Bestil

Átjan Wild Islands - Halvmaraton

Bjergløb i ubeskrivelig natur

Bjergløb og trail: Et eventyr på det fjerntliggende Færøerne. Prøv kræfter med et helt unikt halvmaraton omgivet af storslået og uberørt natur, og fyld lungerne med den reneste luft.

In stock
Travel Code
m-fae-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Udfordr dig selv med det ultimative halvmarathon på Færøerne
blue encircled check Få fantastiske naturoplevelser undervejs
blue encircled check Kun 2 timers flyvning fra Danmark
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon4 nætter

Rejsen

down v arrow

Og hvorfor Færøerne? Vi tror på at mange, som os, drages af den storslåede og uberørte natur, den rene luft og det milde omskiftelig klima, som man finder på disse grønne øer, bare 2 timers flyvning fra Danmark. Øernes geografi og natur er en eventyrdrøm - vertikale klippeflader, piercing højderygslinjer, sorte sandstrande, dramatiske vandfald og afsides laguner, giver en dramatisk og smuk baggrund til Átjan Wild Islands – så det var ikke en svær beslutning, at dette måtte vi bare have i vores program!

Átjan Wild Islands tilbyder deltagelse i Trail løb 60 km, et bjerg Marathon, bjerg halvmaraton og Trail på 10 km. Og efterspørgelsen er stor fra flere forskellige lande, og derfor er vi ekstra glade for at kunne tilbyde dette løb. Så vent ikke med at booke, da vi har et begrænset antal pladser!

Foruden en fantastisk løbsoplevelse er der desuden også mulighed for at deltage i Wild swimming and Hot Tub, velkomst aften, adventure film med snak, kortere løbe arrangementer, afterparty, boat party, Havkajak, hiking, surfing mm skal bestilles særskilt og forventes at blive i et prisleje omkring kr. 500-700. Det endelige program er endnu ikke udfærdiget.

 

Leder du efter den ultimative udfordring?

Vi kender det allesammen, vi løber den samme rute igen og igen! Inden du ser dig om, dagdrømmer du måske om endeløse fyrreskove og lavthængende skyer der driver over et skimrende hav. Ruten er ikke den genkendelige asfald eller den traditionelle skovstien, men tværtig mod en rute der vil udfordre dig maksimalt. Et hårdt ujævnt terræn med stejle stigninger, nedstigninger og udsatte bjergskråninger. 

Ruterne variere fra 10 km til 60 km, alle i bjerge og følger en variation af gamle stier, fåreveje og krydsede ujævne udgravninger af ujævnt terræn. Der er en maksimal stigning på ca. 2500 m og de deltagende rådes til at have erfaring med Trail – ruteændringer og opdateringer kan forekomme. Alle ruter vil være markeret og skal følges!

 

Vejret på Færøerne

Den gennemsnitlige maksimale dagtemperatur på Færøerne i september er en kølig. Den gennemsnitlige dagstemperatur er 11° C, natttemperatur er omkring 7 ° C. Solopgang er kl 06:34 og solnedgang er kl 20:17. Øerne er generelt blæsende, overskyet og køligt hele året rundt. Variationer i højde, havstrømme, topografi og vind betyder, at klimaet er meget forskelligt, selvom afstande mellem steder er små. Dette giver uforudsigeligt og meget foranderligt vejr. Du kan bogstaveligt talt opleve alle fire sæsoner på en dag!

 

Påkrævet udstyr

Vejret på Færøerne kan ændre sig dramatisk, så alle deltagere skal opfylde de gældende forhold og påklæde sig i overensstemmelse hermed. Løbsarrangøren anbefalderat der pakkes ekstra løbetøj, idet vejrforholdende på dagen kan være afgørende for hvad der skal pakkes for at kunne stille op til løbet. På grund af terrænets karakter skal deltagerne bære deres egen forplejning ( energi, mad og drikke ). Det er deltagernes eget ansvar at være ordentlig forberedt. Læs mere om det obligatorisk udstyr til de enkelte distancer under emnet Udstyr.

Skal bæres
- Kort eller langærmet basistop/trøje
- Shorts eller tights
- Bjerg/Trail løbesko

Skal bæres eller opbevares (i rygsæk)
- Vandtæt jakke med tapede søm
- Vandtætte bukser med tapede søm
- Ekstra langærmet basistop/trøje (ikke uld)
- Hue eller halse disse
- Handsker
- Pandelampe
- Alutæppe (survivalbag/foil blanket)
- Fløjte
- GPS og kompas (Smartphone er fint)
- Førstehjælpskit med bandage, 4 x selvklæbende plaster, 4 x sikkerhedsnåle samt personlig medicin
- Vandbeholder på min. 1 liter
- Genanvendeligt krus (til cola, kaffe og juice, hvis du ikke vil have det i vandbeholderen)
- Ernæring/mad

Bagage drop-off
Der vil være et bagage drop off til rådighed for varmt tøj ved målstregen. Flere detaljer vil blive annonceret i 2019. Bemærk der er ingen mulighed for bagage drop off langs ruterne.

 

Ruterne

Alle ruter markeret med event flag. Du behøver ikke at navigere, men skal altid følge rute-markeringsflagende af sikkerhedsmæssige årsager. Opdateres løbende.

ÚTILÍV Ultra Trail  60- 65 KM

60% StenetTrail. Ujævnt underlag, kan være skævt til tider og ikke altid løbe venligt.

25% Sti / Fårvej. Smalle bløde stier på tværs af hedelandet.

10% off piste. Ujævne, tekniske, undertiden vansklige sektioner.

5% vej / spor. Grus eller asfalteret vej / spore gennem landsbyer

ÚTILÍV Bjerg Marathon

42 KM / Stigning: 2500m 

ÚTILÍV Bjerg Halvmarathon

21 KM / Stigning: 1625m

ÚTILÍV Bjerg Trail

10 - 13 KM / Stigning: 845m

  

Har jeg brug for erfaring for at deltage i løbet?

Det er nødvendigt for deltagelse, at du har erfaringer med Trail løb og er korrekt udstyret til at løbe i terrænet / bjergene. Stierne er tekniske med stejle stigninger og nedstigninger og vil involvere udsatte bjergkanter. Nogle steder på ruten vil der være områder som indebærer løs grus og sektioner med meget groft terræn. Vær opmærksom på, at nogle dele af ruten krydser højt og fjerntliggende bjergrige terræner og nogle gange i meget ustadigt vej. Vi råder derfor til, at du som løber har trænet i disse forhold - både når det kommer til terræn og vejr.

Hvis du er usikker på din erfaring med Trail eller har spørgsmål til dette, bedes du kontakte vores rejsekonsulent, Britt, på tlf. 86 62 22 10.

Hotellet

down v arrow

Hotel Hafnia ligger i hjertet af Torshavns gamle bydel. På restauranten på Hafnia serveres der internationale specialiteter samt fiske- og skaldyrsretter. Der tilbydes også særlige færøske specialiteter. Den populære morgenbuffet er tilberedt med lokale råvarer. På Kafe Kaspar tilbydes der bagels, salater og hjemmebag.

Kort og godt  
• 82 værelser, røgfri • Privat badeværelse
• Restaurant og bar/lounge • Tv
• Sauna • Gratis toiletartikler 
• Døgnåben reception • Daglig rengøring
• Pengeskab i receptionen • Hårtørrer
• Flersproget medarbejderstab • Vaskeservice
• Gavebutik/aviskiosk • Mulighed for at lave kaffe/te
• Bagageopbevaring • Gratis Wi-Fi
• Gratis parkering  

Løbefakta

down v arrow
Løbsdato: 9. september 2023
   
Distancer: Trail 60 - 65 km, Bjerg Marathon, Bjerg Halvmarathon, Trail 10 - 13 km
   
Start Ultra trail: endnu ikke oplyst
Deltagere:  46 ( 2018 )
Tidsgrænse: endnu ikke oplyst
Aldersgrænse: -
   
Start maraton: endnu ikke oplyst
Deltagere:  42 ( 2018 )
Tidsgrænse: endnu ikke oplyst
Aldersgrænse: -
   
Start Halvmaraton: endnu ikke oplyst
Deltagere:  85 ( 2018 )
Tidsgrænse: endnu ikke oplyst
Aldersgrænse: -
   
Start 10 -13 km: endnu ikke oplyst
Deltagere: 39 ( 2018 ) 
Tidsgrænse: endnu ikke oplyst
Aldersgrænse: -
   
Løbet siden:  2018
Temperatur: 10-15 grader
   
Terræn: Hårdt ujævnt terræn med stejle stigninger, nedstigninger og udsatte bjergkanter.
Underlag: ujævnt bjerge
Ruterne: endnu ikke oplyst

Bestil

Send rejseforespørgsel

Átjan Wild Islands - Halvmaraton
Jeg accepterer Marathon Travel Club Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow
Gå til toppen af siden