Rejssen: Berlin Halvmarathon 2020

Tysk grundighed og masser af fest i gaden

Dato:
05. april 2020

De kan bare det dér med løb i den tyske hovedstad. 
Marathonløbet i september er utrolig populært verden over, og halvmarathonløbet følger godt med. I 2019 flyttede man  start- og målområdet for halvmarathon til samme område som det i en årrække har været for helmarathon, nemlig 17. Juni Strasse mellem Brandenburger Tor og Sejrssøjlen. Denne beslutning holder man fast i fremover, da området meget bedre kan kapere de mange mennesker. 

Derfor har vi også flyttet vores hovedkvarter i Berlin fra Alexander Platz til hotel Berlin Berlin på Lützover Platz. Her er vi kendte, fordi vi har boet her i mere end 20 år til Berlin helmarathon. Hotellet er 4 stjernet og har alt hvad der skal til for at få et godt ophold. Samtidig ligger det i gåafstand til start og målområdet. Skulle du alligevel mene at du hellere vil tage vores shuttlebus gør du det. Det er ganske gratis.

Vi har sammensat en række rejser, der strækker sig fra to til fire overnatninger, og du bestemmer selv, om du vil køre med os i busserne eller selv sørge for transporten. Oplev Berlin på en helt speciel måde, og nyd det gode løberliv.

Tidlig tilmelding tilrådes

Som løbere ved vi, at Berlin Marathon er blandt verdens bedste og største løb og absolut er topscoreren blandt udenlandske marathonløb for os danskere, der næsten er naboer til det. Berlin Halbmarathon, lillebroren til Berlin Marathon, er helt forståeligt med over 30.000 løbere, powerwalkere og skatere godt på vej mod samme succes. På 10 år er deltagertallet fordoblet. Der er derfor ingen tvivl om, at Berlin Halvmarathon også skal reserveres i god tid. 

Det er i øvrigt ikke kun i Berlin, man mærker interessen for at løbe en halvmarathon – også hos Marathon Travel Club ser vi tydeligt, at både udbuddet af og efterspørgslen på de kortere distancer er blevet markant større, og gæsterne rejser gerne til løb i udlandet for at kombinere den gode løbeoplevelse med socialt samvær og inspirationen fra nye omgivelser. De fleste af os løber for sundheden, for livet, for glæden. Men på et tidspunkt bliver der ofte sat mål på, og da det ikke er alle, der har lyst til eller mulighed for at træne op til eller gennemføre en hel marathon, rettes fokus mod den halve distance. Ikke mindst oplever vi stor interesse fra kvindelige deltagere.

Tysk grundighed og masser af fest i gaden

Berlin Half Marathon kombinerer tysk grundighed og orden med masser af fest i gaden, underholdning og en flot opbakning fra publikum, der i 100.000-vis hepper på dig langs den nemme rute. Vel er der masser af depoter med vand og te, og i målområdet frisk frugt, men at blive båret frem af en begejstret tilskuerskare, der giver dig mere power end nok så mange energibarer, det er unikt. Og musik er der også til arbejdet – blandt andet inciterende sambarytmer, som nok kan inspirere dig til et par dansetrin og et lille vrik med numsen.

Ruten er perfekt til dig, der prøver kræfter med godt 21 km for første gang – den er nem og helt flad, og du kan også være heldig, at vejret er mildt og behageligt. Berlin Half Marathon er kort sagt en rigtig forårsbebuder og du kan godt glæde dig. 

 Berlin er en hyggelig storby, der har alt

De fleste, der har oplevet Berlin, bliver glade for byen og kommer gerne igen. Nok er Berlin hovedstad og storby, men den er samtidig dejlig provinsiel og en rigtig hyggelig by at gå på opdagelse i. Masser af kultur og seværdigheder, et godt restaurationsmiljø med alt fra gourmet til currywurst og fra årgangsvin til Bier vom Fass. Og shopping i alle afskygninger, blandt andet i Europas største varehus KaDeWe, Kaufhaus des Westens. 

Jo, der er skam grunde nok til at pakke løbeskoene i kufferten og tage konen, manden, veninden, kammeraten, kæresten eller mor med på en god forlænget weekend. 

Festmiddag

Søndag aften, når Berlin Halvmarathon er vel gennemført, fester vi videre med en sejrsmiddag i byen. Vi har endnu ikke fastlagt hvor denne aften skal være, men vi garantere at det blive en hyggelig aften med ligesindede glade løbere. Vi vender tilbage med dette arrangement senere, så følg med her på siden.

Det er en god mulighed for at snakke med andre løbere og dele oplevelser og sjove historier. For én ting er sikkert: Du er ikke færdig med løb og halvmarathon, når du løber over målstregen. Sejrsmiddagen er derfor en rigtig god måde at afslutte søndagen på. Og for de der ikke har fået nok, fester vi videre ude i byen.

Rul dig gennem Berlin

Ledsaget af de første varme stråler fra solen ( forhåbentlig ) og 1.500 fritids- og professionelle der sammen starter i en ny inlinescoating-sæson. Der er ingen bedre måde at byde velkommen til foråret! Tillad dig selv en fascinerende weekend i Berlin og start din sæson på en af de største halvmarathoner på hjul.

Hotel Berlin ****

En god gammel kending, som man aldrig går fejl af. Løbere fra hele verden vælger at bo på Hotel Berlin, idet det også ligger tæt på start og mål samt kun 5 minutters gang fra stormagasinet KaDeWe. Et meget populært hotel, som vi har samarbejdet med gennem mange år.

Kort og godt
• 701 værelser, røgfri 
• Restaurant og bar/lounge
• Morgenmad tilgængelig
• Spafaciliteter 
• Døgnåben reception
• Døgnåbent fitnesscenter
• Aircondition 
• Rengøring dagligt 
• Gratis Wi-Fi 

Et barn under 6 år er gratis i forældrenes seng på et dobbeltværelse.

 

Hotel Park Inn ****

Park Inn ligger over for Alexanderplatz Station hvorfra der er forbindelser med bus, sporvogn, metro og S-Bahn til alle dele af Berlin. Museumsinsel og det livlige Hackescher Markt ligger 10 minutters gang derfra. Gæster kan også slappe af på tagterrassen der har en flot udsigt over det centrale Berlin.

Samtlige værelser og suiter på Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz har marmorbadeværelse med massagebruser og gulvvarme. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

 

Kort og godt
• 296 værelser, røgfri 
• Tagterrasse
• Bar/lounge
• Morgenmad tilgængelig
• Døgnåben reception
• Gratis Wi-Fi 
• Flersproget medarbejderstab
• Bagageopbevaring
• Privat badeværelse
• Gratis toiletartikler
• Daglig rengøring
• Elevator

 

Inter City Hotel ****

Det stilfulde InterCityHotel Berlin Hauptbahnhof ligger i byens centrum, blot 200 m fra Berlins hovedbanegård. Der tilbydes gratis WiFi overalt på hotellet. Samtlige værelser på InterCityHotel Berlin Hauptbahnhof er lyse og indrettede i moderne sti og med lydisolerede vinduer. Der er satellit-tv, opholdsområde samt eget badeværelse. Samtlige gæster på hotellet modtager en gratis bybillet, som giver adgang til at benytte Berlins offentlige transport uden beregning. 

Dette hotel har vores tætteste placering i forhold til start og målområde.

Kort og godt
• 412 værelser, røgfri 
• Bar/lounge
• Morgenmad tilgængelig
• Døgnåben reception
• Gratis Wi-Fi 
• Flersproget medarbejderstab
• Bagageopbevaring
• Privat badeværelse
• Gratis toiletartikler
• Daglig rengøring
• Elevator

    

Klik her og se hvor vores hoteller er placeret i forhold til start og mål samt Expoen.

Løbsdato: 5. april 2020
Start:  Kl. 10:00
   
Tidsgrænse: 3:15 timer
Aldersgrænse: 16 år
   
Temperatur: 15 grader
Tidstagning: ChampionChip
Deltagere: 23.000
Løbet siden: 1980
   
Terræn: Fladt
Underlag: Asfalt
Rute: se ruten fra 2019
   
Rekord mand: 00:58:42 (2018)
Rekord kvinde: 01:07:18 (2006)
   

Busopsamling garanteres fra Aalborg, Aarhus, Skanderborg, Vejle, Odense, Kolding, Haderslev, Aabenraa, København, Køge, Slagelse, Tappernøje og Nykøbing F.

Ønskes anden opsamling kan dette noteres i kommentarfeltet/bemærkningerne, og vi vil forsøge at efterkomme ønsket.

Tillæg til rejsen

Sejrsmiddag eksl. Drikkevarer kr. 345,-

Byrundtur med bus og dansktalende guide efter løbet søndag kr. 125,-

Pastabuffet på hotellet kr. 175,-

Event Shirt pris oplyses senere.

Medalje indgravering pris oplyses senere.

Startnummer frem til 31.12.2019 kr. 475 ,- ( herefter pr. 1 januar: kr. 575,- )

Chip* kr. 300,-

*En Chip er en elektronisk tidstager der monteres på din løbesko. Denne kan du leje gennem Marathon Travel Club i forbindelse med Berlin hel- eller halv marathon. Medbringer du din egen chip, skal chipnummer oplyses på tilmedingsblanketten.

Arrangøren af Berlin Marathon har bedt os overtage chipadministrationen. Det betyder, at det ikke længere er muligt at betale for leje af chip i Berlin. Marathon Travel Club opkræver et depositum på kr. 300,- Chippen bliver stadig udleveret i Berlin, og såfremt chippen tilbageleveres efter løbet, vil depositummet minus leje i alt kr. 200,- blive tilbagebetalt. Noteres der ikke et chipnummer på blanketten, opkræves chipdepositum. 

Ved tilbagebetaling til udenlandske konti vil beløbet udgør kr. 150,- . ( Huske at oplyse IBAN nr. + SWIFT på tilmeldingsblanketten )

Depositum: kr. 500,- pr. person, startnummer samt evt. afbestillingsforsikring og chip.

Afbestillingsforsikring: 6% af rejsens samlede pris.

Der tillægges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld