Rejsen: Athen Classic Marathon 2018

Mærk historiens vingesus

Dato:
11. november 2018
Priser fra:
5.795 DKK

Athen Classic Marathon er et af de løb, som langt de fleste bare er nødt til at have på CV'et. Det var her det hele startede for godt 2500 siden. 

Historien om maraton

Grækerne var i krig mod perserne ved byen Marathon, 40 km fra Athen, og da sejren endelig var inden for rækkevidde, blev soldaten Pheidippides sendt afsted til Athen for at melde om sejren.

Der var to veje ud af kampladsen. Den ene bjergrig mod nord med en distance på omkring 34,5 kilometer. Den anden mere flad, men længere mod syd og med en distance på 40,8 kilometer. Der er blevet argumenteret for, at Pheidippides tog den svære rute mod nord og det siges, at han løb hele distancen uden at stoppe. 

I dag hyldes Pheidippides stadig som græsk nationalhelt, og hans løb fra Marathon til Athen har været inspiration til maratonløb i hele verden.

Athen Marathon i dag

Løbet i sin nuværende form blev genoptaget ved de Olympiske Lege i Athen i 1896 og anses stadig som værende et af verdens hårdeste. Meget passende lyder startskuddet i byen Marathon og passerer forbi de athenske soldaters grav og videre langs kysten gennem byen Nea Makri. Fra 10 kilometer-mærket og frem til 31 kilometer går ruten stærkt op ad bakke. Heldigvis er opbakningen her fantastisk, hvor hepperne står og klapper én opad.  

Efter den stejle stigning går ruten stille og roligt ned ad bakke mod Athen og ender til sidst på det fantastiske Panathinaikos Stadion, hvor modtagelsen er overstrømmende. Man kan ikke undgå at føle sig som en helt, når man løber ind på stadionet som én af de 15.000 deltagere. Skulle du kun løbe et eneste maratonløb, så ville Athen Classic Marathon være et godt bud, for mere autentisk bliver det ikke. En god idé, når du træner op til Athen Marathon, er dog at supplere løbet med noget bakketræning, så du er godt forberedt på stigningerne. 

Feriedage i Grækenland

På Marathon Travel Clubs tur til Athen Marathon bor vi ikke i Athen, som kan være noget ”smogget” og klaustrofobisk. Vi har i stedet valgt at nyde feriedagene i den hyggelige badeby Loutraki tæt ved Korintherkanalen, kun en times kørsel fra Athen. Kombinationen med at bo i Loutraki og bruge Athen som udflugtssted og løbsdestination fungerer rigtig godt, og vi bliver forkælet i de rolige og afslappede omgivelser hos Vaselis, der driver det lille nyrenoverede familiehotel Bakos, hvor vi skal bo. Blot 70 meter fra hotellet ligger en af Loutrakis bedste badestrande, og lokale tavernas og forretninger er kun en kort gåtur fra hotellet. 

Alt foregår forhåbentlig i solskin og omkring 20 graders varme. Fra hotellet arrangerer vi forskellige udflugter. Fx en hel dag med en lokal guidet sightseeing i Athen, hvor vi blandt andet besøger Akropolis og det historiske hjerte af Athen Plakaen. Der vil også være mulighed for at opleve det gamle olympiske stadion, ligesom der bliver tid til at være på egen hånd, inden turen går tilbage til Loutraki.

Glæd dig til et maratonløb, hvor du mærker historiens vingesus, og hvor du efterfølgende kan slappe af, bade og nyde den græske gæstfrihed og den lækre mad. 

Hotel Bakos

Hotel Bakos er vores foretrukne hotel i forbindelse med Athen Marathon. Hotellet ligger kun ca. 80 km. fra Athen. Til trods for den korte afstand, mærker vi intet til storbyen Athen. Blot 70 m fra hotellet ligger en af Loutrakis bedste badestrande, og tæt på finder I de lokal tavernas og forretninger.

Der tilbydes udendørs swimmingpool omgivet af terrasse med liggestole og parasoller. Der er desuden gratis trådløs internetadgang overalt på hotellet. Der findes balkon med udsigt over swimmingpoolen. Samtlige værelser har aircondition, satellit-tv og køleskab. På badeværelset er der bruser og gratis toiletartikler.

Der tilbydes daglig morgenbuffet på hotellet. Gæsterne kan også benytte den døgnåbne reception, baren og udflugtsskranken.

     

Turen går til...

Athen - heldagstur.

Athens lange historie kan føres længere tilbage end de fleste byer i Europa og i verden da den har været beboet i mindst 3.000 år. Athen blev den ledende by i oldtidens grækenland i det første årtusind f.Kr. Dets kulturelle opnåelser i det 5. århundrede f.Kr. lagde grunden til den vestlige civilisation. Kun få byer har flere interessante seværdigheder end Athen. At se på seværdigheder i Athen kan være lidt af en oplevelse! Her vil der være mulighed for at opleve det imponerende Akropolis, Plakaen eller opleve byen på egen hånd.

'Akropolis’ betyder på græsk ‘høj by’, for indbyggerne valgte ofte at bosætte sig højt, da det på den måde var lettere at forsvare mod fjender. Athen var flere gange i krig under antikken, så byens Akropolis fik stor betydning for byens overlevelse.

Det er en flad klippe på 150 meter, som står midt i byen. Oppe på den er der mere end 20 kendte bygninger, som i den grad er værd at se. Med andre ord er Akropolis et centrum for seværdigheder i Athen, og det er absolut nødvendigt at se stedet på en rejse til byen.

Der er i øvrigt et museum på Akropolis, som kraftigt kan anbefales.

  

 

Loutraki - halvdagstur.

Vi besøger bl.a. nonneklostret Ossios Patapios. Derefter videre til Blue lake hvor vi gør pause og nyder den flotte udsigt over havet og lokalområdet. Vi ser arkæologiske udgravninger og nyder den smukke natur. Turen slutter på en bro ved Korinterkanalen, hvor vi måske er heldige at se nogle der udfører ”Bungee jumping”.

  

Løbsdato: 11. november 2018
Start: Kl. 9:00
Tidsgrænse: 6 timer
Temperatur: 16-22 grader
Deltagere: Ca. 15.000
Løbet siden: 1896
   
Terræn: Bakket - se højdeprofil her
Underlag: Asfalt
Rute: Link til ruten finder du her
   
Rekord mand: 2:10:36 (2014)
Rekord kvinde: 2:26:20 (2004)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

 

 

Flyrejse

Vi flyver med SAS fra Kastrup den 8. november kl. 08.40 med forventet ankomst Athen kl. 13.00. Hjemrejse fra Athen er den 13. november kl. 13.45 med forventet ankomst til Kastrup kl. 16.05.

Pris pr. person inkl. flyrejse, alle skatter og afgifter, fem nætter  på turistklassehotel i delt dobbeltværelse med morgenmad, transfer fra luftjhavn t/r, al nødvendig kørsel under opholdet samt dansk rejseleder. Inkluderet i prisen er heldagstur til Athen + halvdagstur til Loutraki. 

Enkeltværelse kr. 6.295,00
Dobbeltværelse kr. 5.795,00

Tillæg

Provinstilslutning Ålborg/Billund kr. 900,00
Startnummer maraton  kr. 750,00
Startnummer 10 km  kr. 650,00

 

Inklusiv i startnummerprisen:

- Chip. Det er ikke muligt at benytte egen chip. Du vil sammen med din startpose få udleveret en chip.
- Medalje
- Løbs t-shirt
- Gratis transport med offentlig transport i Athen i en periode på 5 dage ialt, 3 dage før løbsdagen og 2 dage efter løbsdagen.
- 50% rabat på indgang til Acropolis Museum

 

Depositum: kr. 2.500,- pr person, stargebyr samt evt. afbestillingsforsikring.

Afbestillingsforsikring: 6% af rejsens samlede pris.

Der tillæges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld