Rejsen: Medoc Marathon 2019

Løb gennem 59 forskellige vinmarker!

Dato:
07. september 2019

Tilmeld dig, så er der garanti for et løb udover det sædvanlige! Ud over franske vin på mere end 20 "hjælpestationer", vil løbere opdage en helt ny verden af løbemakkere. Med over 8.500 løbere i sjove kostumer kan du forvnet alt fra underholdende akrobater i begyndelsen til alt-du-kan-spise østers, ost og is på de sidste 4K. Så skørt og skævt som dette løb er, husk det er stadig et maraton, og du skal løbe på et tidspunkt.  Medoc Marathon eller bare ”Medoc”, er for mange løbere blevet et begreb og et ”must” at prøve kæfter med - men pas på for det er vanedannende!

Et maraton i absolut særklasse

Løbets ånd har overlevet og bygger stadig på begreberne sundhed, sport, hygge og sjov. Hvor sundhed og sport også gælder alle andre løb, så er hygge og sjov noget unikt for Medoc. Næppe andre steder bliver der gjort så meget for, at løberne skal føle sig forkælede med en ægte varm attitude, god plads på ruten, masser af aktiviteter undervejs, gaver og overraskelser i målet.

Ruten tager dig gennem ikke mindre end 59 vinmarker i de berømte landsbyer i Medoc-regionen og skulle man "læse" ruten, ville den mest af alt lyde som et vinkort! Så bliv ikke overrasket når du bliver spurgt; "Ønsker du rød elle hvid" 

Forplejningen undervejs er fx helt speciel med et halvt hundrede depoter med forfriskninger af alle slags, lige fra det sædvanlige ”kedelige” vand og energidrik til vin, frugt, mad ja sågar gourmet som østers, skinke, steaks, Medocvin, champagne…

Det kunne være årsagen til, at figuren på Le Marathon du Medoc’s hjemmeside ser lettere beruset ud og udbryder, at Medoc er verdens længste maratonløb: Jo, to skridt frem og et tilbage. 

Kan du lide at løbe og at være omgivet af glade mennesker, så skal du absolut deltage i Europas sjoveste maratonløb, der samtidig foregår i dejligt vejr, smuk natur og som snor sig forbi og gennem ægte chateauer. Du kan kalde det skørt, sjovt, festligt eller gourmetagtigt ... det er og bliver helt sit eget og kan ganske enkelt ikke sammenlignes med noget som helst andet maratonløb. Men OK – der er også plads til den helt seriøse løber, PR bliver det dog næppe til. Hvert år har løber et tema og vi opfordre alle til at klæde sig ud, også selv om det er udansk! I år er temaet Super Heroes som fremgår af vores billede i indledningen - Så Heroe Up og find din indre superhelt frem.

Glæde og højt humør

Ingen undgår at blive fanget af stemningen. Forestil dig fx, at du lige er løbet forbi en hel flok Disneyfigurer og en storsvedende cowboy. Foran dig løber Asterix med mange små hurtige skridt sammen med tunge Obelix, der pruster som et lokomotiv, mens en dansk politimand med trukket stav ubesværet smyger sig forbi. Og bag dig stønner en fransk transvestit i netstrømper, nok mest af varme og udmattelse. I feltet er der også et par løbere i ganske almindelige tights og singletter. Jo, du befinder dig vitterligt midt i det tossede, festlige og utrolige Medoc Marathon sammen med rundt 8000 andre, der har været så heldige at få et startnummer.

Publikum har det også sjovt og lever aktivt med i strabadserne, og der er masser af musik fra reggae til brassbands. Men stadig er og bliver det et ægte maratonløb, og mange løber naturligvis også “seriøst” og på en normal tid. Tidsgrænsen er sat til 6.30 timer, og vinderen får ud over pengepræmier hele sin vægt i den bedste Grand Cru vin fra området – helt bogstaveligt. Op på vægten og værsgo, den anden vægtskål fyldes med kassevis af områdets bedste vine.

Som de lokale siger i Medoc:  Medoc Marathon is the most fun that you can have running a marathon. 

Det siger vores gæster...

"Der er kun ros, det var en perfekt tur for både mig og min kone, der var med som hepper?? Et godt og hyggeligt løb og en dygtig guide."

"Det var en så god tur, som alltid, jag tror det var min 13 tur med jer, det blir fler."

 

 

Program for turen

Torsdag d. 5 sep.

Ankomst til hotellet. Informationsmøde og udlevering af startnumre.

Fredag d. 6 sep.

Vi besøger et af områdets store vinslotte, Chateau Brane-Cantenac, som har en lang tradition for at producere kvalitets vine.  På trods af innovation og ny teknologi, lægges der en stor dyd i at fastholde de de gamle traditioner omkring vinproduktionen. Få et sjældendt indblik i, hvordan vinproduktionen foregår på Chateau Brane-Cantenac. 

Efter besøget kører vi til start- og målområdet i Pauilliac, hvor der er en lille expo.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Lørdag d. 7 sep.

Fra morgenstunden kører alle løbere og ledsagere til startområdet. For at gøre dagen til en ekstra sjov og festlig oplevelse for alle, opfordrer vi løbere til at klæde sig ud efter temaet Super Heroes. På ruten vil der være depoter med vine fra de omkringliggende vingårde, så der er god mulighed for at Medoc Marathon bliver det mest festlige marathon, du kommer til at løbe. Der serveres selvfølgelig også vand.

Efter løbet er der mulighed for at deltage i fælles sejrsmiddag. Pris kr. 300,- eksl. drikkevarer.

Søndag d. 8 sep.

Udflugtsdag til Atlanterhavet. Vi kører først til den spændende østersby Arcahon, hvor vi provianterer til picnic ved vandet. For dem der ønsker det, vil der i forbindelse med at vi spiser være mulighed for at dyppe tæer i havet eller tage sig en dukkert. Heudover skal vi blandt andet se Europas største sandklit "Dune de Pilat", som ligger imponerende flot lige ved Atlanterhavet.

Turen varer ca. til kl. 18.00

Mandag d. 9 sep.

Hjemrejsedag

Løbsdato: 7. september 2019
   
Start: 9.30
Deltagere:  8.500 
Tidsgrænse: 6,5 timer
Aldersgrænse: 21 år
   
Løbet siden: 1984
Temperatur: 20-25 grader
   
Terræn: Kuperet
Underlag: Asfalt og jordveje
Rute:  endnu ikke offentlig
   
Rekord mænd: 2:19:20 (1992) 
Rekord kvinder:  2:38:34 (1999)
   
Andet:  Lægeerklæring påkrævet

Priser for rejsen

Kør selv

Ankomst den 5. sep.- afrejse den 9. sep. 4 nætter på hotel Mercure Bordeaux Lax **** inkl. morgemad. Ophold er med og dansk rejseleder, transport til og fra start/mål.

Herudover besøg på vinslot og udflugt til Atlanterhavet. Pris pr person i delt dobbeltværelse:

Pris pr. person i delt dobbeltværelse:

  Dobbeltværelse: Enkeltværelsestillæg:
Hotel Mercure Bordeaux**** 5.000 kr. 1.750 kr.

 

Flyrejse

 

Afrejse fra enten Billund eller Kastrup den 5. Sep tidlig morgen kl. 06:00 via Amsterdam og lander i Bordeaux kl. 11:05. Hjemrejse den 9. sep. kl. 17:10 via Amsterdam og med ankomst til enten Billund kl. 22:45 og Kastrup kl. 22:30.

4 nætter på hotel Mercure Bordeaux Lax **** inkl. morgemad. Ophold er med og dansk rejseleder, transport til og fra start/mål.

Herudover besøg på vinslot og udflugt til Atlanterhavet. 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse:

  Dobbeltværelse: Enkeltværelsestillæg:
Hotel Mercure Bordeaux**** 8.695 kr. 1.750 kr.

Tillæg

Startnummer*: 850,00 kr.
Sejrsmiddag eksl. drikkevarer: 300,00 kr.

* Der kræves lægeerklæring for deltagelse i løbet (special formular)

Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris. Dækker ikke startnummer.

Der tillægges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Depositum Fly: kr. 3000,- pr person plus startnummer og evt. afbestillingsforsikring.
Depositum Kør selv: kr. 2000, pr person plus startnummer og evt. afbestillingsforsikring.

Se særlig rejsebestemmelser for Medoc Marathon 2019 - klik her.


Hotel

Hotel Mercure Bordeaux Le Lac****

Hotellet er beliggende i den nordlige del af Bordeaux få kilometer fra centrum. På hotellet er toilet og bad på værelset, morgenmadsbuffet, WIFI, parkering og udendørs swimmingpool.

 

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld