Rejsen: New York City Half Marathon 2018 - NY RUTE

Få en bid af æblet! NY RUTE

Dato:
18. marts 2018
Priser fra:
3.195 DKK

I want to wake up in a city that never sleeps. Sådan lyder en linje fra Frank Sinatras udødelige sang 'New York, New York'. Og hvor har han ret. New York er altid levende og sover aldrig, men er bare en helt særlig by, som simpelthen har alt, hvad der skal til for at gøre storbyrejsen komplet.

21 km lang drømmetur

Er du, ligesom os, stor fan af halvmaratondistancen? Så skal du prøve at løbe New York City Half Marathon på Manhattan sammen med ca. 20.000 andre løbere ligeligt fordelt på mænd og kvinder fra hele verden. Det er et fantastisk løb i en fantastisk by og med en stemning, der siger spar to. Er der noget de amerikanere har styr på, ja så er det at heppe. Og man kan simpelthen ikke undgå at komme til at føle sig som noget ganske særligt. 

Ruten i 2018

Vi starter med at løbe fra Grand Army Plaza i bydelen Brooklyn og krydser over et af New Yorks varetegn Manhattan Bridge hvor du får et fantastisk view til alle skyskraberne. Videre gennem Lower East Side og drejer ind på 42. gade, hvorefter ruten går via Times Square med retning mod Central Park, byens grønne åndehul. Kort sagt en cocktail af det bedste fra Manhattan. 

En af vores gæster, Henrik Lund Jensen, har levende og velformuleret beskrevet sin oplevelse fra den " gamle" rute, og den deler vi gerne med dig, for bedre kan det faktisk ikke siges: 

New York City Half Marathon

”At løbe 21 kilometer gennem New York er en fascinerende oplevelse af lys, lyde og farver. Efter en iskold morgen i Central  Park spillede solen med hele vejen ned gennem Manhattan.

Et klassisk jazznummer med verdenskendte Ella Fitzgerald har titlen: “We’ll turn Manhattan into an isle of Joy”. Og det er netop løbeglæden, der får de mere end 20.000 deltagere i New York City Half Marathon til at stille sig klar i Central Park på en bidende kold martssøndag klokken meget tidligt. Vi er fire elever fra Sportsefterskolen SINE og denne skribent, som under vores kulturrejse til USA har fået presset et halvmaratonløb ind i programmet. Op klokken fem og af sted i en af de klassiske gule taxier. Det er buldrende mørkt og meget koldt i parken. Men vi skal aflevere vores bagage en times tid før start, så der er ingen kære mor. Gamle bluser og slidte handsker bruges mod kulden og smides før start.

Så står vi der pludselig. Efter mange måneders ihærdig træning i den sønderjyske vinterkulde. Og varmen kommer stille og rolig snigende ind i kroppen, da direktør i New York City Road Runners Club, Mary Wittenberg, byder velkommen til “A Super Day”. Nationalsangen afsynges a capella, så knapt et øje er tørt, og så lyder det hæse horn, for her bruges ikke startpistol. Klokken er 7.30: Afgang!

Bakker og forløsning

Solen tager fat på denne skyfri dag. Efter en hel runde på godt 10 kilometer i Central Park med de mange bakker og sving, hvor der skal løbes med omtanke og fornuft, fortsætter løbeturen ned mod det centrale Manhattan. Ad den verdensberømte gade Broadway, hvor det forløsende sted er Times Square. Mange mennesker har taget opstilling langs ruten, der er bannere og heppekor, og der er rigtig mange orkestre, bands og mobile diskoteker. Det kan de, amerikanerne, piske en stemning op! Selve målgangen i det sydvestlige hjørne af Manhattan er rigtig fint opbygget, så man kommer hurtigt igennem til forplejning, medaljeoverrækkelse, varmetæpper og bagage. Hurtig håndtering i alle led, det er vigtigt på en kølig dag. 

New York City Half Marathon er på alle måder et fint arrangement, der på min hitliste sniger sig op i top 10 over mine største løbeoplevelser (jeg har deltaget i op mod 1.000 løb). Alt klapper: sikkerhed, starten, væske, forplejning, bagagehåndtering og en smuk og afvekslende rute. Tidtagning og registrering sidder i startnummeret. En flot medalje oveni tæller klart med på plussiden, så der er fem ud af seks stjerner til dette løb. Den sidste stjerne kunne løbet få, hvis T-shirten var lidt mere opfindsom og smart, og hvis der havde været varm kaffe eller te plus noget mere spotlys ved starten fra klokken 6. Men selve oplevelsen, det at løbe i en af verdens metropoler, er helt unik. Tak for en god bid af æblet!"

Turen med Marathon Travel Club

På vores tur til New York City Half Marathon er der rejseleder med hele vejen. Vi flyver direkte med SAS fra København til New York, hvorefter der er transfer til hotellet tur-retur. Vi bor på The Watson Hotel (tidligere Holiday Inn Midtown), der ligger kun et par hundrede meter fra målområdet. Fra målet tager du bare toget, som går tilbage til meget tæt på hotellet igen.

Om lørdagen kan du deltage i udflugten som vi kalder "New York like a Newyorker". Det er en gåtur i det sydlige Manhattan med vores lokale dansktalende guide, som tager os med på en rigtig spændende oplevelse, hvor vi ser mange af de kendte steder i New York som for eksempel Wall Street, City Hall, Brooklyn Bridge, Chinatown, Little Italy, SOHO, Greenwich Village og Times Square. Og selvfølgelig det helt friske Wold Trade Center og New Yorkernes nye afslapningssted "The Highline".

Om mandagen vil der være mulighed for at deltage i en fælles cykeltur på Manhattan. Vi lejer  cykler i en nærliggende cykeludlejning.  Det vil koste 250 kr. for en hel dag inkl. hjelm. Vi cykler en tur rundt på Manhattan og spiser frokost på den kendte pizza restaurant Grimaldi's under Brooklyn Bridge og fortsætter så ovre i Brooklyn med at køre gennem det fasinerende jødekvarter Williamsburg og tilbage til Manhattan via Williamsburg Bridge. En rigtig god tur.

Vælger man at tage med på den lange tur, er der mulighed for at tage en tur ud til det populære outlet center Woodbury Commen med mere end 220 specialforretninger, hvor man kan købe kendte tøjmærker med stor rabat. Turen vil koste ca. 300 kr. og inkluderer en billet med bus til og fra Woodbury Outlet plus et gratis VIP kuponhæfte (værdi $10) med hundredvis af dollars i ekstra besparelser, en komplet oversigt over butikker, opdateret udsalgs- og event information samt åbningstider.   

Det kan også være, at du vil kigge mere på byen, og så er det faktisk kun at vælge ud, hvad du gerne vil se og opleve, for du kan ikke nå det hele, uanset hvor langt du går, eller hvor længe du bliver. New York bliver man aldrig færdig med. 

The Watson Hotel


The Watson Hotel ligger 600 m fra Lincoln Center i New York og har restaurant, bar samt gratis WiFi overalt. Hotellet har sæsonåben udendørs pool og fitnesscenter. Der tilbydes privat parkering på stedet.

Samtlige hotellets værelser har aircondition, fladskærms-tv samt kaffemaskine. Værelserne har desuden alle eget badeværelse med gratis toiletartikler og hårtørrer.

Receptionen er døgnåben, og der er gavebutik på stedet.

Carnegie Hall ligger 700 m fra The Watson Hotel, og Broadway Theatre ligger ligeledes 700 m derfra. Den nærmeste lufthavn er LaGuardia Lufthavn som ligger 10 km fra The Watson Hotel. 

Hell's Kitchen er et fantastisk valg for dem, der er interesserede i sightseeing, teater og underholdning.

Bemærk dette er programmet fra 2017, ændringer i dato og tider vil forkomme.

Programmet er som følgende for gæster der rejser iflg. fly-programmet med Marathon Travel Club . Der er nogle der rejser tidligere på egen hånd, og/eller selv har købt flyrejse. Enkelte har tilslutning fra Aalborg.

 

Fredag den 17 . marts 2017

Afrejse fra Kastrup, Terminal 3.

Check-in åbner 3  timer før afrejse og du sørger selv for at være der til tiden.

Alle gæster tjekker ind individuelt, og du vil først møde Thorvald i gaten.

SAS SK 909 afgang kl. 10.40 –

Ankomst til Newark, New Yorks lufthavn kl. 14.35 lokal tid.

Kl. 14.35       Ankomst til Newark Lufthavn og derefter fælles transport til hotel Holiday Inn New York City Midtown. Når du/I er kommet igennem paskontrollen og har fået udleveret bagage, følges I ad sammen med Thorvald ud til udgangen.

Gæster der selv har sørget for indkvartering og ikke har booket transfer med Marathon Trvel Club sørger selv for at komme frem til deres destination. Check in på hotellet. 

Hotellets adresse er:                

The Watson hotel

440 57th Street, Hell's Kitchen,

New York, NY 10019, USA

 

Kl. 17.00       Efter indkvartering på hotellet, mødes vi i receptionen for  et lille informationsmøde, hvor programmet og løbsdagen gennemgås. 

 

Lørdag den 18.  marts 2017

Kl. 07,00        Mulighed for at løbe en fælles morgentur, hvor der kigges nærmere på startområdet. På denne tur kan heppere også  deltage. Vi mødes i receptionen.

Kl. 08,00 – 08,15 Træffetid i Hotellets lobby

Kl. 10.00        For interesserede  vil vores lokale guide (dansk talende) lave en guidet  tur rundt i New York City. Foregår både i subway og på gåben. På turen kommer du/I ned i den sydlige del af Manhattan inkl., Wall Street, City Hall, Chinatown, Little Italy, SOHO, Greenwich Vilage og selvfølgelig One World Trade  Center. Denne flotte tur får du for 250 kr. pr. person eksklusiv subwaybilletter. Hele turen tager ca. 4-5 timer og undervejs tager vi en let frokost (egenbetaling). Turen slutter ved Expoen, således at vi kan få afhentet vores startnummer. Giv et praj om du/I vil med på mail: thorvald@marathon.dk senest 9. marts. 

For gæster der ikke deltager i turen kan startnummer afhentes på Expoen som er beliggende:

Metropolitan Pavilion, 125 West 18th Street.

Den er meget nem at komme til med Subway, idet den ligger lige ved den station der hedder 18. Street

Åbningstid: torsdag og fredag 11,00 – 20,00 (dørene lukkes kl. 19)

                   lørdag kl. 8.00 – 17.00.

Husk at medbringe bekræftelse på startnummer og pas.

Bekræftelsen sender vi pr. mail så snart vi får den fra New York.

 

Søndag den 19.  marts 2017

Kl. 06,00          Vi går fra hotellet

Kl. 07:30        Starten går på halvmarathon for 1. wave

Kl. 07,45        Starten går på halvmarathon for 2. wave

Kl. 08,10        Starten går på halvmarathon for 3. wave

Der er 3 timer til at gennemføre løbet.

Heppere kan med lidt snilde se løberne 2 – 3 forskellige steder ved brug af Subway. Det fortæller vi om på informationsmødet.

Kl. 18,00    Vi mødes i lobbyen. For tilmeldte går vi hen på en nærliggende restaurant og fejrer løbet med en sejrsmiddag. Da vi skal bestille bord er det nødvendigt med forhåndstilmeldinger. Prisniveau ca. 350 kr. ekskl. drikkevarer. Giv et praj om du/I vil med på mail: thorvald@marathon.dk senest 9. marts.  

 

Mandag den 20. marts 2017

Kl. 08,00 – 08,15 Træffetid i Hotellets lobby

Dagen er til fri disposition.

Har du lyst til at tage med på en cykeltur, så lejer vi cykler i en nærliggende cykeludlejning.  Det vil koste omkring 30 -35 usd for en hel dag inkl. hjelm. Vi cykler en tur rundt på Manhattan og spiser frokost på den kendte pizza restaurant Grimaldi under Brooklyn Bridge (egen regning) Forhåndstilmelding påkrævet senest 9. marts på thorvald@marathon.dk

 

Tirsdag den 21. marts 2017

Kl. 08,00 – 08,15 Træffetid i Hotellets lobby

Kl. 12.00        Seneste check ud for de der skal hjem

Dagen er til fri dispositon, indtil I samlet skal til lufthavnen.

Kl. 14,30        Fælles busafgang til lufthavnen for tilmeldte.

Kl. 18.30        Flyafgang med SAS SK 910. Flyet ankommer til København næste morgen kl. 07,10

 

Onsdag den 22. marts 2017

Kl. 08,00 – 08,15 Træffetid i Hotellets lobby

Kl. 08,30          Dagen er til fri dispositon

For de der har lyst tager vi en tur til det populære outlet center Woodbury Commen med mere end 220 specialforretninger, hvor du kan købe alle tøjmærker med stor rabat. Turen koster ca. 300 kr. oginkluderer en billet med bus til og fra Woodbury Outlet plus et gratis VIP kuponhæfte (værdi $10) med hundredvis af dollars i ekstra besparelser, en komplet oversigt over butikker, opdateret udsalgs- og eventinformation, åbningstider og meget mere.   

Vi går ned til bussen der afgår fra busstationen ca. 20 min. gang fra hotellet. Buskørsel en lille time hver vej. Tilmelding  på informationsmødet.

 

Torsdag den 23. marts 2017

Kl. 08,00 – 08,15 Træffetid i Hotellets lobby

Dagen er til fri dispositon

 

Fredag den 24. marts 2017

Kl. 08,00 – 08,15 Træffetid i Hotellets lobby

Kl. 12.00        Seneste check ud for de der skal hjem

Dagen er til fri dispositon, indtil I samlet skal til lufthavnen.

Kl. 14,30        Fælles busafgang til lufthavnen for tilmeldte.

Kl. 18.30        Flyafgang med SAS SK 910. Flyet ankommer til København næste morgen kl. 07,10

Løbsdato: 18. marts 2018
Starttid: Kl. 07.00
   
Tidsgrænse:  3 timer 
Aldersgrænse: 12 år
   
Temperatur: 10-20 grader
Deltagere: Ca. 25.000
Løbet siden:  1978
   
Terræn: Let bakket
Underlag: Asfalt
Rute: Se den nye rute her
   
   
Rekord mand:  00:59:24 (2007)
Rekord kvinde:  01:07:41 (2016)
   
Smartphone applikationer: Appstore
  Google Play

 

Fly og ophold

4 nætter/ 6 dage
Udrejse med SAS fra København fredag den 16. marts kl. 10.50 med ankomst New York kl. 14.35 og hjemrejse fra New York tirsdag den 20. marts kl. 18.30 med ankomst til København næste dag om morgenen kl. 07.10.

7 nætter/ 9 dage
Udrejse med SAS fra København fredag den 16. marts kl. 10.50 med ankomst New York kl. 14.35 og hjemrejse fra New York fredag den 23. marts kl. 18.30 med ankomst til København næste dag om morgenen kl. 07.10.

The Watson Hotel***

Pris pr. person:

Værelse 4 nætter 7 nætter Ekstra nat
Singleværelse m/ king seng kr. 12.395 kr. 17.695 kr. 1.800
Dobbeltvær. m/King seng kr.   8.795 kr. 11.495 kr.    900
Dobbeltvær. m/2 senge kr.   8.795 kr. 11.495 kr.    900
Tresengsvær. m/ 2 trekvart senge kr.   7.795 kr. 9.695 kr.    600
Firesengsvær m/ 2 trekvart senge kr.   7.295 kr.   8.895 kr.    450
Et barn u/17 år i samme værelse
som 2 voksne.(max 4 personer pr. værelse)
kr.   5.500
 
kr.   5.875
 
kr.    125
 

Tilslutningsfly
Der er mulighed for provinstilslutnong pt. fra Aalborg, Århus og Billund.
Tillægspris inkl. skatter og afgifter fra 900 kr.

Forlængelse af flyrejsen
Ønsker du at forlænge opholdet i New York, kan dette som udgangspunkt lade sig gøre. Forlængelse af "flybillet" koster kr. 350. Vær dog opmærksom på, at man skal følge gruppen på enten ud- eller hjemrejsen. Forhør nærmere ved kontoret.

Kun ophold

Såfremt man selv har købt flybillet, vil transfer fra lufthavnen være på egen hånd og for egen regning t/r. Kommer du med samme fly som os, kan du komme med til vores hotel på Manhattan for 150 kr. pr. vej.
Billetter skal bestilles hjemmefra.

The Watson Hotel***

Pris pr. person:

Værelse 4 nætter 7 nætter Ekstra nat
Singleværelse m/ king seng kr. 8.295 kr. 13.595 kr. 1.800
Dobbeltvær. m/King seng kr. 4.695 kr.   7.395 kr.    900
Dobbeltvær. m/2 senge kr. 4.695 kr.   7.395 kr.    900
Tresengsvær. m/ 2 trekvart senge kr. 3.695 kr.   5.595 kr.    600
Firesengsvær m/ 2 trekvart senge kr. 3.195 kr.   4.795 kr.    450
Et barn u/17 år i samme værelse
som 2 voksne. (max 4 personer pr. værelse)
kr.    500
 
kr.      875
 
kr.    125
 

 

Kun flybilletten

Hvis du selv har overnatning i New York, kan du købe flybilletten alene for 5000 kr. inkl. skatter og afgifter, men excl startgebyr. Du står selv for transport til og fra dit opholdssted. Hvis du skal til Manhattan, kan du komme med til vores hotel for 150 kr. pr. vej. Billetterne skal bestilles hjemmefra.

Startnummer

Startnummeret til New York City Half Marathon koster kr. 1900. For dette beløb får du ud over startnummeret en t-shirt med original logo på. Startnummer til New York City Half Marathon sælges kun i forbindelse med vores rejsearrangement bestående af fly og/eller hotelophold.

Depositum for turen kr. 4.000 + startgebyr og evt. afbestillingsforsikring på 6 % af rejsens pris. Restbetaling skal være Marathon Travel Club i hænde senest den 1. januar 2018.

Tillæg

Sightseeingturen 'New York like a New Yorker' kr. 250,00
Cykeltur på Manhattan inkl. hjelm kr. 250,00
   

Afbestilling

Afbestilles rejsen før 1. januar 2018 er depositum tabt. Startgebyr refunderes ikke. Mellem 1. januar og 60 dage før afrejse er 75 % af rejsenspris tabt. Startgebyr refunderes ikke. Mellem 60 dage og 1 dag før afrejse er rejsens pris inkl. alle tillægsydelser tabt. Startgebyr refunderes ikke.

Rejseforsikring

Vær opmærksom på at at dit gule og blå sygesikring ikke dækker uden for Europa, hvorfor vi anbefaler at tegne en forsikring hos Europæiske Rejseforsikring gennem Marathon Travel Club.

Rejsebestemmelser

Envidere gælder MTC's almindelige bestemmelser for denne rejs, som du kan læse her: http://www.marathon.dk/rejsebestemmelser.aspx

Der tillæges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Pas/visum ved indrejse i USA

Fra den 12. januar 2009 er der skærpede krav til rejsende til og fra USA, hvilket betyder, at der skal afgives en række oplysninger inden afrejse via denne hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov
De amerikanske myndigheder forlanger et maskinlæsbart pas. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe eget maskinlæsbare pas.
 

 

 

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld