Rejssen: New York City Half Marathon 2020

Run the Big Apple

Dato:
15. marts 2020

Er du, ligesom os, stor fan af halvmarathondistancen? Så skal du prøve at løbe New York City Half Marathon sammen med mere end 20.000 andre løbere ligeligt fordelt på mænd og kvinder fra hele verden. Det er et fantastisk løb i en fantastisk by og med en stemning, der siger spar to. Er der noget de amerikanere har styr på, ja så er det at heppe. Og man kan simpelthen ikke undgå at komme til at føle sig som noget ganske særligt. 

Marathon Travel Club har i mange år været officiel turoperatør til New York Road Runner's løb i New York. Alle kender New York City Marathon som et af verdens allerstørste og mest populære løb. Men også lillebroderen, New York City Half Marathon, er super populær og helt sikkert et godt valg til dig som elsker løb og oplevelser ud over det sædvanlige. Og så har vi i 2019 fået særdeles gode priser som kommer dig tilgode.

 

 

Ruten, 21 km lang drømmetur

Ruten, der i mange år startede i Central Park og blev afviklet på Manhattan, er fra 2018 ændret og optimeret, så den løbes i både Brooklyn og på Manhattan. Den starter fra Grand Army Plaza i bydelen Brooklyn og krydser over et af New Yorks vartegn Manhattan Bridge hvor du får et fantastisk view til alle skyskraberne. Videre gennem Lower East Side hvor den drejer ind på 42. gade, via Times Square med retning mod Central Park, byens grønne åndehul hvor målet er. Kort sagt en cocktail af det bedste fra Manhattan og hvor 21 km er én stor fest. 

 

Turen med Marathon Travel Club

Når du rejser med Marathon Travel Club til New York er du sikker på at have erfaring om byen med dig på hele turen. Vi har rejseleder med hele vejen. Vi flyver direkte med SAS fra København til New York, hvorefter der er transfer til hotellet tur-retur. Vi bor på The Watson Hotel (tidligere Holiday Inn Midtown), der ligger et par hundrede meter fra mål området, så du er lige om hjørnet, når du kommer i mål og kan hurtigt komme på hotellet igen.

Om lørdagen kan du deltage i udflugten som vi kalder "New York like a Newyorker". Det er en gåtur i det sydlige Manhattan med vores lokale dansktalende guide, som tager os med på en rigtig spændende oplevelse, hvor vi ser mange af de kendte steder i New York som for eksempel Wall Street, City Hall, Brooklyn Bridge, Chinatown, Little Italy, SOHO, Greenwich Village og Times Square. Og selvfølgelig det helt friske Wold Trade Center og New Yorkernes nye afslapningssted "The Highline".

Søndag aften går vi traditionen tro ud og spiser på en nærliggende restaurant og fejrer dagens begivenheder. En hyggelig aften i selskab med løbere og heppere.

Om mandagen vil der være mulighed for at deltage i en fælles cykeltur på Manhattan og Brooklyn. Vi lejer cykler i en nærliggende cykeludlejning. Det vil koste 250 kr. for en hel dag inkl. hjelm. Vi cykler en tur rundt på Manhattan og spiser frokost på pizza restaurant Grimaldi's under Brooklyn Bridge og fortsætter så ovre i Brooklyn med at køre gennem det fasinerende jødekvarter Williamsburg og tilbage til Manhattan via Williamsburg Bridge. En rigtig god tur.

Vælger man at tage med på den lange tur, er der mulighed for at tage en tur ud til det populære outletcenter Woodbury Commen med mere end 220 specialforretninger, hvor man kan købe kendte tøjmærker med stor rabat. Turen vil koste ca. 300 kr. og inkluderer en billet med bus til og fra Woodbury Outlet plus et gratis VIP kuponhæfte (værdi $10) med hundredvis af dollars i ekstra besparelser, en komplet oversigt over butikker, opdateret udsalgs- og event information samt åbningstider.   

 

Det kan også være, at du vil kigge mere på byen, og så er det faktisk kun at vælge ud, hvad du gerne vil se og opleve, for du kan ikke nå det hele, uanset hvor langt du går, eller hvor længe du bliver. New York bliver man aldrig færdig med. 

Så tag beslutningen nu. Tag din kæreste og/eller familie med som måske ikke løber, der er noget for alle I denne fantastisk by. Er du alene er det helt i orden - du kommer ikke til at kede dig.  

Watson Hotel

The Watson Hotel ligger meget tæt på Columbus Circle og dermed lige ved Central Park hvor målet for New York City Half Marathon er. 

Carnegie Hall ligger 700 m fra The Watson Hotel, og Broadway Theatre district ligger ligeledes 700 m  derfra så alt er indenfor rækkevidde.

 

Kort og godt  
• 591 værelser, røgfri  • Premium tv-kanaler
• Restaurant og bar/lounge • Gratis toiletartikler
• Udendørs pool • Pengeskab i receptionen
• Morgenmad tilgængelig  • Mulighed for at lave kaffe/te
• Fitnessfaciliteter  • Kabel-tv
• Døgnåben reception • Gratis Wi-Fi 
• Aircondition  • Vaskeservice
• Daglig rengøring • Pengeautomat/banktjeneste 

 

Program for turen 

Programmet er som følgende for gæster der rejser iflg. fly-programmet med Marathon Travel Club .

Bemærk ændringer kan forekomme.

Fredag den 13. marts 2020

Afrejse fra Kastrup, Terminal 3. Check-in åbner 3  timer før afrejse og du sørger selv for at være der til tiden. Alle gæster tjekker ind individuelt, og du vil først møde guiden i gaten.

SAS SK 909 afgang kl. 10:50 – Ankomst til Newark, New Yorks lufthavn kl. 14:35 lokal tid.

Kl. 14:35       Ankomst til Newark Lufthavn og derefter fælles transport til The Watson Hotel Midtown. Når du/I er kommet igennem paskontrollen og har fået udleveret bagage, følges alle gæster ad sammen med guiden ud til udgangen.

Gæster der selv har sørget for indkvartering og ikke har booket transfer med Marathon Travel Club sørger selv for at komme frem til deres destination. Check in på hotellet. 

Hotellets adresse er:                

The Watson hotel

440 57th Street, Hell's Kitchen,

New York, NY 10019, USA

 

Lørdag den 14. marts 2020

Lørdag morgen vil der være mulighed for at løbe en fælles morgentur, hvor der kigges nærmere på målområdet. På denne tur kan heppere også deltage. 

For interesserede vil vores lokale guide (dansk talende) lave en guidet  tur rundt i New York City. Foregår både i subway og på gåben. På turen kommer du/I ned i den sydlige del af Manhattan inkl. Wall Street, City Hall, Chinatown, Little Italy, SoHo, Greenwich Village og selvfølgelig One World Trade  Center. Denne flotte tur får du for 250 kr. pr. person eksklusiv subwaybilletter. Hele turen tager ca. 4-5 timer og undervejs tager vi en let frokost (egenbetaling). Turen slutter ved Expoen, således at vi kan få afhentet vores startnumre.

Søndag den 15. marts 2020

Tidlig søndag morgen er der afgang til startområdet. For ledsagere der ikke skal løbe, er der rig mulighed for at opleve den fantastiske stemning fra sidelinjen når der heppes på alle løberne. Heppere kan med lidt snilde se løberne to til tre forskellige steder ved brug af Subway. Det er selvfølgelig også muligt at sove længe og tage imod løbere når de krydser målstregen i Central Park.

Der er 3 timer til at gennemføre løbet. Har du brug for lidt mere tid, plejer det også at være ok.

Om aftenen vil det være muligt at deltage i en sejrsmiddag, hvor vi fejrer og snakker om alle de gode oplevelser, vi har haft i løbet af dagen. Da vi skal bestille bord, er det nødvendigt at forhåndstilmelde sig.

Mandag den 16. marts 2020

Har du lyst til at tage med på en cykeltur, så lejer vi cykler i en nærliggende cykeludlejning. Pris 250 kr. inkl. hjelm. Vi cykler en tur rundt på Manhattan og spiser frokost på pizza restaurant Grimaldi under Brooklyn Bridge (egen regning). Derfra videre i Brooklyn til jødekvarteret i Williamsburg og tilbage igen via Williamsburg Bridge og Cykelstier på den østlige side af Manhattan. Kræver fporhåndstilmelding.

 

Tirsdag den 17. marts 2020

Kl. 14:30        Fælles busafgang til lufthavnen for tilmeldte.

Kl. 18:30        Flyafgang med SAS SK 910. Flyet ankommer til København næste morgen kl. 07:10

 

Onsdag den 18. marts 2020

For de der har lyst, tager vi en tur til det populære outletcenter Woodbury Commen med mere end 220 specialforretninger, hvor du kan købe alle tøjmærker med stor rabat. Turen koster ca. 300 kr. oginkluderer en billet med bus til og fra Woodbury Outlet plus et gratis VIP kuponhæfte (værdi $10) med hundredvis af dollars i ekstra besparelser, en komplet oversigt over butikker, opdateret udsalgs- og eventinformation, åbningstider og meget mere.   

Vi går ned til bussen der afgår fra busstationen ca. 20 min. gang fra hotellet. Buskørsel en lille time hver vej. Tilmelding på informationsmødet.

 

Torsdag den 19. marts 2020

Dagen er til fri dispositon.

 

Fredag den 20. marts 2020

Kl. 14:30        Fælles busafgang til lufthavnen for tilmeldte.

Kl. 18:30        Flyafgang med SAS SK 910. Flyet ankommer til København næste morgen kl. 07:10

Løbsdato:       15 marts 2020 - endnu ikke bekræftet                      

Starttid:

07:00
Tidsgrænse: 3 timer
Temperatur: 18-21 grader
Aldersgrænse: 16 år 
   
Løbere forrige år:                                           25.000
Terræn: Fladt / by
Underlag: Asfalt
   
Løbet siden:  1978
   
Rekord mand: 01:05:00
Rekord kvinde: 01:11:00

 

Fly og ophold 

4 nætter/ 6 dage
Udrejse med SAS fra København fredag den 13. marts kl. 10:50 med ankomst New York kl. 14:35 og hjemrejse fra New York tirsdag den 17. marts kl. 18:30 med ankomst til København næste dag om morgenen kl. 07:10

7 nætter/ 9 dage
Udrejse med SAS fra København fredag den 13. marts kl. 10:50 med ankomst New York kl. 14:35 og hjemrejse fra New York fredag den 20. marts kl. 18:30 med ankomst til København næste dag om morgenen kl. 07:10

The Watson Hotel***

Pris pr. person:

Værelse

4 nætter

7 nætter

Ekstra nat

Singleværelse m/ king seng

kr. 10.995

kr. 14.295

kr. 1.300

Dobbeltvær. m/King seng

kr.   8.395

kr. 9.995

kr.    650

Dobbeltvær. m/2 senge

kr.   8.395

kr.   9.995

kr.    650

Tresengsvær. m/ 2 trekvart senge

kr.   7.695

kr.   9.095

kr.    450

Firesengsvær m/ 2 trekvart senge

kr.   7.295

kr.   8.495

kr.    350

Et barn 2-11 år i samme værelse
som 2 voksne.(max 4 personer pr. værelse)

kr.   4.095

kr.   4.495

kr.    125

Et barn 12-17 år i samme værelse
som 2 voksne (max 4 personer pr. værelse

kr.   5.295 kr.   5.695 kr.    125

Tilslutningsfly
Der er mulighed for provinstilslutnong pt. fra Aalborg, Århus og Billund.
Tillægspris inkl. skatter og afgifter fra 900 kr.

Forlængelse af flyrejsen
Ønsker du at forlænge opholdet i New York, kan dette som udgangspunkt lade sig gøre. Forlængelse af "flybillet" koster kr. 500. Vær dog opmærksom på, at man skal følge gruppen på enten ud- eller hjemrejsen. Forhør nærmere ved kontoret.

Kun ophold

Såfremt man selv har købt flybillet, vil transfer fra lufthavnen være på egen hånd og for egen regning t/r. Kommer du med samme fly som os, kan du komme med til vores hotel på Manhattan for 150 kr. pr. vej.
Billetter skal bestilles hjemmefra.

The Watson Hotel***

Pris pr. person:

Værelse

4 nætter

7 nætter

Ekstra nat

Singleværelse m/ king seng

kr. 6.495

kr.   9.795

kr. 1.300

Dobbeltvær. m/King seng

kr. 3.895

kr.   5.495

kr.    650

Dobbeltvær. m/2 senge

kr. 3.895

kr.   5.495

kr.    650

Tresengsvær. m/ 2 trekvart senge

kr. 3.195

kr.   4.595

kr.    450

Firesengsvær m/ 2 trekvart senge

kr. 2.795

kr.   3.995

kr.    350

Et barn 2-16 år i samme værelse
som 2 voksne. (max 4 personer pr. værelse)

kr.    500

kr.      875

kr.    125

Kun flybilletten

Hvis du selv har overnatning i New York, kan du købe flybilletten alene for 5000 kr. inkl. skatter og afgifter, men excl startgebyr. Du står selv for transport til og fra dit opholdssted. Hvis du skal til Manhattan, kan du komme med til vores hotel for 150 kr. pr. vej. Billetterne skal bestilles hjemmefra.

Startnummer

Startnummeret til New York City Half Marathon koster kr. 1900 frem til 1. august 2019. Herefter stiger det til kr. 2100.  For dette beløb får du ud over startnummeret en t-shirt med original logo på. Startnummer til New York City Half Marathon sælges kun i forbindelse med vores rejsearrangement bestående af fly og/eller hotelophold.

Depositum for turen kr. 4.000 + startgebyr og evt. afbestillingsforsikring på 6 % af rejsens pris. Restbetaling skal være Marathon Travel Club i hænde senest den 14. november 2019.

Tillæg

Sightseeingturen 'New York like a New Yorker'

 

kr. 250,00

 

Cykeltur på Manhattan inkl. hjelm

 

kr. 250,00

 

Sejresmiddag excl. drikkevarer   kr. 350,00  

Afbestilling

Afbestilles rejsen før 14. november 2019 er depositum tabt. Startgebyr refunderes ikke. Afbestilles rejsen efter 14. november 2019 er rejsens pris inkl. alle tillægsydelser tabt. Startgebyr refunderes ikke.

Rejseforsikring

Vær opmærksom på at at dit gule og blå sygesikring ikke dækker uden for Europa, hvorfor vi anbefaler at tegne en forsikring hos Europæiske Rejseforsikring gennem Marathon Travel Club.

Rejsebestemmelser

Envidere gælder MTC's almindelige bestemmelser for denne rejs, som du kan læse her: http://www.marathon.dk/rejsebestemmelser.aspx

Der tillægges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Pas/visum ved indrejse i USA

Der er skærpede krav til rejsende til og fra USA, hvilket betyder, at der skal afgives en række oplysninger inden afrejse via denne hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov
De amerikanske myndigheder forlanger et maskinlæsbart pas. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe eget maskinlæsbare pas.

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld