Bank of America Chicago Marathon

Et af verdens allerstørste og bedste løb i en fascinerende by

Oplev en af verdens mest utrolige byer, hvor du starter og slutter i Grant Park og bliver sunget og heppet frem hele vejen igennem

Bank of America Chicago Marathon. - et af verdens allerstørste og bedste løb i en fascinerende by

Inspireret og bakket op af en meget entusiastisk borgmester løb Chicagos første maraton af stabelen i 1977 og blev, med 4200 deltagere, straks verdens største. Det siger lidt om den udvikling, maratonløb har været ude i siden, at løbet nu med 45.000 deltagere er vokset til mere end 10 gange sin oprindelige størrelse.

I 1977 vandt en 8-årig dreng i øvrigt sin klasse i tiden 3:15:20. Hurtigste tid i Chicago blev i 2012 sat af Moses Mosop fra Kenya i tiden 2:05:37, mens den russiske kvindelige løber Liliya Shobukhova vandt tre år i streg med 2:18:20 som sin hurtigste tid.

Chicago Marathon er blandt andet berømt og kendt for sin flade og hurtige rute, der starter og slutter i Grant Park og undervejs fra start til mål viser dig en af verdens mest utrolige byer. Verdensrekorder og nationale rekorder står i kø, og et utal af personlige rekorder har med garanti bragt smilene frem og hænderne i vejret på tusindvis. De mange løbere bliver sunget og heppet frem af 1,7 million tilskuere, som er med dig hele vejen og uforbeholdent og med entusiasme og begejstring giver udtryk for deres beundring. Det virker sikkert bedre end nok så mange energibarer og specialdrikke, og du bliver høj af det helt uden doping. Snesevis af underholdningsgrupper og 30 professionelle heppekor med cheerleaders og 5000 frivillige får det hele til at vibrere – og alt fungerer perfekt akkompagneret af musik og gøgl – måske møder du endda The King himself, vrikkende til tonerne fra Jailhouse Rock.

Men sæt nu farten lidt ned og husk at nyde, du løber i en helt anden del af verden, i en spændende og anderledes by med træerne smukt klædt i efterårets farver. Glæd dig over seværdighederne undervejs og udsigten til Lake Michigan. Start og mål er Grant Park på Columbus Drive, og du løber på Broadway med udsigt til Sears Tower, når den halve maraton i centrum, kommer omkring farverige China Town med kinesiske drager, der siden afløses af mexicanske toner og dansere i det sydamerikanske område. Løbet er velorganiseret, og der er digital tidsangivelse for hver mil og ved halvmaratondistancen. Og selvfølgelig masser af depoter med vand og Gatorade, bananer og powergel.

Gennemsnitlig maksimumtemperatur for The Windy City, som byen kaldes, er i oktober 17° C, det er behageligt, men det kan svinge meget. Fx var temperaturen 5° i 2009 og modsætningen var 2007, som med temperaturer omkring 31° to timer inde i løbet fik flere deltagere til at kollapse på grund af varmen. Det sker næppe igen, men skulle temperaturen alligevel slå toppen af termometret, har man sine forholdsregler.

Når du er kommet vel i mål kan du deltage i det festlige afterparty i et stort telt i Millenniumparken, fylde rockmusik i ørerne og øl, vin, vand og meget mere i maven – alt er allerede betalt som en del af startgebyret. Om aftenen fejrer vi i Marathon Travel Club løbet med en festmiddag, eventuelt en god stor bøf, som især får smilene frem hos de sultne mænd.

Læs mere
per side

1 Item

Stort, spændende, anderledes

Chicago er en utrolig spændende og fascinerende by, der gennem flere år har begejstret de gæster, vi har haft med til Chicago Marathon, som med 45.000 deltagere er et af verdens absolut største marathonløb.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København
  • 4 nætter
Forespørg

Byen Chicago

Byen Chicago er utrolig spændende og fascinerende og har gennem flere år begejstret vores gæster. Det kan godt være, der stadig er gangstere i Chicago, men bybilledet domineres ikke af mørke mænd i 30’er habitter med brillantine hår og en maskinpistol under armen og hvide sko på fødderne – eller smukke og sexede divaer med kavalergang i kjolen og cigaretrør i munden. Men ellers er der ikke mange grænser for oplevelserne i denne fantastiske storby med knap 3 mio. indbyggere og 30 mio. turister årligt. Her er alt fra designerbutikker til grandiose stormagasiner, spændende arkitektur, smukke parker, restauranter for bogstavelig talt enhver smag og en enestående samling af museer – mange af dem endda med gratis entre. Og musikken spiller og teatrene er mange og åbne. Kan man fx sige Chicago uden at tænke på blues? Dine øjne og ører kommer på overarbejde, og mon ikke det samme gælder dit betalingskort, når du fx shopper langs Magnificent Mile og i Oak Street-butikkerne I hvert fald er priserne lave og dollarkursen er fornuftig nok til, at du kan gøre nogle rigtig gode indkøb i USA.

Se alle vores marathon her.