. nyder den flotte solnedgang, eller en tur væk fra de traditionelle turiststeder, hvor vi spiser portugisisk klipfisk eller kaninsteg.

”Vi har været med to gange og har bestilt igen til næste år – det er nærmest vanedannende” (Birgit og Åge)

Solen og varmen, det gode humør, den afslappede stemning og et fint løb – vi ses igen. (Jens og Inga)