Amsterdam Marathon – Maraton, halvmaraton og 8 km

Et godt tilrettelagt løb i et usædvanligt bymiljø – og så går ruten endda under det berømte Rijksmuseum

Oplev det imponerende olympiske stadion samtidig med byens charme i smukke Amsterdam

Amsterdam Marathon - et løb i et usædvanligt bymiljø

Det er mere end 90 år siden det allerførste marathon i Amsterdam blev løbet i forbindelse med De Olympiske Lege i 1928. Det første ING Amsterdam Marathon, som vi kender det i dag, blev løbet i 1975 og vundet af en dansker, Jørgen Jensen, som kom ind i tiden 2.16.51.

I 2012 var der skåret adskillige minutter af rekorderne, og Wilson Chebet kom over målstregen på 2.05.41 og Meseret Hailu slog kvindernes rekord med tiden 2.21.09.

Dengang som nu starter og slutter maraton- (og halvmaraton-)løbene på det stadig imponerende og velbevarede olympiske stadion fra 1928, så bare den ene gang kan du fornemme rusen ved at ”deltage” i et OL.

Der er i Amsterdam indgået et historisk samarbejde med det verdensberømte Rijksmuseum. Museet har hvert år hundredtusinder af besøgende, og tælleapparaterne må snurre rundt 40.000 gange, når løberne passerer museet af den berømte passage, der forbinder Amsterdam City med den sydlige bydel.

Det må siges at være en enestående kombination af sport og kultur og en utrolig fysisk forbindelse mellem to bydele.

Maratonruten fortsætter forbi den kæmpestore og smukke Vondelpark, og videre langs Amstelfloden. Du passerer flotte og statelige bygninger og kommer også forbi et par vindmøller – eller mange…  Løbet er meget velorganiseret med tusindvis af officials, og ruten er flad og hurtig.

Publikumsopbakningen er god, 200.000 heppere klapper og hujer dig frem, og der er masser af herlig musik og gøgl undervejs. Ikke mindst når du løber i mål på det Olympiske Stadion er begejstringen enorm, og du risikerer nok at knibe en tåre, eller i hvert fald at måtte knibe dig i armen for at forstå, hvor du er.

Amsterdam i oktober er en spændende og farverig oplevelse, uanset om du løber 8, 21 eller 42 km.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Amsterdam som turist

Amsterdam har et blomstrende kultur- og caféliv og et enestående design, og forståeligt nok er det et meget populært turistmål. Dæmninger, diger og kanaler skærer byen, der ligger så lavt, at kun de menneskeskabte dæmninger forhindrer oversvømmelser af de mange smukke huse, palæer, broer og pakhuse

Oplev arkitektur, design og utallige spændende kulturseværdigheder som fx. Anne Franks Hus, Van Gogh Museet, Rijksmuseum, Nieuwe Kerk m.fl. Eller nyd det levende café- og barmiljø, og besøg en af de mange lækre restauranter med kulinariske specialiteter.

Se alle vores marathon her