Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Marathon

Se vores rejser herunder

Maratondistancen er et ikonisk mål for mange løbere, og hos Marathon Travel Club hjælper vi dig med at opfylde dine Maraton-drømme. 

Hvad end du står foran dit første maraton, eller du allerede har løbet flere maratoner og nu går efter at blive en Six Star Finisher ved at gennemføre alle seks World Marathon Majors, så er et velgennemført maraton altid noget at se frem til. Derfor sørger vi i Marathon Travel Club for alt det praktiske omkring selve løbet med hensyn til både rejseplanlægning, hotel, udflugter, afhentning af startnumre, transport til startområder osv.. Rejser du med os, kan du derfor koncentrere dig udelukkende om at præstere bedst muligt i løbet og opfylde dine personlige mål – hvad end det er en god tid, at slå din egen rekord eller bare at gennemføre løbet.

 

Vælg mellem et stort udvalg af maratonløb verden over

Med os kan du bl.a. løbe verden seks største, ældste og mest prestigefyldte maratonløb, også kendt som Marathon Majors, som finder sted i henholdsvis New York, Boston, Chicago, London, Berlin og Tokyo. Derudover tilbyder vi også maratonløb til mange andre spændende destinationer, som frister med både fest og farver, fantastiske løbeudfordringer og spændende kulturoplevelser. Lad dig fx friste af Cuba Havana Marathon, Athen Classic Marathon eller Singapore Marathon. Se alle vores maratonrejser herunder.  

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
per side
Verdens smukkeste maratonløb

Skal du med når Sydafrikas smukkeste by, Cape Town, danner rammen om dette eksotiske maraton, der er på nippet til at blive optaget som et World Marathon Major-løb?


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 6-15 nætter
Forespørg
Weltklasse!

Danskerne elsker Berlin Marathon. Det kan både ses og ikke mindst høres på den 42,195 kilometer lange rute, hvor den hårrejsende jubel løfter dig igennem ruten i den tyske hovedstad.
 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 3 nætter
Forespørg
Vive la France - Løb i byernes by!

Vil du prøve kræfter med maratondistancen? Så tag med til Paris, hvor løbet er én lang sightseeing. Oplev et af Europas største og mest populære maratonløb i byernes by, Paris.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller kør selv
 • 3 nætter
Forespørg
Løbet over alle løb - I byen over alle byer

Tag med til et af verdens største maratonløb, når 50.000 løbere samles for at fejre motion og fællesskab. Kryds den legandariske Queensboro Bridge, og løb direkte ind i New Yorks hjerte.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 7 nætter
Forespørg
Weltklasse!

Prøv kræfter med et af de i alt seks World Marathon Major-løb i den tyske hovedstad, Berlin. Danskerne elsker Berlin Marathon. Det kan både ses og ikke mindst høres på den 42,195 kilometer lange rute.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 1 overnatning
Forespørg
En smuk løbeoplevelse down under

Australiens største og mest berømte by byder blandt andet på Operahuset i Sydney tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, som siden 2007 har været på UNESCO's verdensarvsliste.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 3 nætter
Forespørg
 

Maratonløbets historie

Bag oprindelsen af dette sagnomspundne løb er der selvfølgelig en rigtig god historie. Det er historien om løberen Pheidippides der efter sigende skulle have løbet de godt 40 km fra byen Marathon til Athen i Grækenland for at viderebringe nyheden om sejr. Det er denne historie de fleste kender, og som også var startskuddet til det moderne maratonløb, som vi er så passionerede omkring, og som bare bliver ved med at stige i popularitet den dag i dag. Men ifølge forskere er dette faktisk en myte, og de mener samtidig at løberen Pheidippides faktisk begik en meget større og vildere bedrift.  Man finder det nemlig mere sandsynlig at det var selvsamme Pheidippides der løb knap hele 500 km på kun 3 dage, 245 km fra Athen til Sparta og tilbage igen, i forsøget på at hente ekstra hjælp fra spartanerne til bekæmpelsen af den persiske hær, som truede Athen. Men selvom fortællingen om Marathon måske ikke bygger på en hel sand historie, så skal det ikke stoppe os løbeglade mennesker i at nyde den folkefest det er at løbe et maraton.

Ofte stillede spørgsmål
Hvilke maratonløb tilbyder Marathon Travel Club

Med os kan du bl.a. løbe verdens seks største, ældste og mest prestigefyldte maratonløb, også kendt som Marathon Majors, som finder sted i henholdsvis New York, Boston, Chicago, London, Berlin og Tokyo. 

Hvor hurtigt løber man et marathon?

De fleste løbere formår at løbe et marathon på under fire timer. Løber du et marathon på under tre timer, regnes det for en hurtig tid.

Hvornår blev det første marathonløb afholdt?

Det første marathonløb blev afholdt i 1896 ved de Olympiske Lege i Athen til minde om løberen Pheidippides, der efter sigende skulle have løbet de godt 40 km fra byen Marathon til Athen for at viderebringe nyheden om sejr.

Hvem har rekorden i marathon?

Eliud Kipchoge fra Kenya har den officielle verdensrekord, som lyder på 2 timer, 1 minut og 29 sekunder.