Løber du også maraton for hyggens skyld?

Nyhed

Løber du også maraton for hyggens skyld? Med Medoc Marathon slipper du fuldstændig for at stresse over tiden – for du har travlt med at feste!

Jeg har for længst erkendt, at jeg ikke længere løber maraton for at sætte personlige rekorder. Jeg løber, fordi jeg kan, og fordi det er fedt at se nye landskaber og byer og samtidig blive heppet frem af tilskuere langs ruterne. De krav lever Medoc Marathon til fulde op til, og samtidig har løbet sin særlige ingrediens: Den franske feststemning for løberne med udklædning og vinsmagning.

Ingen kan feste og drikke rødvin som franskmændene. Medoc Marathon er en stor folkefest, og hvis du overvejer at prøve et maratonløb med knald på kostumer og tryk på fest og farver, så er jeg ikke i tvivl om, at du skal prøve Medoc i år.

Løberuten er som et stort vinkort
Du løber tværs over gårdspladserne på nogle af verdens bedste vingårde, zigzagger gennem deres symmetriske barokhække, smager på Cabernet Sauvignon og Merlot druer i kraftfulde rødvine og  køler måske lidt af undervejs med en tur gennem slotshavernes springvand.

Løbet blev opfundet af lokale vinbønder som en konkurrence mellem de lokale chateauer, og vinderen får stadig retten til at hovere over de andre vingårde. Så det er selvfølgelig muligt at løbet Medoc for tidens skyld, men langt de fleste kommer i mål tæt på den maksimale tidsgrænse.Vores guide er med for 11. gang
Vores faste guide på turen løber Medoc Marathon for 11. gang i år, og han kan slet ikke få nok af det:  ”Medoc er bare helt i særklasse. Stort set alle løber i kostumer, og det skaber i sig selv en god stemning, når man bliver overhalet af Anders And eller en dykker i fuld uniform. Temaet her i år er superhelte.”

”Undervejs har vi det virkelig sjovt. Vi smager på de gode vine, kommenterer dem og hinanden, før vi løber videre til det næste vinslot. På den måde er det et meget socialt løb, men man skal heller ikke undervurdere udfordringen. For terrænet med vinmarker er kuperet, så det er bestemt ikke ren afslapning det hele.”

Har du rødvin på dit træningsprogram i år?
Du kan med fordel indlægge smagsprøver på god rødvin som en del af din løbetræning, hvis du skal løbe Medoc Marathon i år. Løbet finder sted lørdag den 7. september 2019. Vi tilbyder en sensommertur til det franske fra torsdag den 5. til mandag den 9. september.Du er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål til Medoc Marathon eller andre af vores løbsrejser. Jeg træffes alle hverdage på telefon 8662 2210 eller du kan skrive til britt@marathon.dk

/Britt