Bestil

Dublin Marathon

Europas hyggeligste storby

Vær med til at fejre 40 års jubilæum i den irske hovedstad, Dublin, når Dublin Marathon bliver skudt i gang. Denne smukke storby byder desuden på både masser af shopping, pubber, kultur, natur og historie. 

In stock
Travel Code
M-DU-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev en af Europas hyggeligste hovedstæder i løbesko
blue encircled check Opdag, hvorfor løbet kaldes ’The Friendly Marathon’
blue encircled check Fejr løbet med en kold Guinness på en af de mange irske pubber
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København
clock icon3 nætter

Rejsen

down v arrow

Dublin er uden tvivl en af Europas mest hyggelige hovedstæder. Med palmer udenfor døren, gode shoppingmuligheder, gode pubber, historiske bygninger og seværdigheder og et væld af smukke parker minder byen mest af alt om et mini London. Kort sagt en fantastisk storby. 

The friendly Marathon

Dublin Marathon går også under navnet The Friendly Marathon - det venlige marathon, og grunden hertil vil du slet ikke være i tvivl om, når først du mærker opbakningen på ruten.

Ruten er forholdsvis flad, men med stigninger og temperaturen mild - omkring 12-14 grader, så forudsætningerne er optimale for et godt løb sammen med de ca. 20.000 andre løbere fordelt på over 60 lande fra hele verden. Starten går ved Fitzwilliam Square i centrum af byen og målområdet er ved Merrion Square. Samtidig er turen gennem Dublin selvfølgelig lagt an som en rigtig turistrute, som varierer år til år, men altid går gennem Phoenix Park, som er Europas største bypark. 

Løbet er velorganiseret med vanddepoter for hver 3-5 kilometer, fire depoter med Lucozade Sport, ligesom der er toiletter for hver 3-5 kilometer.

Nyd en Guinness

Rigtig mange forbinder Dublin med øl, og det er ikke helt galt. At gå på pub er en integreret del af irernes hverdag, og langt de fleste tager gerne en pint eller to efter fyraften. En stor del af at besøge Dublin er nemlig også at indsnuse den hyggelige atmosfære, som gemmer sig på de lokale og hyggelige pubber. 

Og kan man godt lide Guinness, er Guinness Storehouse absolut et besøg værd. Centret er bygget op som et Guinness glas og her får du et godt indblik i den mørke øl med det lyse skum. Både når det kommer til brygningen, smagen, distributionen og markedsføringen, som alt sammen er udstillet. Selvfølgelig er der også rig lejlighed til at nyde den traditionelle øl, og det er endda med en fantastisk udsigt over Dublin.

Must see og do i Dublin

En af grundene til at mange forbinder Dublin med London er blandt andet shopping mulighederne, som i Dublin er mindst lige så gode som i London. Forskellen er blot, at her ligger alting inden for gåafstand.

De to største shoppingområder er Grafton Street, strøggaden, og O'Connell Street, hvor du finder de store britiske tøjkæder og shoppingcentre. Er du mere til små specialbutikker skal du hen i Temple Bar-kvarteret, som også uden shopping for øje absolut er et besøg værd. Her finder du hyggelige, brolagte gader, kunstgallerier og selvfølgelig masser af caféer, restauranter og pubber. Og er tiden til det, kan vi anbefale også at ligge vejen her forbi om aftenen. Når butikkerne og gallerierne lukker, åbner natklubberne og forvandler Temple Bar til et livligt forlystelsesområde. 

Af andre seværdigheder kan nævnes Leinster House, som er den irske parlamentsbygning, og naboen hertil, Trinity College, som er Irlands ældste universitet og kollegium fra 1592 og som også huser nationalbiblioteket. St. Stephens Green, som er Dublins mest kendte parkanlæg og selvfølgelig Phoenix Park, som er Europas største bypark. 

Det bliver svært at nå det hele og langt de fleste der rejser til Dublin må hurtigt sande, at de er nødt til at komme tilbage. Både for at se og opleve byen, men i høj grad også fordi man bliver bidt af den irske venlighed. Kort sagt: Glæd dig!

Indkvartering

down v arrow

Mespil Hotel****

En eklektisk blanding af moderne stil og klassisk komfort, der viser nye Superior Executive-værelser. Beliggende i hjertet af den grønne Ballsbridge-forstad og i nærheden af ​​Grafton Street. Inkluderer bed and breakfast.

Fra hotellet er 10 minutters gang til start og 12 minutters gang til mål.

Mespil Hotel i Dublin
Kort og godt  
• 48 værelser • Morgenmad tilgængelig
• Roomservice • Døgnåben reception
• Daglig rengøring • Pejs i lobbyen
• Pengeskab i receptionen • Vaskeservice
• Gratis Wi-Fi  • Privat badeværelse
• Gratis toiletartikler  • Computerstation 

Løbefakta

down v arrow
Løbsdato: 29. oktober 2023
Start: Kl. 8.45
Tidsgrænse: 7 timer
Aldersgrænse: 18 år
   
Temperatur: 12-14 grader
Løbet siden: 1980
Deltagere: Ca. 15.000 
   
Terræn: Forholdsvis flad, men med stigninger
Underlag: Asfalt
   
Rute: Link til ruten finder du her fra 2019
Rute profil: Se rutens profil her fra 2018
   
Rekord mand:  2.08.33 (2011)
Rekord kvinde: 2.26.13 (2010)
   
Video: Se video fra løbet her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Dublin Marathon
Jeg accepterer Marathon Travel Club Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

  • 3 overnatninger med morgenmad
  • Lokal guide med træffetid på hotellet

Tillæg:

  • Startnummer: 995 kr.

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Der tilbydes ikke transport på turen.

Gå til toppen af siden