Historien bag World Marathon Majors

World Marathon Majors blev etableret i 2006, hvor fem af verdens største og mest prestigefyldte maratonløb etablerede en konkurrence for elitemaratonløbere, hvor et særligt pointsystem, udløste en præmie på 500.000 dollars til bedste mand og kvinde.

De fem løb var i 2006: 

Boston Marathon
New York City Marathon
Chicago Marathon
Berlin Marathon 
London Marathon

I februar 2013 kom Tokyo Marathon også med på listen, og i dag er der således seks World Marathon Majors.  

Selv om konkurrencen oprindeligt var tiltænkt elitemaratonløbere, er det i dag også blevet populært for motionsløbere at gennemføre de seks maratonløb. Det er selvfølgelig ikke gået ubemærket hen, og organisationen bag World Marathon Majors, Abbott, har da også af samme grund etableret en medalje til alle Six Star Sinishers og en Hall of Fame, hvor alle navne på dem, der har gennemført løbene, fremgår. 

Hjemmesiden kan du finde her. 

De seks mest prestigefyldte løb i verden

Hos Marathon Travel Club har vi som eneste danske turoperatør startnumre til alle seks maratonløb. Dog ikke et uendeligt antal, og da det er de seks mest prestigefyldte løb i verden, er der ventelister til flere af løbene. Drømmer du om at blive Six Star Finisher er det derfor en god idé at tænke nogle år frem. 

Alle startnumre sælges med ophold, og du kan læse mere om løbene og vores rejser til de forskellige destinationer ved at klikke på løbene her nedenfor. 

Berlin Marathon

London Marathon

Boston Marathon

Chicago Marathon

New York City Marathon

Tokyo Marathon

Interview med en Six Star Finisher

Listen over danskere, der har gennemført alle seks World Marathon Majors tæller i 2019, 119 løbere, så der er absolut noget at være stolt af for dem, der har modtaget medaljen.

Én af dem er Morten Tanggaard Nielsen, der i perioden 2008 til 2016 gennemførte de seks prestigefyldte løb.

Runcast, der er en podcast om løb for løbere, har interviewet Morten, og via linket nedenfor kan du høre hele interviewet, hvor Morten fortæller om de seks maratonløb.  

Hør interviewet med Morten her.

 

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld