BOSTON MARATHON - United States of America

Når amerikansk kultur, prestige og historie går op i en højere helhed

Oplev et af de seks mest berømte og eftertragtede World Marathon Majors i den ærkeamerikanske by Boston

Boston Marathon – når amerikansk kultur, prestige og historie går op i en højere helhed

Smag på ordene:

Boston Marathon – Massachusetts – United States of America.
Udtal ordene med flade a’er og drævende accent, så er du inde i stemningen…

Boston Marathon er verdens ældste og et af verdens mest prestigefulde maratonløb. Det har været afholdt siden 1897. Deltagerantallet har været støt stigende og er nu maksimeret til 36.000 deltagere, der oplever byens gader og seværdigheder på en sightseeing, der ikke fås bedre.

Pudsigt at tænke på, at i det allerførste løb var der 15 deltagere, og vindertiden var omkring tre timer. Efter flere år med en begrænsning af deltagertallet på 25.000 er det som skrevet hævet til 36.000, som ruten er omlagt og indrettet efter. Vindertiden er der også sket et og andet med, fra godt tre timer i 1897 til 2 timer og 7 minutter, løbet af kenyaneren Robert K. Cheruiyot. For de fleste af os er det ligemeget, men præmiesummen er samtidig forhøjet og udgør nu ca. 150.000 $. Boston Marathon er blandt de seks mest berømte og eftertragtede World Marathon Majors – de øvrige er London, Berlin, Chicago, New York City og Tokyo Marathon.

Hvis det ellers giver nogen mening at kalde en amerikansk by for ”amerikansk” eller endda ærkeamerikansk, så skal dette prædikat sættes på Boston. Indbyggerne i Boston er meget bevidste og endda stolte over deres by, og der er prestige i at deltage i Boston Marathon.

Løbet er bygget op omkring velgørenhed (”charity”), og da der samtidig er kvalifikationskrav, der sorterer mange potentielle løbere fra, er vi også hos Marathon Travel Club stærkt begrænset, hvad angår det antal gæster, vi har mulighed for at rejse til Boston med. Vi har ganske få startnumre uden kvalifikationskrav, hvorimod hovedparten af startnumrene bliver solgt med krav om bl.a. en bestemt maksimumtid, som fx for 40-årige herrer er 3.20 og for kvinder 3.50.

Så det er ikke et løb for hvem som helst, men lever du op til kravene og har tålmodighed til at vente et par år eller tre, så kan du se frem til en stor oplevelse på den berømte rute, der løber gennem store dele af den indre by og gennemskærer ikke mindre end otte bydele. Selve maratonløbet er vel tilrettelagt og fungerer som en kæmpe folkefest – det er jo en fridag! Og amerikanerne elsker at se andre svede og er voldsomt imponerede over, at nogle giver sig i kast med en løbetur på 42 km – selvom de måske er lidt undrende over, at et maratonløb ikke også er længere og større i USA end i Europa. ”Come on Denmark, you can do it, you’re doing a great job”, hepper de.

Det var et hårdt anslag mod Boston, Boston Marathon, ja mod hele USA, da et par fanatikere i 2013 sprængte to bomber, der dræbte tre tilskuere og sårede mange flere; men løbet er tilbage på fuld blus og med endnu større sikkerhed og tilstrømning end nogensinde før.

Læs mere
per side

1 Item

American culture, history and prestige

Byen er ærkeamerikansk og fyldt med kultur og historie, men den virker europæisk og har et inspirerende bymiljø med masser af små cafeer, som supplerer charmen ved din løberejse.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København eller kør selv
  • 5 nætter
Forespørg

Byen Boston

Boston er grundlagt helt tilbage i 1630 og er New Englands økonomiske og kulturelle centrum og med sine 600.000 indbyggere en pænt stor by. Boston huser verdens mest berømte Harvard University fra 1636. Ikke mindre end seks af USA’s præsidenter har uddannet sig på Harvard.

Uanset at byen er amerikansk til fingerspidserne og har en overdådighed af kultur og historie, virker den ganske europæisk og har et inspirerende bymiljø med masser af små cafeer, hyggelige restauranter og et ægte havnemiljø. Det er samtidig en moderne storby med en flot skyline og med imponerende nye og velholdte bygninger. Faneuil Hall Market Place, Boston Public Library, bryggeriet The Samuel Adams Boston Brewery, Freedom Trail og Boston Harbour er blot et par af de steder, vores gæster gerne besøger..

Se alle vores maratonrejser her.