Rejsen: Cuba Havana Marathon 2019 - også halvmarathon!

Cuba er en fantastisk og helt anderledes oplevelse

Dato:
10. november 2019

En oplevelse for alle sanser

Allerede i ordene Marabana Havana Marathon er der rytme og musik og løfter om en glad oplevelse – og du kan da også ganske roligt glæde dig helt utrolig meget til en uforglemmelig kombination af et festligt løb og en mega ferieoplevelse.

Selvom vi har haft en fornuftig dansk sommer, husker du sikkert november og decembers grå, våde, mørke og kolde dage, der tilsyneladende ingen ende havde. Og er du også en af de mange, der synes, december er fem måneder lang, så prøv at forestille dig, hvordan det vil være at kunne se frem til efterår og november. Og det kan du, hvis du er blandt de heldige, der vil med på en marathon- og ferietur til Cuba. Et Cuba, der stadig er “ægte” eller autentisk, som mange kalder det – og er, som vi har kendt det gennem mange år. Fidel Castros magtoverdragelse til broderen Raúl og siden Miguel Díaz-Canel har endnu ikke ændret markant på forholdene i dette utrolige ørige i Caribien. 

Barack Obama´s små åbninger fra styrets side varslede, at nye tider er på vej, men Trump´s kolde skulder betyder at næsten alt er ved det gamle. Befolkningen er glad og ukuelig med et smittende humør, som selv en markant fattigdom ikke har formået at spolere. Overalt er der levende musik og salsavrik med numserne. Samtidig er Cuba begunstiget med et fantastisk klima og smukke “bounty-strande”, som du kan glæde dig til at besøge sammen med andre danske marathonløbere og deres familier og venner.

 

Løbet i Havana

I Havana bor vi på Hotel Riviera der ligger helt ud til havet ved kyststrækningen (Maleco`n). Vi bliver kørt til starten tidlig om morgenen på løbsdagen. I forhold til store europæiske løb er faciliteterne ved Havana Marathon simple, fx omkring registrering og tidtagning. Der løbes ikke med chip, og tiden tager du selv vare på. Men tingene fungerer, og selv om rammerne for løbet er primitive, er der ingen problemer med vand og saft undervejs, og hvis storme og uvejr ikke har ødelagt frugthøsten, er der også frugt. 

Undervejs i løbet vil du opleve cubanerne som et sejt og stolt folk, selvom deres løbeudrustning i mange tilfælde er meget simpel. En dansk løber i avanceret svedabsorberende tøj, udvalgte løbesko, pulsur og andet smart gear stikker lige så meget af fra den menige cubanske løber, som han i sin forvaskede t-shirt og hullede tennissko ville gøre det ved Eremitageløbet. Tag noget af dit brugte løbetøj eller et par af dine slidte løbesko med – så får du et kæmpe smil og en ven for livet når du giver det til en lokal. 

Havana Marathon har udover de ikoniske 42 km også distancerne 21 km og 10 km. På denne måde kan hele familien deltage. 

 

Magiske Havana

Både inden og efter løbet har vi god tid til at opleve Havana, der er en blanding af pittoresk forfald og ordinært mere nutidigt byggeri. Dele af det gamle Havana er dog i gang med en restaurering, der igen giver byen arkitektonisk skønhed.

De store amerikanerbiler fra 50’erne, som vi alle kender fra film, kører så godt de nu kan stadig rundt i gaderne mellem de farveglade kolonihuse, spartlet godt op med plasticpadding og flikket sammen med ståltråd og stumper fra gamle Lada’er. At køre en taxatur med sådan en amerikaner, eller for den sags skyld en udslidt Lada eller Zastava, er en oplevelse. Det samme er befolkningen, som er imødekommende og tager hjerteligt imod dig og virker glad og gæstfri på trods af fattigdom.

Vi arrangerer rundtur i byen hvor vi besøger de store seværdigheder i Havana by samt den historiske Plaza de Armas og Cathedral Square. Vi nyder atmosfæren i de brostensbelagte gader i den gamle bydel og Hemmingways bar. Vi se den imponerende Revolution Square hvor Fidel Castro holdt sine taler til folket og besøger vi en rom-og cigarfabrik.

Til Trinidad og omegn

Efter fire nætter i Havana skal du nu opleve Trinidad – Cubas juvel – som er en gammel koloni by helt tilbage fra 1514, der byder på en fantastisk atmosfære og et miks af romantik og fortidens slaveri. En unik arkitektur, røde tegltage og pastelfarvede huse, fantasifulde balkoner og smalle brostensbelagte gader og museer og andre kulturseværdigheder.

Busturen til Trinidad går via Cienfuegos som er et af landets store industrielle centre. En flot by der kaldes “sydens perle”. Vi ser flere eksempler på byens flotte arkitektur fra 19. og 20. århundrede. Frokost med en drink inkluderet på Club Cienfuegos Restaurant. Vi fortsætter til vores hotel i Trinidad, det skønne 4 stjernede Hotel Brisas der ligger helt ud til det Caribiske Hav.  Efter en velkomstcocktail bliver vi indkvarteret på hotellet.

Omkring Trinidad er omgivelserne utrolige med imponerende bjerge og fine hvide sandstrande med rent turkisblåt vand. Vi får en guidet rundtur i det gamle Trinidad med frokost på den lokale Plaza Mayor Restaurant hvor drikkevarer også er inkluderet. Om eftermiddagen tager vi tilbage til hotellet og bader i det Caribiske Hav.

Næste dag starter vi op i gamle russiske lastbiler og kører op i bjergene til Guanayara, hvor vi skal på en fantastisk spadseretur på ca. 4 km i junglen. Måske bliver der mulighed for at bade ved et af vandfaldene langs floden. Vi afslutter med spidstegt gris og rom på Codina Restaurant. Denne tur er også inkluderet i prisen. Efter tre nætter på vores hotel i Trinidad med “all inklusive” fortsætter forkælelsen i ferieparadiset Varadero.

 

Ferieparadiset Varadero

Busturen til Varadero går via Santa Clara by, det sidste hvilested for “Che” Guevara. I Santa Clara besøger vi mausoleum og museum dedikeret til Che Guevara´s ekstraordinære liv. Undervejs kommer vi gennem sukker dalen som var et af Cuba´s centre for sukkerproduktion i det 18. og 19. århundrede. En smuk dal fyldt med blide bakker og naturskønne plateauer som stadig har nogle ruiner af tidligere sukkerfabrikker, hvor tusindvis af slaver var ansat.

Fremme i Varadero bor vi i 4 nætter på et lækkert luksushotel også med “all inclusive”, dvs. alt mad og drikke også her er inkluderet i opholdet. Du skal med andre ord ikke have penge op af lommen, uanset om du bestiller en piñacolada ved pool-baren eller går flere gange til buffeten. Vi slapper af ved poolen eller stranden, sejler, springer i faldskærm, står på vandski eller hvad vi har lyst til. Vi kan også deltage i udflugter, fx en sejltur med katamaran, hvor vi undervejs ankrer op for at svømme eller snorkle, hvorefter vi lægger til ved en paradisø, hvor vi daser og spiser frokost. Eller vi ser delfinshow, tager på “shopping-tur” eller hvad vi nu finder på.

 

Under program kan du se det specificerede program for turen eller se billeder fra vores tidligere ture ved at klikke her.

Nedenfor kan du se programmet for Marathon Travel Clubs tur til Cuba.

 7. november - Dag 1
Afrejse fra enten Billund eller Kastrup. Mellemlanding i Amsterdam, hvor vi mødes og sammen flyver mod Havana med forventet ankomst sidst på eftermiddagen. 

Fælles transport mod hotellet i Havana og check in på hotellet. 

8. november - Dag 2
Kl. 7.00: Starter med morgenløbetur i nabolaget for de der er interesserede i at se lidt nærmere på området. 

Kl. 9.00: Byrundtur i Havana. En god mulighed for at få et hurtigt indblik i, hvordan tingene fungerer på Cuba. Vi besøger alle de store seværdigheder samt den historiske Plaza de Armas og Cathedral Square. Man får også chancen for at nyde atmosfæren i de brostensbelagte gader i den gamle bydel og Hemmingways bar. Vi ser den imponerende Revolution Square hvor Fidel Castro holdt sine taler til folket og måske besøger vi en rom- og cigarfabrik.
Turen er en kombineret bus- og gå tur. Pris ca. 300 kr.

9. november - Dag 3 
Vi henter startnumrene på Expoen. Ellers står dagen til fri disposition og til at få ladet batterierne op til søndagens løb.

Lørdag aften er der arrangeret pasta party.

10. november - Dag 4 LØBSDAG!
Kl. 5.00: Morgenmad på hotellet eller udlevering af madboxe.

Kl. 5.50: Løberne mødes i receptionen og tager samlet ud til startområdet. Transport er arrangeret. 

Kl. 6.30: Hepperne mødes i receptionen og går samlet ned til ”Malacõn”, hvorfra vi kan se løberne.
Marabana Marathon løbes om morgenen i ca. 22 graders varme med start og mål ved National Capitol. Herfra løbes en rundstrækning en eller to gange, alt efter om du vælger halv eller hel marathon.  Du kan også vælge 10 km.
Der er tidsbegrænsning på henholdsvis 3 og 5 timer til gennemførelse. Ruten er på asfalt, og der forekommer enkelte stigninger. For maratonløberne kan 2. runde blive en varm affære med temperaturer op til 30 grader. For hver 3 km er der væskedepot. 

Kl. 18.30: Vi mødes i lobbyen for dem der vil med til sejrsmiddag og fejre medaljerne og snakke om dagens oplevelser. 

11. november - Dag 5
Kl. 8.30: Vi forlader Havana og fortsætter turen mod Trinidad. På vejen gør vi ophold i byen Cienfuegos, også kaldet Pearl of the South, grundet den smukke gamle bymidte. Her vil vi få en rundvisning, inden der serveres frokost på Club Cienfuegos restaurant. Herefter fortsætter turen mod Trinidad.

ca. Kl. 16.00: Ankomst til Trinidad hvor vi indkvarteres på Hotel Brisas Trinidad. Her skal vi bo de næste tre nætter. Der er all inclusive på hotellet. 

12. november - Dag 6
Kl. 9.00: Efter morgenmaden tager vi samlet til den historiske Trinidad by, hvor vi skal se Valle de los Ingenios, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og Torre de Iznaga. Herefter besøger vi det romantiske museum (Brunet Palace). Frokosten spiser vi på Plaza Mayor, der er en lokal restaurant. Herefter er der lidt tid på egen hånd, inden turen går tilbage til hotellet hvor der er mulighed for at bade i Det Caribiske Hav.

13. november - Dag 7
Kl. 8.00: Udflugt til Codina park, hvor vi kan nyde noget af Cubas smukkeste natur i form af blandt andet El Rocio vandfaldene. Vi går på en ca. 4 km lang jungle sti med vand på den ene side og fantastisk vegetation på den anden. Til sidst spiser vi frokost på CODINA restaurant inden turen går tilbage til hotellet. Husk: Kamera, vand, badetøj og trøje eller jakke. Transporten foregår i åbne rusiske lastbiler.

14. november - Dag 8
Efter morgenmaden er der afgang fra Trinidad og vi sætter kursen mod Varadero. Vi kører via Santa Clara, hvor der er sat tid af til at besøge Che Guevaras Mausoleum samt frokost i byen

Sidst på eftermiddagen ankomst til Varadero og indkvartering på Hotel Melia Varadero hvor vi skal bo i 4 nætter med all inclusive.

15. november - Dag 9
Vi nyder livet på hotellet, poolen, stranden og omegnen. Der vil blive arrangeret ture efter behov og ønsker (ikke inkluderet). Mulighederne er mange blandt andet golf, cykling, catamarantur til bounty ø, delfinshow, faldskærms udspring  og meget meget mere.  

18. november - Dag 12
Vi checker ud fra hotellet og kører mod lufthavnen i Havana. Afrejse om aftenen med mellemlanding i Amsterdam. Herfra afgang mod Billund eller Kastrup. 

NB: Vi tager forbehold for ændringer i programmet 

Habana Riviera Hotel

Habana Riviera Hotel er ren Cuba. Den perfekte ramme for at nyde dette land på den mest autentiske måde. Hotellet ligger lige ned til havet og med tjenester og faciliteter, der vil gøre dit ophold mindeværdig. Et sted at hvile uden at savne noget. Unik og uforlignelig åbner Habana Riviera Hotel dørene til et af de mest historiske steder i den cubanske hovedstad: Erklæret en nationalmonument og dekoreret med værker af fantastiske kunstnere som Florencio Gelabert. Men i tillæg til historie og kunst kan du nyde essensen af Cuba takket være sin buffet med daglig morgenmad med levende cubansk musik.

 

Hotel Las Brisas Trinidad Del Mar

Dette hotel er et strandhotel lige udenfor Trinidad på strandtangen Playa Anco´n som er en af Cuba´s allersmukkeste strande.

Hotellet er forholdsvis simpelt, og kunne flere steder godt trænge til en ”makeover”, men placeringen helt ned til Det Caribiske Hav er helt fantastisk. Det stemningsfulde og hyggelige hotel rummer fine værelser, swimmingpool, 3 gode barer og et par restauranter til både buffet og á la carte der serverer cubanske og internationale retter.

Hotellet råder over i alt 241 værelser fordelt på 3 etager. Lobbyen byder på døgnåben reception, safeboks og vekselbørs. Herudover har gæsterne mulighed for at benytte en bar, en restaurant, et spillerum, konferencefaciliteter, offentlig internetadgang (mod betaling), roomservice og vasketøjsservice (mod betaling), cykeludlejning (mod betaling). Hotellet er særligt velegnet til familier og tilbyder børn mellem 4 og 12 et specielt program i børneklubben samt en legeplads og et specielt underholdningsprogram. Hotellet er ikke langt fra Trinidads historiske sukkercenter og hotellets farverige bygninger er designet i stil med en gammel kolonistad helt ned til uretårnet. Et all inclusive hotel.

 

Hotel Melia Varadero

Hotel Melia Varadero ligger 5 km fra Varadero centrum og kun 3 km fra Chapelin Marina. Vi har benyttet dette all-inclusive hotel til næsten alle vore ture til Cuba og er meget begejstrede for det. Det er 5 stjernet og der er alt hvad du behøver og det ligger godt for både indkøb og alle mulige forskellige aktiviteter. Lækker strand lige ved hotellet. Hoteller er en spektakulær bygning formet som en seksbladet blomst i stil med en pyramide og den cirkulær lobby med naturligt lys og smukke haver. Der er en døgnåben reception, børnepasning ( Club Amigos med aktivitetsprogram for børn og specielle pakker til familier), frisør og gavebutik på ejendommen. Cykeludlejning er tilgængelig på dette feriested, og området er populært for golf og ridning. Der Der tilbydes også biludlejning.

Værelserne er udstyret med et tv, og gæsterne kan nyde en kop kaffe fra terrassen eller balkonen. Samtlige værelser har eget badeværelse, gratis toiletartikler og hårtørrer.

Løbsdato: 10 November 2019                             
Start:  Kl. 7.00
   
Tidsgrænse maraton:  6,5 timer
Tidsgrænse halvmaraton: 3 timer
   
Deltagere: 5.000
Løbet siden:  1987
   
Temperatur: 20-28 grader
Terræn: Fladt
Underlag: Asfalt
   
Maraton rekord mand: 2.13.37 (1994)
Maraton rekord kvinde:  2.43.40 (2001)
   
Halvmaraton rekord mand:  1.03:40 (2005)
Halvmaraton rekord kvinde: 1.14:56 (2001)

 

Vi rejser med KLM den 7. november fra Kastrup kl. 09:55 og Billund kl. 10:10. Vi har en enkelt mellemlanding undervejs i Amsterdam, hvorfra vi samlet flyver videre direkte til Cuba med forventet ankomst til Havana kl. 17:15 lokal tid. Hjemrejsen begynder den 18. november fra Varadero med bus til Havana. Herfra flyver vi med KLM kl. 19:15 med mellemlanding i Amsterdam den 19. november kl. 10:35 – med endelig ankomst til Kastrup kl. 13:40 og Billund kl. 13:20.

Pris pr. person i et delt dobbeltværelse, inkl. flyafgifter og lufthavnsskatter, buskørsel fra Havana til Trinidad inkl. frokost, fra Trinidad til Varadero og retur til Havana, kvartpension på Hotel Riviera i Havana, all inclusive på hotel Brisas i Trinidad. Halvdagstur Guanayara Park inkl. lunch, samt all inclusive i Varadero på Hotel Melia Varadero. Ligeledes vil der på turen være en dansk rejseleder. Pris pr. person i et delt dobbeltværelse  kr. 18.695

 

Enkeltværelsestillæg                       kr. 4.800
Fradrag pr. person ved 3 personer i værelset  kr. 900
Visum kr. 475
Startgebyr Maraton, halvmaraton og 10 km indtil 25. april              kr. 550
Startgebyr Maraton, halvmaraton og 10 km indtil 25. august        kr. 675
Startgebyr Maraton, halvmaraton og 10 km efter 25. august kr. 700

 

De få ønskede udflugter, som ikke er med i selve turen, afregnes i lokal valuta som veksles på hotellet.
Børnepriser: Forhør nærmere. 

Du skal påregne en Cubansk “afrejseskat” på ca. 25 EUR når du forlader lufthavnen på hjemrejsen. Den opkræves kontant hos hver enkelt passager. 

Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens samlede pris samt evt. rejseforsikring

Depositum udgør 4.000 kr. pr. person, startgebyr samt evt. afbestillingsforsikring og rejseforsikring

Chip: Der benyttes ikke chip

Tidsgrænse: Maraton 6,5 timer, halvmaraton 3 timer

 

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld