Løbet over alle løb - i byen over alle byer

New York er en helt særlig by, som berører de fleste dybt. Førstegangsbesøgende glemmer næppe deres første dage i USAs største by, og langt de fleste vender tilbage, når først de har besøgt byen. Ikke kun for at genskabe de dejlige oplevelser, men også for at nå det, de ikke nåede sidste gang. New York bliver man aldrig færdig med. 

Hvis du ikke er klar over størrelsen på New York City Marathon, venter der dig i den grad en overvældende oplevelse. Og vi tør godt love dig, at New York City Marathon er en tur, der i dobbelt forstand tager pusten fra dig. 

Et maraton - fem verdener

Starten går fra Staten Island, hvor alle deltagere samles på Fort Wadsworth fra tidlig morgen. Fra Fort Wadsworth går man samlet til Verrazano Narrows Bridge, og her skydes løbet i gang med et helt vildt setup, hvor der løbes i flere niveauer og med starter i flere bølger. Og alt foregår med en stemning, der får hårene til at rejse sig. Nationalsangen bliver sunget med pomp og pragt, og ikke et øje er tørt. Det er virkelig stort!

Ruten går gennem alle fem boroughs – fra Staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil du begive dig gennem helt forskellige verdener og opleve New York på en helt igennem fantastisk måde. Når du så samtidig bliver bakket op af en million tilskuere, som der anslås at være i gaderne, kan det faktisk ikke blive større. 

Ikke kun som løber, men også som hepper er det en fantastisk oplevelse at se og føle amerikanernes gejst og engagement til New York City Marathon. Det meste af byen er spærret af i anledningen af maratonet, og det er bare noget ganske særligt at have gaderne for sig selv i byen, der ellers aldrig sover. 

Læs mere om hvordan du forhåndsreserverer startnummer til New York City Marathon her.

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld