Sådan blev Marathon Travel Club en fast del af Britts løbeliv

Nyhed

Britt Nielsen er en passioneret løber og en stor drivkraft i Marathon Travel Club. Læs hvordan det hele startede for Britt, og hvad hun gør for dig, hvis du også vil løbe med på en af vores mange løbsrejser over hele verden.

LIVSLØBEREN, DER BLEV REJSEGUIDE
Jeg har simpelthen været så heldig at få lov til at arbejde med det, jeg brænder allermest for: Løb! Det er efterhånden blevet til en hel del løb over hele verden, men jeg husker dem alle og har gemt alle mine løbsnumre derhjemme. Samtidig sender jeg næsten hver uge en masse glade kunder af sted til unikke løbsoplevelser. Det er skønt.ALLE LØB HAR VÆRET HELT SÆRLIGE
Min hurtigste maratontid er 3 timer og 30 minutter, så jeg er ikke på nogen måde eliteløber. Det er hele stemningen op til, under og efter et løb, der fascinerer mig. Det der med at trippe i flok før starten går, blive båret frem af tilråb og heppere langs ruten og komme træt (men glad) i mål sammen med hundrede eller tusindvis af andre løbere. Det tror jeg aldrig, jeg bliver træt af. Og derfor kunne jeg heller ikke ønske mig et bedre job, end det jeg har i dag, hvor jeg er med til at give andre passionerede løbere lignende oplevelser.

VERDENS 6 STØRSTE MARATHONLØB
Jeg er særlig stolt af, at jeg har gennemført verdens 6 største maratonløb (World Marathon Majors). Det er Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago og New York. Jeg kom igennem London Marathon her i år, som var det sidste for at få den ærefulde titel i hus. Så kom jeg i liga med de få hundrede andre danske løbere, som også har gennemført de 6 største. Vi har alle 6 maraton på programmet, og hvert år sender jeg en hel del danskere afsted til de løb (og man behøver jo ikke løbe dem alle...). Men det er nu rigtig spændende at følge med hos de kunder, som støt og roligt løber sig gennem dem.
AT LØBE ER EN DEL AF MIG
Jeg har altid løbet – lige siden jeg som 11-12-årig begyndte at løbe frem og tilbage til skolen. Jeg kan faktisk ikke huske hvorfor, jeg begyndte på det. Måske er det bare en del af min DNA? I 1988 deltog jeg i mit første løb. Det var et kvindeløb, og jeg blev fast deltager i de følgende år. Tilbage i slut-80’erne var vi ikke helt så mange kvinder, der løb langdistanceløb, men også dengang var løb en meget vigtig del af mit liv. Jeg har da også prøvet kræfter med langrend, cykelløb og en ½ ironman. Men løb er nu min sport – ingen tvivl om det.

DA STARTEN GIK: NEW YORK CITY MARATHON
Min fascination for de lange distancer startede med den her mand, som gik frem og tilbage med et kæmpe reklameskilt over ryg og mave og med en meget gennemtrængende stemme råbte ”New York City Marathon – New York City Marathon”. Det var ved Rosenborg Slot i 1992, hvor jeg lige havde gennemført et 5 kilometerløb. Jeg var solgt til maratondistancen lige med det samme, og året efter løb jeg mit første maraton i New York. Så gik der tre år, før jeg i 1996 løb mit næste maraton i Berlin, i 1999 blev det Kenya, i 2001 Grønland – og så begyndte det efterhånden at gå hurtigere og hurtigere og blive til flere om året.KØBENHAVNEREN DER BLEV VIBORGENSER
Tilbage i 2002 deltog jeg i et løb på mountainbike i Utah, som var arrangeret af Marathon Travel Club. De blev interesserede i at få mig som guide, men jeg kan huske, at jeg først var lidt skeptisk, for jeg mente, at jeg havde en vis evne til at kunne fare vild i en rundkørsel! Men jeg var jo mega interesseret i jobbet, som i min optik næsten lød for godt til at være sandt: Fantastiske arbejdsdage fulde af løb, rejser, planlægning og glade kunder. Så i 2003 tog jeg som inkarneret københavner det store skridt at flytte til Viborg. Det valg har jeg aldrig fortrudt. I april samme år havde jeg min første tur som rejseguide med bus fra Aalborg til Hamburg tur/ retur, og min næste tur som guide var tre uger i Australien. Disse to første ture viser vist meget godt den kæmpe variation, der er i de løbsrejser, som vi arrangerer hvert år.

SKABER UNIKKE LØBSREJSER TIL DIG
Som rejsekonsulent er ingen dage ens. I løbet af en typisk dag på kontoret har jeg mange planlægningsopgaver samtidig med, at jeg hver dag er i dialog med vores kunder, som har spørgsmål til vores rejser, har brug for nogle gode råd om skader, forberedelse op til løb eller noget helt andet. Der er også en stor opgave i at forhandle eksklusive startnumre hjem. Marathon Travel Club er med i den internationale organisation T.O.U.R.S., og her står vi rigtig stærkt globalt, når vi skal forhandle om startnumre. Vi er 35 medlemmer på verdensplan. Det er fx gennem det samarbejde, vi har sikret os startnumre til Tokyo Marathon, som ellers er rigtig svære at få fat i. De fleste er jer kender mig nok som turguide på vores løbsrejser, hvor jeg også ofte selv løber med. Der er sket meget siden de første maratonrejser blev afholdt tilbage i 1998, og i dag har vi unikke løbsrejser over hele verden på programmet.

SKAL DU MED NÆSTE GANG?
Jeg vil rigtig gerne være med til at give dig store løbsoplevelser for livet. Du er altid meget velkommen til at ringe til mig på 8662 2210 eller skrive til britt@marathon.dk . Vi snakkes ved, Britt