Desert Run – hvis du virkelig vil udfordre dig selv!

Nyhed

Få mine 3 bedste råd til at løbe i ekstrem varme og læs om dette fantastiske ørkenløb, som blev en oplevelse for livet. Jeg håber også, at du vil dele dine bedste råd til at løbe i varme.

Desert Run 2018 var 3 dages løb i den marokkanske ørken. Det var mit første løb i Sahara, og jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet. Men jeg er ikke i tvivl om, at jeg ved løbets afslutning havde fået så meget mere, end jeg på nogen måde havde håbet på.EKSOTISK, EKSTREMT OG EKSTRAORDINÆRT
Selve rejsen var både eksotisk og luksuriøs med kamelture, ægte tæpper i teltene, udsøgt forplejning, ørkenens uovertrufne stjernehimmel og unikke hoteller. Samtidig var den grænseoverskridende og trak mange løbere helt ud til deres yderste kant, fordi alt var så anderledes. Det var svært at holde sig klar til 3 dages løb i ekstrem varme uden at have adgang til vand i hanen og uden mulighed for at supplere sine forsyninger noget sted - for der dukker jo ikke lige et supermarked op midt i Sahara.

EN NATUROPLEVELSE FOR LIVET...
Vi var hele tiden omgivet af sand og klipper så langt øjet rakte og nogle steder sand så løst, at vi måtte stille pickuppen og rejse videre på kameler. Vi spiste under åben stjernehimmel, og jeg så solen gå op og ned i de mest spektakulære farver. Selv den nat, vi sov i teltlejr, blev jeg indkvarteret i luksusseng med adgang til toilet og bad bag teltdugen, og der manglede absolut intet. Løbsarrangørerne havde virkelig kælet for alle detaljer.

...OG EN LIGE SÅ STOR PRØVELSE
Når det er sagt, så fik jeg virkelig også prøvet grænser på mange fronter. Hver dag løb vi afsted kl. 9, og havde derfor virkelig god varme lige fra starten gik. Ruten var sat til 62 km i alt fordelt på 15 km den første dag, 21 km den næste og 26 km den sidste. Der var rigelig med væske og snacks undervejs, ligesom der også blev holdt godt øje med alle løbere. Jeg følte mig helt tryg, så det var kun min egen udholdenhed og væskebalance, jeg skulle kæmpe med;-)

MINE 3 BEDSTE RÅD
Ved at træne i et tempereret land som Danmark var det svært at forberede sig på den ekstreme ørkenvarme, der var ved at slå mig omkuld flere gange undervejs – både under og efter løbet, for der var jo ikke naturlig skygge noget sted.

Hvis jeg skulle give mine 3 bedste råd videre til jer, der står foran et løb i ekstrem varme eller som måske skal løbe Desert Run til næste år, så vil jeg sige:

  1. HAT OG BRILLER. Solbriller og hat med nakkeskygge er et must have.

  2. INGEN SORT TØJ. Undgå for alt i verden tøj, der absorberer alt for meget varme.

  3. LØBESOKKER MED TÆER. Virkelig effektive til at undgå vabler i alt det løse sand.

Jeg kan også tilføje, at du skal være tålmodig, for ikke alting kommer til at ske på det præcist planlagte tidspunkt…com si com ca….

SKAL DESERT RUN VÆRE DIN UDFORDRING I 2019?
Alt i alt var det fantastisk, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg også er med på startlisten i 2019. Her i 2018 var vi en håndfuld løbere fra Danmark. Jeg har mulighed for at få lidt flere startnumre til Desert Run til næste år.

Du kan allerede nu bestille dit startnummer her hos os. Vi er eneforhandlere i Danmark af startnumre, som købes sammen 4 overnatninger og fælles fly fra Barcelona for alle deltagere. Det er en 4 dages totaloplevelse, som du får mulighed for i oktober 2019.

Du kan læse mere om løbets detaljer - og du er altid meget velkommen til at kontakte mig på 8662 2210 eller via britt@marathon.dk.

Vi snakkes ved!

/Britt