Heidi Frederikke Sigdal glædede sig over halvmaraton-debut

Nyhed

TV 2 Sportens Heidi Frederikke Sigdal var blandt de godt 23.786 deltagere i Copenhagen Half Marathon den 13. september, og for den rutinerede tv-vært var gennemførslen af de godt 21 kilometer en stor succes, fordi hun har døjet med en række småskader i lang tid.

"Copenhagen Half 2015 var min debut på distancen. Jeg har forsøgt at træne op til halvmaraton to gange før, men begge gange er jeg blevet skadet. Men jeg havde et fantastisk løb. Det var så fedt, og knæet holdt sgu!", siger Heidi Frederikke efter løbet, som hun gennemførte i tiden 1:59:46.

"Sparta ringede til mig og spurgte, om jeg ville være ambassadør for løbet. Jeg sagde ja med det samme. Og jeg blev spurgt i så god tid, at jeg med masser af tålmodighed kunne få trænet min krop stille og roligt op til det denne gang. Jeg har problemer med både fødder og knæ, og har haft det i mange år. Jeg får let skader, og derfor krævede det virkelig tålmodighed og langsom træning for at kunne nå målet," fortæller Heidi Frederikke.

På grund af de mange småskader har hun valgt at lade benene bestemme, hvor langt og hvornår hun skal løbe, og med fuldførelsen af Copenhagen Half Marathon, gav dén strategi pote:

"Jeg træner altid selv. Og jeg laver selv min plan. Det nytter ikke noget for mig bare at finde en plan på nettet. Jeg er nødt til at lytte til min krop og selv dosere min træning. Jeg har fundet ud af, at tålmodighed er det allerbedste middel imod skader. Både inden de opstår, og når de så er der. Jeg bruger meget de mennesker i min omgangskreds, der ved noget om løb og fysiologi. Og så har jeg min faste guru i Marathon Sport - Kent Nørmark - som jeg altid spøger," siger Heidi Frederikke.

JEG PRIORITERER AT LØBE - DET GØR MIG TIL EN BEDRE MOR
Som sportsvært har hun skiftende vagter fra morgen til aften og i alle egne af landet, og da hun samtidig er mor til to små børn, efterlader det et noget presset program. Af samme grund har Heidi Frederikke i en årrække glædet sig over den frihed, løbeskoene gav hende.

"Det gode ved løb er jo, at det er så fleksibelt. Derfor passer det altid ind. Når der er et hul, så er det bare på med skoene. De lange ture kræver dog planlægning. Men det handler jo også om at sige, at det her er vigtigt for mig. Så lykkes det. Jeg bruger al min fritid på mine skønne unger. Det eneste jeg har, som jeg gør for MIG - det er mit løb. Og jeg synes, at det er vigtigt, at man husker sig selv midt i alt det andet. Derfor prioriterer jeg mit løb. Og jeg bliver uden tvivl en bedre mor og bedre alt muligt andet af at ha' min løbetid," slår hun fast.

UDFORDRINGER ER SJOVE
TV 2-værten har dyrket sport siden barndommen, hvor hun blandt andet sikrede sig et fynsmesterskab i fodbold, og måske derfor kan hun godt lide at stille op i  organiserede løb, selvom hun altså primært løber, fordi hun godt kan lide det.

"For mig betyder et defineret mål to ting. Det er en stor motivation at præstere i forhold til tid. Jeg er en løbe-nyder, der ikke går så meget op i tid og puls og intervaller normalt. Jeg kan godt lide at cruise og bare nyde løbeoplevelsen. Med et mål får jeg også den tidsmæssige udfordring. Og udfordringer er sunde og sjove. Derudover så kræver et defineret mål også - med min skadeshistorik - en stor mængde tålmodighed for ikke at løbe ind i nye skader. Jeg skal lytte så meget til min krop, og nogle gange gå på kompromis - det skal forstås på den måde, at nogle gange må jeg finde mig i, at pulsen og konditionen ikke bliver udfordret maksimalt, fordi jeg er nødt til at holde lidt igen på hastighed, for at fysikken kan følge med," forklarer Heidi Frederikke, der ikke har planer om at stile efter et helt maratonløb. Men løbet i København, bliver næppe hendes sidste halve maraton:

"Jeg har overvejet et helt maraton, men jeg tror ikke, det er muligt med min løbeskrøbelige krop. Jeg ved faktisk ikke, hvor jeg skal løbe henne næste gang. Men det finder jeg helt sikkert hurtigt ud af. Lige nu skal jeg bare ha' benene op," lyder det med et smil.

Du kan følge Heidi Frederikke Sigdal på Instagram og på Twitter