Rejssen: Desert Run 2019

Et enestående løb over 3 dage i Marokko

Dato:
11. oktober 2019

Desert Run er som navnet indikerer, et løb i ørkenen, men som flere hundrede løbere fra tidligere år har opdaget, så er Desert Run meget mere end bare det. Desert Run er også en eksotisk rejse, hvor du vil opleve ørkenens fascinerende skønhed, de smukkeste solopgange og en stjernehimmel uden lige. 

Et enestående løb over 3 dage i ørkenen i Marokko

Glæd dig til en helt sublim løbeoplevelse, når du sammen med vennerne, løbeklubben eller familien drager mod ørkenen i Marokko.

Desert Run er en løberejse, hvor I udover at løbe kan se frem til en naturrejse i ørkenen i Sahara, der vil byde på fantastiske solopgange og nedgange, fantastiske panoramudsigter og selvfølgelig en masse udsøgt marokkansk mad. Tro os - dette er absolut en oplevelse du som løber vil have med i bagagen.

 

Løb i ørkenen

Desert Run kommer til at foregå som et tre dages etapeløb, hvor etaperne ser ud som følger:

  1. dag: 15 km
  2. dag: 21 km
  3. dag: 26 km

Og du kan godt se frem til nogle fantastiske dage i ørkenen. Desert Run er totalt gennemført - fra start til slut. Lige fra vi træder ud af flyveren og bliver modtaget i lufthavnen med te, marokkanske kager og folkedans til vi nogle dage senere, og en masse fantastiske oplevelser rigere, får medaljerne hængt om halsen til en smuk ceremoni. 

Har du aldrig været i ørkenen før, så kan du se frem til nogle uforglemmelige solopgange og en stjernehimmel uden lige for ikke at tale om turen på kamleryg, mens solen går ned over sandet. Det er syn du aldrig glemmer. Dét at være midt i ørkenen er bare noget helt specielt. 

Desert Run er ikke et ekstremløb - selvom det er hårdt at løbe i det meget, meget fine sand, men det er en oplevelse for livet, hvor du udover at løbe også kommer til at opleve naturen, traditioner og en kultur, som du kun troede fandtes på film. Desert Run er en løbeferie fyldt med oplevelser. Oplevelser som du aldrig glemmer og som du, hvis du spørger os, absolut ikke vil gå glip af.

 

De 3 bedste råd fra vores guide - læs dem her!

Desert Run – hvis du virkelig vil udfordre dig selv! Vores guide Britt haar selv prøvet kæfter med dette ørkenløb og det er der kommet denne artikle ud af. Læs vores artikel her.

 

Program Desert Run 2018 (programmet for 2019 kendes endnu ikke)

Nedenfor kan du se, hvordan dagene kommer til at forløbe i Marokko. Bemærk at det er arrangørerne af Desert Run, der laver programmet og at man under løbet følges ad som en samlet gruppe til de forskellige steder.   

Torsdag den 11. oktober 
Vi flyver samlet fra Barcelona kl. 15.00 til Er-Rachidia med ankomst kl. 17.30, hvor vi bliver modtaget i lufthavnen med te, marokkanske kager og folkedans. Herefter går turen i pickup ind mod byen Arfoud (ca. 70 km.), der også bliver kaldt 'the gateway to the desert' hvor vi skal overnatte i de karakteristiske Kasbah, der er meget kendetegnende for Marokko, men selvfølgelig med moderne interiør. 

Fredag den 12. oktober 
På dag to starter den første etape. 15 km hvor de sidste 2 foregår i klitterne. Herefter spiser vi sammen og fortsætter mod 'Erd Chebbi', hvor pickup bilerne bliver udskiftet med kameler på grund af det meget fine sand. Vi fortsætter mod Bivouc Belle Etoil på kamelryg, mens vi nyder den smukke solnedgang. Aftensmaden indtages under stjernerne og vi overnatter i de hyggelige bivuakker, der har både bad og toiletter.

Lørdag den 13. oktober 

Løberne står tidligt op for at se den flotte solopgang i ørkenen og begiver sig herefter ud på den 21 kilometer lange etape, der går fra Erg til byen Merzouga. Her spiser vi frokost, hvorefter turen igen går i bil ud i ørkenen, hvor vi skal besøge nomadelandsbyer. Vi fortsætter herfra i sporene af Dakar Rally og videre mod byen Sudanese origin Champaign Khamlia, hvor der vil være traditionel dans og myntete. Dagen ender i Kasbah Tombouctou.

Søndag den 14. oktober
Tredje og sidste etape, der også er den længste. Her løber vi i forskellige landskaber og ender ved Oasis of Tisserdimine, hvor store dele af filmen 'Sahara' blev filmet. Vi spiser frokost sammen i en Kasbah og herefter kan man enten vælge at slappe af eller tage på udflugt til byen Arfoud. Om aftenen er der sejrsmiddag med medaljeoverrækkelse og vi overnatter igen i de karakteristiske Kasbah.  

Mandag den 15. oktober
På den sidste dag går turen mod lufthavnen i Er- Rachidia. På vejen dertil vil der være stop ved eksempelvis Ziz Valley - en dal med mere end 10 millioner palmer og en smuk udsigt. Vi flyver kl. 15.00 og lander i Barcelona kl. 17.15.

 

Kasbah Hotel Xaluca:

Dette skønne 4-stjernede hotel ligger ved indgangen til Sahara-ørkenen, blot 5 minutters kørsel fra byens centrum. Det er beliggende i byen Arfoud og er kendt for at være "the door to the desert" - døren til ørkenen. 

Kort og godt  
• 114 værelser • Restaurant og bar/lounge
• Indendørs- og udendørs pool • Tagterrasse
• Morgenmad tilgængelig • Udendørs tennisbane
• Spafaciliteter • Døgnåben reception
• Aircondition • Daglig rengøring
• Gratis toiletartikler  • Pengeskab i receptionen
• Gratis Wi-Fi  • Privat badeværelse

Bivouac Belle Etoile:

Denne ekstraordinære Jaimas Camp er placeret i et spekulært sted ude i midten af de store klitter ved Erg Chebbi. Teltene er super komfortable, derudover er toilet- og badefaciliteter meget vigtigt for at sikre tilfredsheden for alle deltagere. En unik overnatning i ørkenen, hvor der er et unikt landskab og en special  atmosfære. Værelserne er designet med varme farver, traditionel indretning og de forskellige områder af  Tombouctou. For at nyde det mindeværdige ophold i ørkenen med den ekstra privilegium ved at have svømmingpool, sauna og massage.

 

Løbsdato: 11 oktober 2019
   
Løbet siden:  2008
   
Start: Om morgenen
Etaper:
Distancer:  15 km, 21 km, 26 km
   
Rejsens varighed: 5 dage / 4 nætter
Temperatur: 20-25 grader
   
Terræn: Bakket
Underlag: Sand, grus

Flyrejse

Vi flyver med Vueling fra Kastrup den 9. okt. kl. 10:55 og lander i Barcelona kl. 13:55 – herfra flyver vi videre til Er-Rachidia. Hjemrejse fra Er-Rachidia til Barcelona den 13. okt hvor vi lander sidst på aftenen. 

Overnatning i Barcelona, og retur med Vueling den 14. okt. til Kastrup kl. 13:30 med ankomst kl. 16:30.

Pris pr. person inkl. flyrejse t/r Kastrup/Barcelona/Er-Rachidia, transfer fra Er-Rachidia til hotel, kørsel fra Hotel til startområder og retur, 4 nætter i delt dobbeltværelser, ½ dagsudflugt på dromedar, fuld pension ( drikkevarer ikke inkluderet ) 1 nat i Barcelona, samt dansk rejseleder kr. 13.595,-

Ring gerne til kontoret 8662 2210 og få en god snak med Britt for mere info.

Tillæg

Startnummer 15K, 21K og 42K:  kr. 1.150,-
   
Afbestillingsforsikring: 6% af rejsens samlede pris
Rejseforsikring anbefales  

Der tillægges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs vores rejsebestemmelser her

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld