Rejsen: Amsterdam Marathon 2018

Det hollandske Venedig

Dato:
21. oktober 2018

Amsterdam er en både nærliggende og spændende mulighed for en kort efterårstur med løbeskoene pakket i bagagen. Der er bogstavelig talt mange muligheder, når vi snakker Amsterdam Marathon. Vi tilbyder denne tur som en kør-selv – og distancerne er mange, du kan vælge mellem 8 km, 21 km eller de ikoniske 42,195 km. Så husk at tage Amsterdam med i din planlægning for årets løb og ferier. Arrangørerne af TCS Amsterdam Marathon har sat limit på 16.000 deltagere på maratonstrækningen, 18.000 til halvmaraton og 7.000 til 8 km-ruten.

Smukt løb med start og slut på stadion

Maratonløbet starter og slutter på det imponerende Olympiske Stadion, der i sig selv er en oplevelse. Det er bygget i 1928, men omhyggeligt renoveret og stadig imponerende. Ruten går forbi det verdensberømte Rijksmuseum, der hvert år tiltrækker hundredtusindvis af besøgende fra hele kloden og forbi den 48 ha store og smukke Vondelpark, byens meget populære åndehul. Videre langs Amstelfloden og forbi smukke og statelige bygningsværker og selvfølgelig et utal af vindmøller. Løbet slutter igen på det Olympiske Stadion, hvor tusindvis af begejstrede tilskuere tager imod dig, når du løber i mål – så her er der helt sikkert dømt gåsehud. Undervejs har mere end 200.000 heppere klappet og hujet dig frem, og du har lagt øre til masser af musik og gøgl.

Løbet er professionelt og godt arrangeret, bl.a. er der omkring 1.500 frivillige officials, og der er rigeligt med depoter. Selve ruten er flad og meget hurtig – med en tid i 2013 på 2.05.36 er Amsterdam noteret som verdens 4. hurtigste løb.

Design, kultur, caféer og lækkerier

Selvom Den Haag er Hollands hovedstad, opfattes Amsterdam typisk som hovedbyen, fordi den er størst og mest besøgt. Amsterdam ligger så lavt, at oversvømmelser kun undgås på grund af de mange dæmninger og diger. Byen er aktiv, anderledes og farverig og er med rette et fantastisk populært mål for en storbyferie. I det omfang ømme ben og tiden tillader det, kan du gå på opdagelse i arkitektur, design og blandt utallige spændende kulturseværdigheder som fx. Anne Franks Hus, Van Gogh Museet, Rijksmuseum, Nieuwe Kerk m.fl. Men noget af det mest anderledes og karakteristiske for Amsterdam er selvfølgelig de mange kanaler omgivet af flotte palæer, ombyggede pakhuse og smukke broer. Byen er også kendt for sit levende café- og barmiljø, sin liberale holdning til hash og sine mange restauranter med lækre kulinariske specialiteter. En skøn by og et virkelig godt maratonløb, som du godt kan glæde dig til. 

 

Kør-selv rejse

Turen til Amsterdam kommer til at foregå som en kør selv rejse med ankomst enten fredag eller lørdag, hvorefter der afhentes startnumre på Expoen og tjekkes ind på hotellet. Lørdag eftermiddag byder vi på en bådtur på kanalerne (alt efter interesse). Søndag er løbsdag, og søndag aften fejrer vi løbet med en god festmiddag. Mandag den 22. oktober er hjemrejsedag - men der er også mulighed for at forlænge opholdet til tirsdag, såfremt man gerne vil opleve mere af byen. 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 

 

City Garden Amsterdam***

Hotel City Garden ligger på det elegante butiksstrøg P.C. Hooftstraat og har den berømte Vondelpark som baghave. Der tilbydes værelser med udsigt over gaden eller parken Der er gratis WiFi overalt på hotellet.

Værelserne har eget badeværelse, direkte telefon og tv. Om morgenen serveres der morgenbuffet i det lyse morgenmadslokale med udsigt over haven.

Hotel City Garden er forbundet med Vondelpark, som er det ideelle sted at gå dejlige ture. Den historiske bymidte og Leidseplein med de mange restauranter og barer ligger alt sammen i gåafstand derfra. Der er offentlig busser til startområdet ca. hvert 4 min. og for de friske en gåtur på ca. 40 min. Se hotellets placering i forhold til det olympiske stadion her. 

Løbeklubber

Er man medlem af en løbeklub og har interesse i at dele løbe oplevelserne med andre ligesindet ( løbetosser :-) og man kan samle minimum 30 løbere vil vi meget gerne give tilbud på busrejse – ring til kontoret på 86662210.

 

Løbsdato: 21. oktober 2018
   
Start maraton: Kl. 9:30
Tidsgrænse: 6 timer
Aldersgrænse: 18 år
   
Start halvmaraton:  Kl. 13.20
Tidsgrænse: 3 timer 
Aldersgrænse:  16 år
   
Start 8 km: Kl. 10.10
Tidsgrænse: 1 time og 5 minutter
Aldersgrænse:  Ingen
   
Temperatur: 14-17 grader
Deltagere: Ca. 45.000
Løbet siden: 1975
   
Terræn: Fladt
Underlag: Asfalt
Rute: Link til ruterne finder du her
   
Rekord mand: 2:05:36 (2013)
Rekord kvinde: 2:21:09 (2012)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

 

 

”Kør selv” 

Pris pr. person, 3 nætter i et delt dobbeltværelse med morgenmad på Hotel City Garden og dansk rejseleder -  kr. 2795,00.

Tillæg for enkeltværelse kr. 1500,00

Hotel City Garden Pris pr. person
Delt dobbeltværelse kr. 2795,-
Delt dobbeltværesle til 3 pers. kr. 2795,-
Delt dobbeltværesle til 4 pers. kr. 2795,-

Pris pr. person, 2 nætter i et delt dobbeltværelse med morgenmad på Hotel City Gardenog dansk rejseleder -  kr. 1995,00.

Tillæg for enkeltværelse kr. 1000,00

Hotel City Garden Pris pr. person
Delt dobbeltværelse kr. 1995,-
Delt dobbeltværesle til 3 pers. ( 3 senge ) kr. 1995,-
Delt dobbeltværesle til 4 pers. ( 4 senge ) kr. 1995,-

Tillæg

Startnumre  
Marathon kr. 575,00 (inkl. t-shirt)
Halvmarathon kr. 225,00
8 km kr. 125,00

 

Kanaltur inkl. sandwich* kr. 255,00
Sejrsmiddag ekskl. drikkevarer kr. 300,00
Medaljeindgravering kr. 50,00
T-shirt til 8 km eller halvmarathon (inkluderet i startnummer til marathon) kr. 200,00

*Mulighederne for gode oplevelser i Amsterdam er mange, alt fra cykelture til musseumsbesøg. Vi lodder stemmningen og vil inden længe komme med endelig ture samt priser på disse.

Afbestillingsforsikring  
Kør selv 6 % af rejsens pris

Depositum for kør-selv gæster udgør kr. 500 + startgebyr samt evt. afbestillingsforsikring.

Der tillæges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

 

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld