Bestil

Forhåndsreservation til BMW Berlin Marathon

Weltklasse!

Danskerne elsker Berlin Marathon. Det kan både ses og ikke mindst høres på den 42,195 kilometer lange rute, hvor den hårrejsende jubel løfter dig igennem ruten i den tyske hovedstad.

 

In stock
Travel Code
M-BE-001-F
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Reserver allerede nu din plads til Berlin Marathon 2024
blue encircled check Oplev Berlin fra en helt speciel vinkel over 42,195 km.
blue encircled check Kombiner din maratonrejse med storbyferie i Berlin
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/i/c/ico_bus.png Bus eller kør selv
clock icon3 nætter

Rejsen

down v arrow

Flere tusinde af løberne er danske og med over en million tilskuere, er der aldrig én, der mangler opbakning. Det er ruten, hvor alt fungerer og hvor opbakningen er storslået, både når det kommer til tilskuere men også i form af de mange bands og grupper, der entusiastisk underholder flere steder langs ruten.

Alle marathonløbere i Danmark ved, at Berlin Marathon er et af verdens bedste marathonløb og med mere end 45.000 deltagere også et af de største. Samtidig er løbet veltilrettelagt, det er sjovt, og det har en opbakning fra tilskuerne, der ikke findes mage til ret mange steder. Så der er vel ikke noget at sige til, at Berlin Marathon også er danskernes mest populære løb. 

De sidste mange år har forsalget til Berlin Marathon været så hektisk, at Berlin Marathon må melde udsolgt kort efter, at der er åbnet for salget. Heldigvis har vi som turoperatør garanterede startnumre, som sælges med ophold på én, to eller tre nætter på mange forskellige, gode og i forhold til start og mål velbeliggende hoteller. 


Slå rekord i Berlin

Berlin er blandt de seks World Marathon Majors og fostrer personlige rekorder og verdensrekorder. Netop i 2018 blev verdensrekorden slået igen. Denne gang skar 33 årige Eliud Kipchoge fra Kenya mere end et minut af Dennis Kimetto´s rekord fra 2014, der også blev sat i Berlin. Eliud Kipchoge kom ind i tiden 2.01.39. Bedste kvindelige løber i Berlin slog også tidligere rekord, idet Gladys Cheronoer løb på 02:18:11. Men mindre kan da også gøre det, og rigtig mange af deltagerne sætter deres egne personlige rekorder i Berlin på den flade og meget hurtige rute.


Europas mest populære løb

Tyskerne skal have stor ros for deres effektivitet og for et løb, hvor der er tjek på selv den mindste detalje – lige fra vi henter startnummeret på Expoen til selve løbet, der er totalt afspærret fra trafikken. Og naturligvis er forplejning og service undervejs og efter løbet upåklagelig. Efter et vel gennemført løb kan du sætte dig op i en af vores shutle-busser, der pendler fra mål området til de fleste af de hoteller vi bor på.

I øvrigt byder Berlin allerede om lørdagen på løb og fællesskab i form af det populære Frühstücklauf på omkring 6 km fra Charlottenburg Slot til det imponerende olympiske stadion, hvor sponsorer udleverer friske morgenmadsprodukter til alle. Det er et festligt løb med deltagere fra mange nationer – og det er en god måde at få rørt benene og løbet spændingerne ud af kroppen på. Rejser du med Marathon Travel Club kan du tilmelde dig til os, så bliver du kørt gratis til og fra morgenløbet. Der er begrænset antal pladser, idet vi tilbyder dette til både vore bus- og kør selv gæster, så først til mølle.

Det er også om lørdagen, dog sidst på eftermiddagen, at skaterne løber marathon, og her har Marathon Travel Club typisk også deltagere. Et imponerende syn når de professionelle skatere drøner forbi med op til 60 km/t. Ankommer du til Berlin tidligt lørdag eller måske allerede fredag, kan vi derfor varmt anbefale at se skaterne og heppe på dem. Du kan selvfølgelig også selv skate, eller som nogen gør, begge dele!! Der er ikke lige så mange skatere som i søndagens løb, men stemningen er der og det er imponerende, hvor hurtigt der køres.  


Heppere er meget velkommen

Heppere er særdeles vigtige at have med til Berlin. Det er dem der skaber den gode stemning rundt på ruten. Vi samler alle vore heppere lige efter starten ved Sejrssøjlen hvor løberne kun har løbet et par minutter. Når alle løberne er forbi her, går vi ned til stedet hvor løberne har tilbagelagt 21 km. Her hepper vi videre indtil vi går op til 37 km som faktisk ikke er mere end et par hundrede meter fra 21 km, idet løberne kommer tilbage til området inden de fortsætter op til målet.


Berlin med og uden løbesko

Marathonløberne oplever Berlins mange attraktioner under løbet, hvis de altså har øjne for dem – men ellers er der mulighed for det både før og efter løbet. Og det er ikke kun løberne, der sætter pris på Berlin Marathon, også de medrejsende ægtefæller, venner og børn er vilde med Berlin, fordi byen har en god atmosfære og byder på så mange spændende seværdigheder og shopping muligheder. Berlinerne er generelt meget venlige og imødekommende, og byen har alt, hvad du kan forvente af en moderne storby og metropol. Kultur og seværdigheder naturligvis: Oplev for eksempel nyt og gammelt byggeri i en charmerende blanding – andre steder præget af det gamle Østtyskland og mere sjældent end kønt. Se Rigsdagens enestående arkitektur. Fordyb dig i grænseflygtningenes historier og skæbner. Tjek Checkpoint Charlie. Gå Unter den Linden og igennem Brandenburger Tor.  

Eller tag på shopping og lad betalingskortet få motion i de små lækre butikker eller det kolossale KaDeWe – Kaufhaus Des Westens – som rent ud sagt er imponerende med en delikatesseafdeling på størrelse med en fodboldbane. Og alt i shop-in-shops med de kendte mærkevarer – dem alle sammen – og alt hvad man ellers kan forestille sig hører sig til i et shopping center.  

Tag også en slapper og nyd livet på en af de mange hyggelige cafeer eller spis på en af de spændende restauranter og find ud af, at det tyske køkken byder på meget andet og mere end Currywurst og Wienerschnitzel. 


Busrundtur med bus

Lørdag formiddag har vi arrangeret en kombineret byrundtur og banevisning i bus med en dansk guide som er bosiddende i Berlin. Her ser vi alle de populære steder i Berlin samtidig med, at vi også kommer forbi en del af marathonruten. En rigtig god og populær tur, hvor du får inspiration til, hvad du skal lave og se udover at løbe. 


Festmiddag

Søndag aften, når Berlin Marathon er vel gennemført, fester vi videre med en sejrmiddag i byen. Vi har valgt at denne aften i 2019 skal være i det kendte Fjernsynstårn. Nyd den bedste udsigt over Berlin fra TV-tårnet på Alexander Platz, samtidig med at vi får en lækker 3 retters menu. Du bliver kørt fra dit hotel til og fra fjernsynstårnet.

Det er en god mulighed for at snakke med andre løbere og dele oplevelser og sjove historier. For én ting er sikkert: Du er ikke færdig med Berlin Marathon, når du løber over målstregen. Sejrsmiddagen er derfor en rigtig god måde at afslutte søndagen på. Og for de der ikke har fået nok, fester vi videre ude i byen.

Dagsprogram

down v arrow

Herunder ser du et programforslag - der kan forekomme ændringer fra år til år

Du kan vælge mellem ikke mindre end fire forskellige ture, når du rejser med Marathon Travel Club til Berlin Marathon. 
  • Ekspresturen fra lørdag til søndag
  • Den korte tur fra fredag til søndag
  • Den korte tur fra lørdag til mandag
  • Den lange tur fra fredag til mandag

Samtidig er det muligt at vælge både en af Marathon Travel Clubs komfortable og populære busture eller en kør-selv rejse. Uanset hvilken du vælger, er vi dog sikre på, at du får en fantastisk oplevelse i Berlin.

Nedenfor kan du se, hvad der sker på de forskellige dage. Dagene tager udgangspunkt i, at du har valgt en af Marathon Travel Clubs busture. Alle busser kører mod Berlin tidligt om morgenen både fredag og lørdag og samler op i Jylland, på Sjælland og på Fyn og ankommer til Berlin sidst på eftermiddagen. 


Fredag

Vi kører fra Danmark tidligt fredag morgen og ankommer til Berlin sidst på eftermiddagen. Herfra kører vi direkte mod Expoen for at hente startnumre, hvor der også er afsat tid til at se sig lidt omkring og få shoppet lidt. Fra Expoen kører vi direkte til hotellerne for at tjekke ind. 

Aftenen står herefter til fri disposition.


Lørdag

For dem som allerede befinder sig i Berlin, er der lørdag morgen Frühstückslauf. I 2018 deltog mere end 8000 løbere, og det er et skønt løb med en fantastisk god stemning. Løbet er ca. 6 km og man løber i langsomt tempo med start på Charlottenburg og afslutning på det smukke Olympiske Stadion, der giver de fleste gåsehud. Efterfølgende er der morgenmad i form af frugt, kage, kaffe, vand mv. Marathon Travel Club tilbyder gratis bus til Charlottenburg og hjem fra Det Olympiske Stadion til de der ønsker at deltage i løbet.

Vil du hellere på en byrundtur med bus har vi kl. 9,00 en bustur i samarbejde med vore dansktalende tyske guider. Det er en kombineret sightseeing og banevisning med bus, hvor vi ser en masse af de populære og historiske steder i Berlin samtidig med, at vi også kører forbi og ser lidt af søndagens maratonrute. 

For dem som ankommer med bus lørdag til Berlin, kører vi direkte mod Expoen for at hente startnumre, shoppe og måske få lidt at spise. Efterfølgende kører busserne til hotellerne, hvor vi tjekker ind. 

Aftenen er efterfølgende på egen hånd.  


Søndag

Vi starter med morgenmad tidligt søndag morgen på alle hoteller (kl. 06.00). Herefter er der fælles afgang mod start for dem som vil med vores busser. 

Startskuddet går klokken 9.15 - 10.05 afhængig af hvilken startblok du er placeret i og herefter er de næste 42,195 på egen hånd men selvfølgelig med en masse af vores danskere heppere på sidelinjen. 

Efter løbet har vi shuttlebusser der kører fra sejrssøjlen til de fleste hoteller i tidsrummet 13.00-15.30.  For de hurtige løbere der har valgt hjemrejse søndag er der hjemrejse efter nærmere anvisning kl. 16,15. Husk hvis du er med bus og tager mere end 4½ time om at løbe er det nok bedst at blive til om mandagen.

Om aftenen har vi arrangeret en festmiddag i Fjernsynstårnet for dem der ønsker at deltage. Her får vi noget godt at spise og snakker om løbet og viser medaljerne frem. Mange fester videre i Berlin efterfølgende.


Mandag

Hjemrejsen begynder over middag. Der er bagageopbevaring på hotellerne, og inden vi stiger i busserne og sætter kursen mod Danmark er der tid til at shoppe lidt, se lidt af byen eller måske bare sætte sig på en af de mange cafeer og nyde byen, det gode vejr og en kop kaffe. 

Løbefakta

down v arrow
Løbsdato: 22. september 2024
Start:  Kl. 09:15 - 10-05 i 4 bølger
   
Aldersgrænse: 18 år
   
Tidsgrænse løbere: 6 timer 15 min
Tidsgrænse skatere: 2 timer 30 min
   
Tidstagning: ChampionChip
Deltagere: 45.000
Løbet siden: 1974
   
Temperatur: 15-25 grader
Terræn: Fladt
Underlag: Asfalt
   
Rute marathon: endnu ikke offentlig
Rute skater: endnu ikke offentlig
   
Rekord mand: 2:01:39 (2018)
Rekord kvinde: 2:19:12 (2005)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
 

1 person. Forhåndsreservation til Berlin Marathon

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3922-09-202422-09-20240 nætter2.000,- DKKBestil
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3922-09-2024
-
22-09-2024
02.000,- DKKBestil
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Præcise tider og datoer vides ikke for alle løb endnu, men vil tilgå så snart vi ved mere. Datoerne der ses herover er derfor vejledende.

Betingelser:

Ved køb af forhåndsreservationer gælder følgende regler:

  1. Det indbetalte beløb er et depositum, som ved den endelige booking indgår i betalingen for rejsen.
  2. Såfremt man afmelder sin interesse, eller ikke vil med på turen, når man får tilbuddet, mistes det indbetalte depositum.
  3. Såfremt man jfr. Pkt. 2 ikke vil med, men vil udskyde til et andet år, kommer man bagest i køen og det indbetalte depositum mistes.
  4. Det er ikke muligt at lave navneændring.
  5. Startnumre sælges ikke uden hotelophold.
  6. Er forhåndsreservationen gratis, er det samtidig gratis af afmelde sin interesse.

Ved tilmelding til venteliste betales et beløb i depositum for at stå på listen. Beløbet indgår i betaling for rejsen såfremt vi har et startnummer til dig. Kommer du ikke med tilbagebetales beløbet. Hvis du samtidig med at skrive dig på ventelisten også laver en forhåndsreservation til samme løb et af de efterfølgende år, modregner vi naturligvis depositum for forhåndsreservationen i rejsens pris.

Såfremt der måtte opstå tvivlsspørgsmål, anbefaler vi, at du retter henvendelse til os her.

Gå til toppen af siden