Rejsen: Dublin Marathon 2018

Europas hyggeligste storby

Dato:
28. oktober 2018
Priser fra:
2.445 DKK

Dublin er uden tvivl en af Europas mest hyggelige hovedstæder. Med palmer udenfor døren, gode shoppingmuligheder, gode pubber, historiske bygninger og seværdigheder og et væld af smukke parker minder byen mest af alt om et mini London. Kort sagt en fantastisk storby. 

The Friendly Marathon

Dublin Marathon går også under navnet The Friendly Marathon - det venlige maraton, og grunden hertil vil du slet ikke være i tvivl om, når først du mærker opbakningen på ruten.  

Ruten er forholdsvis flad, men med stigninger og temperaturen mild - omkring 12-14 grader, så forudsætningerne er optimale for et godt løb sammen med de ca. 20.000 andre løbere fordelt på over 60 lande fra hele verden. Starten går ved Fitzwilliam Square i centrum af byen og mål er ved Merrion Square. Samtidig er turen gennem Dublin selvfølgelig lagt an som en rigtig turistrute, som varierer fra år til år, men altid går gennem Phoenix Park, som er Europas største bypark. 

Løbet er velorganiseret med vanddepoter for hver 3-5 kilometer, fire depoter med Lucozade Sport, ligesom der er toiletter for hver 3-5 kilometer. I år vil fartholdere igen være at finde i feltet. Der vil være fartholder med sluttid fra 03:00 til 05:00 timer og intevallet vil være 00:10 minutter. Disse vil være synlige med rygsæk og et stort flag.

Nyd en Guiness 

Rigtig mange forbinder Dublin med øl, og det er ikke helt galt. At gå på pub er en integreret del af irernes hverdag, og langt de fleste tager gerne en pint eller to efter fyraften. Det skal vi selvfølgelig også på turen til Dublin. En stor del af at besøge Dublin er nemlig også at indsnuse den hyggelige atmosfære, som gemmer sig på de lokale og hyggelige pubber. 

Og kan man godt lide Guiness, er Guiness Storehouse absolut et besøg værd. Centret er bygget op som et Guinness glas og her får du på en sjov måde et godt indblik i den mørke øl med det lyse skum. Både når det kommer til brygningen, smagen, distributionen og markedsføringen, som alt sammen er udstillet. Selvfølgelig er der også rig lejlighed til at nyde den traditionelle øl, og det endda med en fantastisk udsigt over Dublin.

Must see og do i Dublin

En af grundene til at mange forbinder Dublin med London er blandt andet shoppingmulighederne, som i Dublin er mindst lige så gode som i London. Forskellen er blot at her ligger alting inden for gåafstand.

De to største shoppingområder er Grafton Street, strøggaden, og O'Connell Street, hvor du finder de store britiske tøjkæder og shoppingcentre. Er du mere til små specialbutikker skal du hen i Temple Bar-kvarteret, som også uden shopping for øje absolut er et besøg værd. Her finder du hyggelige, brolagte gader, kunstgallerier og selvfølgelig masser af caféer, restauranter og pubber. Og er tiden til det, kan vi anbefale også at ligge vejen her forbi om aftenen. Når butikkerne og gallerierne lukker, åbner natklubberne og forvandler Temple Bar til et livligt forlystelsesområde. 

Af andre seværdigheder kan nævnes Leinster House, som er den irske parlamentsbygning, og naboen hertil, Trinity College, som er Irlands ældste universitet og kollegium fra 1592 og som også huser nationalbiblioteket. St. Stephens Green, som er Dublins mest kendte parkanlæg og selvfølgelig Phoenix Park, som er Europas største bypark. 

Det bliver svært at nå det hele og langt de fleste der rejser til Dublin må hurtigt sande, at de er nødt til at komme tilbage. Både for at se og opleve byen, men i høj grad også fordi man bliver bidt af den irske venlighed. Kort sagt: Glæd dig!

 

 

Program Dublin Marathon 2018

Nedenfor kan du se, hvordan dagene kommer til at forløbe i Dublin. Bemærk at programmet tager udgangspunkt i, at man ankommer fredag morgen eller formiddag og rejser hjem mandag. Det er muligt at forlænge opholdet. Se mere under pris. 

Fredag den 26. oktober
Fredagen er afsat til at hente startnumre på Expoen og udforske Dublin, som er en fantastisk flot by. Er der stemning for det, arrangerer vi en fællesspisning på en af vores stamrestauranter. 

Lørdag den 27. oktober
Lørdag starter vi med at spise en god morgenmad på hotellet, hvorefter vi har arrangeret en fælles morgenløbetur, hvor vi ser start og mål. Turen foregår i langsomt tempo så også ledsagere kan deltage. Efterfølgende har vi arrangeret en 4 timers sightseeingtur rundt i Dublin, hvor vi ser de vigtigste steder og lader os opsluge af den fantastiske historie, som Dublin gemmer på. Sightseeingturen slutter af på Guiness Storehouse, som har indrettet en hel bygning i Dublin som arbejdende museum. Her får vi alt at vide om brygningen, smagen og markedsføringen af Guiness. Slutteligt er der selvfølgelig rig mulighed for at nyde den lækre øl i Guiness Storehouse Skybar, som har en fantastisk udsigt over Dublin.  

Søndag den 28. oktober
Vi starter tidligt med morgenmad, hvorefter der er fælles afgang mod startområdet. Startskuddet lyder kl. 9.00 og herefter er det på egen hånd 42,195 km gennem Dublin. Efter løbeturen har vi søndag aften arrangeret en sejrsmiddag, hvor vi mødes for at fejre medaljerne med en lækker middag, musikalsk underholdning, riverdance og ægte irsk pubstemning.

Mandag den 29. oktober
Dagen er til fri disposition 

 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 

Det firestjernede charmerende byhus, Pembroke Townhouse, ligger i hjertet af Dublins Ballsbridge-kvarter, kun 10 minutters gang fra Dublins centrum og i kort gåafstand til start og målområdet. Samtidig er huset et fantastisk eksempel på klassisk, georgiansk elegance fra det 18. århundrede. 

Pembroke Townhouse har dets helt egen unikke, imødekommende og venlige personlighed, der kun findes i et privatdrevet byhus som dette. Overnatningsstedet har en smuk georgiansk salon, som kun gæsterne har adgang til samt et hyggeligt spisekammer, hvor man kan tage for sig af gratis te og kaffe og kokken Lyns hjemmelavede småkager.

På Pembroke Townhouse får man virkelig den irske gæstfrihed at mærke i et unikt byhus som har dets helt egen individuelle personlighed. Glæd dig! 

     

Løbsdato: 28. oktober 2018
Start: Kl. 9.00
Tidsgrænse: 7 timer
Aldersgrænse: 18 år
   
Temperatur: 12-14 grader
Løbet siden: 1980
Deltagere: Ca. 15.000 
   
Terræn: Forholdsvis flad, men med stigninger
Underlag: Asfalt
   
Rute: Link til ruten finder du her
Rute profil: Se rutens profil her
Startblok: Link til startblok finde du her
   
Rekord mand:  2.08.33 (2011)
Rekord kvinde: 2.26.13 (2010)
   
Video: Se video fra løbet her

KØR SELV

Pris pr. person inkl. 3 nætter med ankomst fredag den 26. oktober og hjemrejse mandag den 29. oktober i delt dobbeltværelse på det firestjernede Pembroke Townhouse med morgenmad, al nødvendig transport samt dansk rejseleder kr. 2.845,00. Mulighed for både enkelt og dobbeltværelse. Se mere nedenfor. 
 

3 nætter

Enkeltværelse
Dobbeltværelse
Tresengsværelse


kr. 4.695,- 
kr. 2.895,-
kr. 2.445,-

4 nætter

Enkeltværelse
Dobbeltværelse
Tresengsværelsekr. 5.545,-
kr. 3.345,-
kr. 2.945,-

FLYREJSE

En flyrejse vil vi, for at det skal blive billigst for dig, booke op med rutefly til den til enhver tid gældende pris + et gebyr på 200 kr. Du står så selv for transporten til hotellet tur-retur. Herefter samme service som ved kør selv rejse. Se ovenfor. 


TILLÆG

Enkeltværelsestillæg 3 nætter kr. 1850,00
Enkeltværelsestillæg 4 nætter kr. 2.200,00
   
Sightseeingtur og besøg på Guiness Storehouse kr. 300,00
Sejrsmiddag inkl. show og transport men ekskl. drikkevarer  kr. 450,00
   
Startnummer  kr. 525,00
   
Afbestillingsforsikring 6% af rejsens samlede pris
   
Depositum:  kr. 500,00 + startnummer samt evt. afbestillingsforsikring
   

 

Der tillæges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

 

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld