Sådan holder du dig i form på din sommerferie

Sommerferien står for døren, og mens det er let nok at holde formen ved lige, når man er hjemme, kan det være sværere, hvis man tager turen mod de varmere himmelstrøg.

Her kan temperaturerne gøre lange løbeture uudholdelige - og mange steder er der særdeles kuperet terræn, som kan tage livet af de fleste. Især i varmen.

Vi har fået nogle sommerferie-tips fra coach Ole Stougaard, der understreger, at formen ikke ryger på en uges ferie. Dejligt, ikk? Men du kan eventuelt give den ekstra gas i ugen op til, og så bruge ferien som restitutionsuge.

Løb korte ture

Du vedligeholder let løbeformen med bare 2-3 korte ture per uge. Lad dit humør og energiniveau styre intensiteten. Er du træt og tung, så løb en rolig distancetur, og har du masser af energi, så løb i et godt højt tempo eller løb nogle korte intervaller.

Løb ved stranden

Sandet gør måske turen en kende hårdere og sænker tempoet, men til gengæld er det særdeles god konditions- og styrketræning, fordi du skal kæmpe med underlaget. Adskillige eksperter peger på løb i sandet som en god kilde til at forbedre løbeteknikken.

Brug løb som sightseeing og indkøb

Hvis du er på ferie i en by, vil du blive glad for at have taget løbeskoene med. Du kommer tættere på lokalsamfundet, og hvis du løber om morgenen, ser du byen vågne op. Et godt tip er at have en lille taske med på ryggen, så du kan have morgenbrød med hjem til familien. Og har du et par mønter i lommen, kan du få en kop kaffe og et glas vand på torvet midtvejs.

Løb når temperaturerne tillader det

Hvis du aldrig før har løbet, hvor det er rigtig varmt og måske endda fugtigt, kan løbet blive en ubehagelig og potentielt farlig oplevelse. Sørg for at få vand nok, og løb så om morgenen, sidst på dagen eller først på aftenen, hvor temperaturen er lavest. Lad være med at løbe i øde områder i ekstrem varme.

Leg med ungerne/vennerne

Man kan sagtens holde løbeformen i live uden at løbe. Svømning i poolen eller i havet er super god træning, og du kan også leje en cykel og tage på cykeltur. En anden mulighed er også beachvolley, aerobic, eller hvad der nu måtte være af muligheder, men som får pulsen op. Kan du lide at vandre, så planlæg et par længere trekkingture på din ferie

Endelig vil du i det lange løb takke dig selv, hvis du tager de lidt mere besværlige løsninger: Få "gratis" motion ved at gå frem for at tage en taxa eller bus, hvis destinationen er inden for gå-afstand (500 m til 3 km), brug trapperne i stedet for elevatoren og så videre.

Og husk så: Det skal være sjovt at løbe. Nyd ferien, og hvis du slet ikke får løbet, så går det nok alligevel...

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld