Rejsen: New York City Marathon 2017

Løbet over alle løb - i byen over alle byer

Dato:
05. november 2017
Priser fra:
8.795 DKK

New York er en helt særlig by, som berører de fleste dybt. Førstegangsbesøgende glemmer næppe deres første dage i USAs største by, og langt de fleste vender tilbage, når først de har besøgt byen. Ikke kun for at genskabe de dejlige oplevelser, men også for at nå det, de ikke nåede sidste gang. New York bliver man aldrig færdig med. 

Løbet over alle løb - i byen over alle byer

I want to wake up in a city that never sleeps. Sådan lyder en linje fra Frank Sinatras udødelige sang 'New York, New York'. Og hvor har han ret. New York er altid levende og sover aldrig, men er bare en helt særlig by, som simpelthen har alt, hvad der skal til for at gøre storbyrejsen komplet: Indbyggerne er venlige og imødekommende; restaurationerne er talrige, af alle nationaliteter og i alle prisklasser; shopping-mulighederne er enorme, og så er der selvfølgelig den fuldstændig fantastiske og himmelragende skyline, som gør kulissen for det hele endnu mere ekstraordinær. 

Når du rejser med Marathon Travel Club til New York City Marathon, bor du i centrum af det hele: Vi er tæt på det pulserende, larmende og neonblinkende Times Square og Broadway, og samtidig er vi så tæt på åndehullet Central Park, at der er frisk luft og albuerum i komfortabel gåafstand fra basen.

Byen er yderst let at finde rundt i, og det er faktisk ikke til at fare vild, med mindre man arbejder på det. Avenuerne 1-12 går nord/syd, mens gaderne går øst/vest. Og bare rolig - det hele skal nok give sig selv, når først du er der. Vil du gerne spare lidt af kræfterne til løbet, er det værd at bemærke byens legendariske og trygge Subway, som fungerer helt perfekt. Og er du kommet for langt og orker ikke at gå, er den nærmeste Yellow Cab-taxi med garanti ikke mange sekunder væk. Så uanset om du snører traveskoene, tager undergrundsbanen eller kører med taxa, har du de fleste seværdigheder inden for rækkevidde, og med lidt planlægning kan du på kort tid opleve de mest populære områder og attraktioner.

New York, New York

Vores hotellers centrale placeringer og de gode transportmuligheder gør det let at nå frem til de mange seværdigheder, som New York byder på. Så er der kun tilbage at vælge ud, hvilke du gerne vil se og opleve, for du kan ikke nå det hele, uanset hvor langt du går, eller hvor længe du bliver. New York bliver man aldrig færdig med.

Vi anbefaler dog en tur ned til sydspidsen af Manhattan og en sejltur ud til Frihedsgudinden på Ellis Island. Det er også på sydspidsen af Manhattan, du finder Wall Street og Ground Zero, hvor tvillingetårnene faldt 11. september 2001 og hvor nye bygninger i disse år skyder op. 

Går du fra syd tilbage mod den centrale del af Manhattan, kommer du gennem hippe Soho, bohemekvarteret Greenwich Village med de mange butikker og restauranter, livlige China Town, hvor du kan købe næsten ægte Rolex ure til kun 10 dollars og frem til Little Italy, hvor de italienske immigranter har sat deres tydelige præg på gadebilledet og områdets menukort. 

Midt på Manhattan, der også kaldes Midtown, finder du den 3,5 kvadratkilometer store grønne oase, Central Park. De mange kilometer stier virker som magneter på byens tusindvis af løbere, og det er da også her, du kommer i mål, når du løber New York City Marathon. Selv uden løbesko er Central Park noget ganske særligt og et besøg eller to værd. 

Når du har fået nok natur, skal du kun ud til parkens sydligste hjørne for at finde Apples imponerende Flagship-store på 5th Avenue. Læg i det hele taget masser af tid ind til at opleve de eksklusive og berømte Avenuer og til at lade dig friste af byens enorme udvalg af stort set alt, hvad hjertet måtte begære. Det er faktisk kun størrelsen på din kuffert og luften i dit budget, der bestemmer, hvad du skal købe med hjem. Udvalget er overvældende og priserne moderate. 

Man kan selvfølgelig ikke sige New York uden ikke også at nævne Broadway. Den velkendte gade ligger som en del af Times Square, der med sin imponerende neon-opvisning vil gøre indtryk på enhver. 

For de kulturelt interesserede lokker byen med Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Tower, Museum of Modern Art, Brooklyn Bridge, Metropolitan Museum og Grand Central Station for blot at nævne et udvalg af byens verdensklasseattraktioner. 

Lørdagsmorgenløb

Uanset om du har startnummer til hovedbegivenheden eller ej, byder New York allerede om lørdagen på en fin begivenhed, når 10.000 løbere af alle nationaliteter deltager i det fem kilometer lange internationale morgenløb “NYRR Dash to the Finish Line 5K”. 

Løbet skydes meget passende i gang ved den berømte FN-bygning, og måske er det en af forklaringerne på, at løbet er præget af nationale følelser, hvor mange er udklædte og hvor flere bærer deres lands flag. Marathon Travel Club har altid en stor gruppe løbere med i løbet, og selv gæster der ikke skal ud på den lange distance, kan glæde sig over at løbe i mål i Central Park ved Tavern on the Green, hvor der også er målstreg ved maratonløbet om søndagen. 

 

Og så skal vi løbe maraton...!

Hvis du ikke er klar over størrelsen på New York City Marathon, venter der dig i den grad en overvældende oplevelse søndag den 5. november. Og vi tør godt love dig, at det er en tur, der i dobbelt forstand tager pusten fra dig. 

Vi står rigtig tidligt op, for med 50.000 andre glade løbere, der skal ud på den populære 42 kilometer lange sightseeing, er der tryk på.

Starten går fra Staten Island, hvor alle deltagere samles på Fort Wadsworth fra tidlig morgen. Af hensyn til afviklingen og transporten af de mange deltagere, hvoraf hovedparten bor på Manhattan, skal Manhattan tømmes allerede ved sekstiden. Al transport til startområdet foregår via busser, og det er et specielt syn. Det samme kan siges om verdens længste pissoir, der findes i startområdet. Alt er som bekendt bare større i USA. Kun ærgrer det amerikanerne, at deres maratonløb ikke er lidt længere end andre maratonløb, men kun på de normale 42,195 km – eller 26.2 miles, som det hedder lokalt. 

På Fort Wadsworth serveres der gerne kaffe, te, vand, Gatorade, juice, bagels, powerbars og yoghurt. Det er en rigtig god idé at medbringe noget gammelt træningstøj – og alt efter temperaturen også noget regntøj, som kan holde dig varm og tør indtil starten går, hvor du kan smide det fra dig. Tøjet indsamles efterfølgende til hjemløse og andre værdigt trængende, så du holder dig varm og gør samtidig en god gerning. 

Fra Fort Wadsworth går man samlet til Verrazano Narrows Bridge, og her skydes løbet i gang med et helt vildt setup, hvor der løbes i flere niveauer og med starter i flere bølger. Og alt foregår med en stemning, der får hårene til at rejse sig. Nationalsangen bliver sunget med pomp og pragt, og ikke et øje er tørt. Det er virkelig stort!

Et maraton - fem verdener

Ruten går gennem alle fem boroughs – fra Staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil du begive dig gennem helt forskellige verdener. 

Fra Staten Island går ruten gennem Brooklyn til tonerne af rock, steel- og jazzmusik. Herefter bevæger du dig ind i det jødiske kvarter, hvor skiftet fra masser af musik til en helt fantastisk stilhed, er meget markant. Her vil du se jøderne gå rundt i deres sorte frakker, med sort kalot og en snurrig hårkrølle. Men du kan knapt høre dem, og efter den stille tur rundt i det hippe Williamsburg-område bliver skiftet til tilråbene og reggae-musikken i Queens blot endnu mere markant. 

Løbets helt store stemningsskifte kommer dog først, når du har krydset Queensboro Bridge og løber ind i New Yorks hjerte. Stigninger og fald på broerne føles nu for alvor i benene, og 1st Avenue kan være en udfordring af de helt store. Den går op, op og atter op, og hvis du havde været alene, havde det været ubærligt. Men når du mærker over en million tilskuere, der anslås at være på plads, rejser hårene sig på armene igen og du får et boost af de helt store og kan pludselig alt. Hos Marathon Travel Club plejer vi at samle op mod et par hundrede danske heppere netop hér ved 1st Avenue, og vi ved, at vores løbere sætter stor pris på opbakningen. 

Efter 1st Avenue kommer Harlem dig i møde, og når du har krydset Willis Avenue Bridge til Bronx og Madison Avenue Bridge, der tager dig tilbage til Harlem, er der kun 8 km igen, før rundturen når sin ende ved målstregen. 

Den sidste del af turen er, som i andre maratonløb, hård, og når du kommer til Central Park, føles de små stigninger bare endnu hårdere. Heldigvis er der også her en helt overstrømmende opbakning, og de sidste kilometer er én lang – fortjent – klapsalve og hyldest. Boostet det giver kan slet ikke beskrives. Ikke kun som løber, men også som hepper er det en fantastisk oplevelse at se og føle amerikanernes gejst og engagement til New York City Marathon. Det meste af byen er spærret af i anledningen af maratonet, og det er bare noget ganske særligt at have gaderne for sig selv i byen, der ellers aldrig sover. 
Glæd dig!

 

Photo Credit: Courtesy of NYRR

Vores hoteller i New York

Generelt kan det siges om vores hoteller, at de alle ligger på Manhattan og alle er rigtig godt placeret i forhold til målområdet for maratonløbet. Der er desuden en god logistik i forhold til og mellem hotellerne, når vi skal køre i busser til vores forskellige arrangementer under opholdet. 

Wellington Hotel***

Weelington Hotel ligger super centralt på Manhattan og du kan hurtigt gå til f.eks. Times Square og Central Park. Hotellet har en stor reception/lobby. Alle værelser har bad/toilet, telefon og kabel-tv. Selv om hotellet er noget slidt, er værelserne hyggelige og meget velindrettede. Der er trådløst internetadgang for 2 enheder. Du finder alt nær ved. Hotellet ligger desuden i gåafstand fra målområdet. Der er ikke inkluderet morgenmad, men det kan købes i tilstødende restaurant eller på en af de mange coffeeshops i nærheden.

 

Salisbury Hotel***

Salisbury Hotel ligger ligesom Wellington Hotel og Park Savoy Hotel lige i Midtown, dvs. tæt pa° det hele: 5th Avenue, Central Park, Times Square, Broadway teatrene osv. Hotellet udmærker sig ved at have en del store værelser, der er velegnet til en stor familie eller gode venner, der kan bo sammen. Hotellet har en hyggelig reception og venligt personale. Internet tilgængelig mod gebyr på hotellet. Morgenmad er ikke inkluderet i prisen, men kan købes i hotellets restaurant, eller på en af de mange coffeeshops i nærheden.

 

The Milburn Hotel***

Hotellet med den helt perfekte beliggenhed i forhold til målområdet i Central Park. Værelserne er såkaldte studios, hvor der er en lille køkkenafdeling med varmeplader, køleskab og kaffemaskine, så du selv kan lave lidt mad, hvis du ønsker det. Værelserne er velindrettede med bad/toilet, aircondition og safebox. Der er gratis internet både på værelset og i lobbyen. Der er masser af forretninger, restauranter og coffeeshops i nærheden. I gåafstand har du Central Park, Amsterdam Avenue og The Lincoln Center. Du er heller ikke langt fra det øvrige Manhattan, idet du kan benytte subway stationen på 72. Street nær hotellet.

 

 

Park Savoy Hotel**

Dette hotel ligger rigtig godt i forhold til målområdet. Midt på Manhattan og kun en enkelt blok fra Central Park. Det er et simpelt hotel, men vi har brugt det i mange år, og det er altid det hotel, der bliver først udsolgt. Måske fordi det er det billigste. Der er 85 værelser på hotellet, alle med bad og toilet og vi råder over de fleste. Der er trådløst internet (mod tillægsgebyr på ca. 10$ pr. dag eller 35$ for en hel uge). Hotellet tilbyder gratis morgenmad bestående af en kop kaffe og en bagel/muffin, som serveres enten på et af de ikke brugte værelser eller  i den lille hyggelige coffeeshop, der ligger ved siden af hotellet.

Hos Marathon Travel Club tilbyder vi et bredt udvalg af udflugter i og omkring New York, som du allerede nu godt kan glæde dig til. 

Photo Credit: Courtesy of NYRRBanevisning med dansk guide 

Vi gentager vores populære bustur, hvor vi kører hele maratonruten igennem, så du kan orientere dig om alle forhold omkring afmærkning, højdeforskelle, depoter og hvad du ellers måtte have af spørgsmål. Turen er dog ikke kun for løbere, men også en god sightseeing for supportere, som derfor ikke skal holde sig tilbage. 

Alle får gode oplevelser. Transporten ud til Verrazanobroen tager ca. 30 minutter og herfra følger vi maratonruten gennem New Yorks fem områder: Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx og Manhattan. Kort sagt en meget god tur for de løbere, der foretrækker at se ruten på forhånd, og dermed få mulighed for at orientere sig, bl.a omkring de store broer man skal løbe over, hvor underlaget pludseligt skifter fra asfalt til beton eller måtter der er lagt ud hvor broen er af jerngitter.

På turen hører du om New York og alle de seværdigheder vi kommer forbi, samtidig med at du får fyldig information om alle de praktiske detaljer ved løbet. Turen er en perfekt informations- og opladningstur for de kommende dage. 

Udflugt nr. 1  fredag den 3. november kl. 09.00 - 12.30

Udflugt nr. 2  lørdag 4. november kl. 09.00 - 12.30

Udflugt nr. 3 lørdag den 4. november kl. 13.00 - 16,30

   
Pris 375 kr.    
   

City Sightseeing

For dig der skal til New York første gang, er vores City Sightseeing en god introduktion til Manhattan med alle sine interessante seværdigheder. Turen er arrangeret sammen med vore svenske samarbejdspartnere (på dansk eller svensk), som giver dig råd om alt lige fra, hvor du køber de billigste jeans til hvilket in-sted, der er bedst. Naturligvis får du masser af information om, hvordan New York fungerer, og hvordan du bedst kommer rundt til det hele.

Fordi New York har så utrolig meget at byde på, forsøger vi at komme rundt til de største seværdigheder: Chinatown, Wall Street, Little Italy, Greenwich Village, Harlem mm. Vi kommer til sydlige Manhattan, hvor vi ser Ground Zero og genopbygningerne efter 11. september 2001. Bygningen af det nye ”One World Trade Center” er allerede højere end Empire State Building og slet ikke færdig endnu. Men et fantastisk syn og et imponerende bygningsværk.

Efter turen bliver det lidt nemmere finde rundt, og det kan være, at man selv vil tage ud og se f.eks. Empire State Building, Frihedsgudinden, Børsen, Broadway, Ground Zero mm. 

Udflugt nr. 4 torsdag den 2. november kl. 09.00 - 13.00

Udflugt nr. 5  fredag den 3. november kl. 09.00 - 13.00

   
Pris 375 kr.     
     

New York like a New Yorker

Vores 'New York like a New Yorker' er en tur til fods og med subway på det sydlige Manhattan. En meget spændende tur med vores danske guide som tager dig med rundt til mange af de kendte steder.

Du vil blandt andet komme til området hvor World Trade Center lå, og hvor man er rigtig langt med genopbygningen. Herudover kommer du til Wall Street, City Hall, Brooklyn Bridge (ses på afstand), Chinatown, Little Italy, SOHO, Greenwich Village og Times Square. Og så finder vi selvfølgelig et passende sted downtown at spise frokost.

Udflugt nr. 10 torsdag den 2. november kl. 10.00 - 14.00  
Pris 250 kr. (ekskl. frokost og subwaybillet)  
   

Shoppingtur

Mange forbinder sloganet 'shop til you drop' med New York, og på vores bustur tiI indkøbscentret Woodbury Common,  der har mere end 200 butikker, passer dette slogan perfekt. Du får nemlig mulighed for at købe næsten alt, og så er det faktisk bare kuffertstørrelsen, der begrænser dig. Priserne er lave, og chancerne for at gøre et fund er stor. 

Busturen til indkøbscentret tager ca. en time, og vel fremme har man dagen til at udforske de butikker man er interesseret i. Her findes alt: Armani, Ralph Lauren, Anne Klein, Calvin Klein, Ann Taylor, Levi´s, Nike, Adidas, Reebook, Fila, Liz Caliborne, J.C. Drew, Mikasa (glas og porcelæn) og meget andet. Med andre ord: et indkøbsparadis. Frokosten kan købes på forskellige restauranter, som findes i området. 

Udflugt nr. 6 fredag den 3. november kl. 09.00 - 17.30

Udflugt nr. 7 tirsdag den 7. november kl. 09.00 - 17.30

 
Pris 375 kr.   
   

Washington DC

Vil du gerne se mere af USA, arrangerer vi en fantastisk heldagsudflugt til regeringsbyen Washington DC. Her vil du både opleve Capitol, Det Hvide Hus, Arlington kirkegården, hvor veteraner, præsidenter og andre offentlige personligheder ligger begravet, og mange andre attraktioner og mindesmærker. Og så er det altså bare noget helt særligt at være i byen, hvor præsidenten holder til. 

Vi spiser frokost i Washington på restaurant America & Union Station (frokost er inkl. i prisen) og vi gør selvfølgelig flere stop på turen, så der bliver rig lejlighed til at tage fotos. Ved 18-tiden påbegyndes hjemturen. Vi har dansktalende guide med, som fortæller om de steder, vi passerer. 

Udflugt nr. 9 mandag den 6. november kl. 07.00 - ca. 22.30  
Pris 995 kr. inkl. frokost   
   

Sejrsmiddag

Den oplevelse, det er at gennemføre New York City Marathon®, kan dårligt beskrives for de som ikke har prøvet det. Derfor er det dejligt at samles med ”ligemænd” og fejre dagens begivenheder. 

Vi har igen i år reserveret et aftencruise med det populære Spirit Line, hvor vi sejler en tur på Hudsonfloden og ser den fantastiske udsigt ind over Manhattan fra søsiden. Sejlturen indbefatter også en tur ud forbi Frihedsgudinden, alt imens vi får en dejlig anretning med drikkevarer inkluderet.

Det er en oplevelse af dimensioner, og vi synes ikke du må gå glip af den, så Marathon Travel Club spæder til med et økonomisk bidrag til buskørslen t/r, så prisen er ok for dig.   

Udflugt nr. 8 søndag den 5. november kl. 18.30 - 22.30  
Pris 695 kr.  
   

 

Flere oplevelser

Til at servicere vores ca. 300 danske gæster til NYCM har vi 8 danske rejseledere, 2 lokale dansktalende guider og et antal svenske guider gennem vores samarbejde med den svenske turoperatør ”Springtime Travel”.

Alle er vi med for din skyld. Så har du spørgsmål eller brug for hjælp til næsten hvad som helst, så sig til. Det vi ikke ved, det finder vi ud af. Der er et utal af muligheder for at komme til musicals, opleve en ishockeykamp eller hvad hjertet end måtte begære. Du kan booke billetter i forvejen direkte på nettet f.eks. på adressen: www.arteudland.dk

Alle tider i dette program er stadigvæk foreløbige. Hvis der kommer ændringer meddeles disse ved afrejse. Samtlige priser er baseret på et deltagerantal på minimum 15 personer. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer samt mangel på plads. Der er ikke mulighed for at deltage i udflugter på ankomst og hjemrejsedagen.

Rejsekombinationer New York City Marathon 2017

Hvis du har tiden til det, så vælg en af vores kombinationsrejser, når du alligevel er 'over there'.

Kombinationsrejse New York - Miami (12 nætter)

Kombinationsrejse New York, Niagara vandfaldene, Amishfolket og Washington DC (9 nætter)

 

 

 

Løbsdato: 5. november 2017
   
Start: Kl. 09.50 til 11.00
Til og med nr. 18.999 Kl. 09.50
Nr. 19.000 til 36.999  Kl. 10.15
Nr. 37.000 til 54.999 Kl. 10.40
Nr. 55.000 til 72.999 Kl. 11.00
   
Tidsgrænse: 8 timer
Temperatur: 7-15 grader
   
Antal deltagere:  50.000
Løbet siden: 1976
   
Terræn: Lettere kuperet
Underlag: Asfalt
Rute: Se video af ruten her
   
Rekord mand: 2:05:06 (2011)
Rekord kvinde: 2:22:31 (2003)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

 

Priser for New York City Marathon 2017

Startnummer

        4.200 kr.

Kort tur - flyrejse og fire nætter i New York

Fra 9.595 kr.

Lang tur - flyrejse og 7 nætter i New York

Fra 10.995 kr.

Hotelophold i fire eller syv nætter uden fly

Fra 4.595 kr.

Kombinationsrejse New York - Miami

Fra 15.495 kr.

Kombinationsrejse New York / Niagara vandfaldene / Amishfolket / Washington DC 

Fra 16.795 kr. 

Salgsbestemmelser

Depositum 

Depositum for turen er kr. 4.000, + startnummer samt evt. afbestillingsforsikring på 6 % af rejsens samlede pris. Evt. forhånds­reservationsgebyr på kr. 3.000,- vil blive fratrukket i depositum. Restbetaling skal være Marathon Travel Club i hænde 1. juli.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Marathon Travel Club og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre turen i en anden rækkefølge end anført.

Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end herhjemme. Det betyder, at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvist vil medføre ændringer i rejseplanen. Vejrforhold, herunder forsinkede flyafgange, kan medføre ændringer i rejsen, og programpunkter risikerer at udgå.

Afbestilling

Afbestilles rejsen før 1. juli, er depositum tabt. Afbestilles rejsen efter 1. juli frem til 30 dage før afrejse, betales et gebyr på 75 % af rejsens pris. Afbestilles rejsen senere end 30 dage før afrejse, er hele rejsens pris tabt (startnummer refunderes ikke).

Afbestilling på grund af sygdom

Du kan tegne en afbestillingsforsikring, der gælder, hvis du bliver syg inden afrejse, til 6 % af rejsens pris. Se vore alm. bestemmelser.

Rejseforsikring:

Vær opmærksom på, at dit gule sygesikringsbevis ikke dækker ved ophold udenfor Europa, hvorfor vi anbefaler at tegne en forsikring hos Europæiske Rejseforsikring gennem Marathon Travel Club.

Pas/Visum ved indrejse i USA

Fra 12. januar 2009 er der skærpede krav til rejsende til og fra USA, hvilket betyder, at der skal afgives en række oplysninger inden afrejse via denne hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov.
De amerikanske myndigheder forlanger et maskinlæsbart pas. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe deres eget maskinlæsbare pas. Danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er maskinlæsbare. 

OBS: Se www.politi.dk (borgerservicepas)

Reklamation

Hvis du mod forventning oplever mangler på din rejse, har du pligt til hurtigst muligt at informere os om dem. Det skal du gøre, så vi har mulighed for at rette op på dem. Du skal reklamere til Marathon Travel Club, vores repræsentanter på stedet eller de underleverandører, der leverer den ydelse, som er mangelfuld. Hvis vores repræsentanter eller underleverandører ikke løser problemet, skal du straks kontakte os på vores telefon
86 22 22 10 eller mail mtc@marathon.dk. Såfremt du ikke overholder disse retningslinjer, kan du miste retten til at klage over manglerne efterfølgende i henhold til pakkerejselovens § 26.

Salgsbestemmelser iøvrigt:

Endvidere gælder MTCs almindelige bestemmelser for denne rejse, som du bedes læse her.

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld