Bestil

TCS New York City Marathon

Løbet over alle løb - I byen over alle byer

Tag med til et af verdens største maratonløb, når 50.000 løbere samles for at fejre motion og fællesskab. Kryds den legandariske Queensboro Bridge, og løb direkte ind i New Yorks hjerte.

In stock
Travel Code
M-NY-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev det legendariske Major-løb i hjertet af The Big Apple
blue encircled check Løb 42.195 km gennem byens mest kendte vartegn
blue encircled check Bo i det centrale Manhattan, tæt på løbets målområde
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller Billund
clock icon7 nætter

Rejsen

down v arrow

The Big Apple har alt, hvad der skal til for den perfekte storbyrejse: Indbyggerne er venlige og imødekommende, restauranterne er talrige, af alle nationaliteter og i alle prisklasser, shopping mulighederne opfylder alle ønsker (og en del til), og så er der selvfølgelig den åndedrætstoppende og himmelragende skyline, som gør kulissen for det hele endnu mere ekstraordinær.

 

Løbet over alle løb

New York er kort sagt en helt særlig by, som berører de fleste dybt. Førstegangsbesøgende glemmer næppe deres første dage i USA’s største by, og mange vender tilbage til New York så tit, de kan. Ikke kun for at genskabe dejlige oplevelser, men også for at nå det, de ikke nåede sidste gang. New York bliver man aldrig færdig med.

Når du rejser med Marathon Travel Club til New York City Marathon, bor du i centrum af det hele: Vi er tæt på det pulserende, larmende, neon blinkende Times Square og Broadway, og samtidig er vi så tæt på åndehullet Central Park, at der er frisk luft og albuerum i komfortabel gåafstand fra basen. Byen er yderst let at finde rundt i: Avenuerne 1-12 går nord/syd, og gaderne (streets) går øst/ vest, så det er ikke til at fare vild, medmindre man arbejder på det.

Hvis du gerne vil spare lidt af kræfterne til løbet, er det værd at vide, at byens legendariske og trygge Subway fungerer perfekt, og hvis du er kommet længere væk fra en station, end du orker at gå, er den nærmeste Yellow Cab-taxi med garanti ikke mange sekunder væk. Vores hotellers centrale placeringer og de gode transportmuligheder gør det let at nå frem til de mange seværdigheder. Så er der bare tilbage at vælge ud, for du kan ikke nå hele New York uanset, hvor længe du bliver, og hvor langt du går.

 

New York, New York

Vi har en masse spændende ture på programmet, som du kan se på de følgende sider, og hvis du vil ud på egen hånd, kan vi anbefale en tur ned til sydspidsen af Manhattan. Herfra kan du sejle ud til Frihedsgudinden og Ellis Island. På sydspidsen af Manhattan finder du også Wall Street og Ground Zero, hvor en mindepark, et museum og nye bygninger i de seneste år er blevet til, hvor tvillingtårnene faldt 11. september 2001. Det nye One World Trade Center står færdig og er bestemt et besøg værd.

Hvis du går fra syd tilbage mod den centrale del af Manhattan, kommer du gennem Soho, bohemekvarteret Greenwich Village med de mange butikker og restauranter, livlige China Town, hvor du kan købe næsten ægte Rolex-ure til 10 dollars og frem til Little Italy, hvor de italienske immigranter har sat deres tydelige præg på gadebilledet og områdets menukort.

Midt på Manhattan, der også kaldes Midtown, finder du den 3,5 kvadratkilometer store grønne oase: Central Park. De mange kilometer stier fungerer i sagens natur som magneter på byens tusindvis af løbere – og maratonløbet om søndagen har sin finale midt i parken. Selv uden løbesko på er Central Park et besøg eller to værd. Du finder blandt andet Strawberry Fields, der er udlagt til minde om John Lennon, og hvis du leder efter danske aftryk, skal det nævnes, at en af parkens mest populære statuer er en H.C. Andersen-statue, der i de lunere måneder er samlingspunkt for et højtlæsningsprogram.

Når du har fået nok natur, skal du kun ud til parkens sydligste hjørne for at finde Apples flagship-store på 5th Ave, og uanset hvilken avenue eller street, du kigger ned ad, vil du få øje på berømte, interessante og eksklusive butikker. Kun størrelsen på din kuffert og luften i dit budget bestemmer, hvad du skal købe med hjem fra USA. Udvalget er overvældende og priserne er moderate.

New York har også Broadway og den imponerende uendelige neon opvisning på Times Square, og for de kulturelt interesserede lokker byen med Empire State Building, Rockefeller Center (perfekt årstid), Chrysler Tower, Museum of Modern Art, Brooklyn Bridge, Metropolitan Museum og Grand Central Station for blot at nævne et udvalg af byens verdensklasseattraktioner.

At gå på gaden i New York, spise morgenmad på en diner sammen med politibetjentene og i det hele taget bare mærke livet - det er også livet i New York!

 

TCS New York City Marathon

Hvis du ikke var klar over størrelsen på TCS New York City Marathon, venter der dig bogstaveligt talt en overvældende oplevelse om søndagen. Vi skal rigtig tidligt op, for der er hvert år mere end 50.000 andre glade løbere, der har booket plads på den populære 42 kilometer lange sightseeing-rute rundt i New York.

Starten går fra Staten Island, hvor alle deltagere samles på Fort Wadsworth fra tidlig morgen. Af hensyn til afviklingen og transporten af de mange deltagere, hvoraf hovedparten bor på Manhattan, skal Manhattan tømmes allerede ved sekstiden. Man skulle jo nødigt komme for sent på grund af en detalje, som at trafikken driller. Al transport til startområdet foregår via busser, og det er et specielt syn. Særsyn kan også siges om verdens længste pissoir, der findes i startområdet: Alt er som bekendt større i USA! Og typisk amerikansk ærger det dem lidt, at deres marathonløb ikke er større eller længere end andre marathonløb, men kun på de normale 42,195 km – eller 26.2 miles, som det hedder lokalt.

På Fort Wadsworth serveres der gerne kaffe, te, vand, Gatorade, juice, bagels, powerbars og yoghurt. Det er en særdeles god idé at medbringe noget gammelt træningstøj – og alt efter temperaturerne og vejr evt. også noget regntøj, som kan holde dig varm og tør indtil starten, hvor du kan smide det fra dig. Tøjet indsamles efterfølgende til hjemløse og andre med sociale udfordringer, så du holder dig varm og gør en god gerning samtidig.

Fra Fort Wadsworth går man samlet til Verrazano Narrows Bridge. Her skydes løbet i gang med et helt vildt setup, hvor der løbes i flere niveauer og med starter i flere bølger, og alt foregår med et sus, der får hårene til at rejse sig den ene gang efter den anden. Nationalsangen bliver sunget med pomp og pragt, og ikke et øje efterlades tørt.

 

Et Marathon - Fem verdener

Ruten går gennem alle boroughs – fra Staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil du helt bogstaveligt talt begive dig gennem helt forskellige verdener.

Fra Staten Island går ruten gennem Brooklyn til tonerne af rock, “steel-” og jazzmusik, og af samme årsag er skiftet meget markant, når du kommer ind i stilheden i det jødiske kvarter. Det er der, du kan se mændene i deres traditionelle sorte frakker, med sort kalot og lange krøller. Men du kan knapt høre dem, og efter den stille tur rundt i det hippe Williamsburg-område bliver skiftet til Queens tilråb, jubel og reggae-musik endnu mere markant.

Løbets helt store stemningsskifte kommer dog først, når du har krydset Queensboro Bridge og løber ind i New Yorks hjerte. Stigninger og fald på broerne føles nu for alvor i benene, og 1st Avenue kan være en udfordring af de helt store. Den går op, op og atter op i en uendelighed, og hvis du havde været alene, havde det været ubærligt. Men! Når du mærker den million tilskuere, der anslås at være på plads, rejser gåsehuden sig for alvor igen. Hos Marathon Travel Club plejer vi i øvrigt at samle de danske heppere netop hér ved 1st Avenue, og vi ved, at vores løbere sætter stor pris på opbakningen.

Efter 1st avenue kommer Harlem dig i møde, og når du har krydset Willis Avenue Bridge til Bronx og Madison Avenue Bridge, der tager dig tilbage igen til Harlem, er der kun 8 km igen, før rundturen når sin ende ved målstregen.

Den sidste del af turen er – som i andre marathonløb – hård, og når du kommer til Central Park, føles de små stigninger også hårde. Heldigvis er der også her stor opbakning, og de sidste kilometer er en lang – fortjent – klapsalve. Ikke kun som løber, men også som hepper er det en fantastisk oplevelse at se og føle amerikanernes gejst og engagement i New York City Marathon, og det er helt specielt at få gaderne for sig selv i byen, der ellers aldrig sover.

Indkvartering

down v arrow

Generelt kan det siges om vores hoteller, at de alle ligger på Manhattan, og alle er rigtig godt placeret i forhold til målområdet for marathonløbet. Der er desuden en god logistik i forhold til at komme mellem hotellerne, når vi skal køre i busser til vores forskellige arrangementer under opholdet. 

Hotel Double Tree by Hilton Times Square ****
Bo på det centralt beliggende Hotel Double Tree by Hilton Times Square . Her kan du slappe af med en god drink i hånden og nyde udsigten ud over New York, mens livemusik spiller i baggrunden. På hotellet er der også et fitnesscenter, hvor du kan starte morgenen med en god træning, inden du skal ud og opleve det pulserende byliv. 

Chelsea Savoy Hotel**
Chelsea Savoy Hotel er et fantastisk valg for dem, der er interesserede i mad, kultur og museer. Dette hotel er et af vores nyere hoteller, som vores gæster har taget godt imod, og vi er glade for at kunne tilbyde dette hotel igen i år. Hotel Chelsea Savoy ligger syd for Times Square på 23. Street, blot 27 m fra den nærmeste metrostation – perfekt i forhold til at tage toget få stop fra målet i Central Park. Det er et dejligt hotel med godt og venligt personale.

The Muse Hotel****
Hotel The Muse New York er bestemt et af vores gæsters fortrukne, når de vælger hotel, og det er placeret lige ved Times Square og i teaterkvarteret. Broadway, Rockefeller Center, Macy's, Grand Central Terminal og Empire State Building ligger ikke langt fra hotellet. Alle Subway-toge går til og fra stationen, Times Square, som ligger lige rundt om hjørnet og dermed også giver let hjemkomst fra målet. 

Kort

down v arrow

Løbefakta

down v arrow
Løbsdato: 5. november 2023
   
Start: Kl. 09.50 til 11.00
Til og med nr. 18.999 Kl. 09.50
Nr. 19.000 til 36.999  Kl. 10.15
Nr. 37.000 til 54.999 Kl. 10.40
Nr. 55.000 til 72.999 Kl. 11.00
   
Tidsgrænse: 8 timer
Temperatur: 7-15 grader
   
Antal deltagere:  50.000
Løbet siden: 1970
   
Terræn: Lettere kuperet
Underlag: Asfalt
Rute: Se video af ruten her
   
Rekord mand: 2:05:06 (2011)
Rekord kvinde: 2:22:31 (2003)
   
Smartphone applikationer: Appstore

Udflugter

down v arrow

Hos Marathon Travel Club tilbyder vi et bredt udvalg af udflugter i og omkring New York, som du allerede nu godt kan begynde at glæde dig til. Udflugterne kan du tilvælge, når du bestiller din rejse.

 

Banevisning med dansk guide
Denne bustur arrangeres af Marathon Travel Club og er specielt interessant for alle løberne, men vi mener bestemt også, at turen giver en rigtig god sightseeing for supportere, som derfor ikke skal holde sig tilbage. Vi har da også altid næsten fuld tilslutning. Alle får gode oplevelser. Transporten ud til Verrazanobroen tager ca. 30 minutter, og herfra følger vi marathonruten gennem New Yorks fem områder: Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx og Manhattan. Kort sagt en meget god tur for de løbere, der foretrækker at se ruten på forhånd og dermed få mulighed for at orientere sig, bl.a omkring de store broer man skal løbe over, hvor underlaget pludselig skifter fra asfalt til beton eller måtter, der er lagt ud, hvor broen er af jerngitter.

På turen gives der information om New York og det vi ser, samtidig med at der gives fyldig information om alle de praktiske detaljer ved løbet. Turen er en perfekt informations- og opladningstur for løbet.

Vi kører hele maratonruten igennem, så du kan orientere dig om alle forhold omkring afmærkning, højdeforskelle, depoter mv. Det er en meget inspirerende og seværdig tur, hvor vores lokale dansktalende guide fortæller om byen New York, og hvad vi ser på turen.   

Udflugten gennemføres ved minimum 30 tilmeldte.

New York like a New Yorker
Vores 'New York like a New Yorker' er en tur til fods og med subway på det sydlige Manhattan. En meget spændende tur med vores danske guide som tager dig med rundt til mange af de kendte steder.

Du vil blandt andet komme til området hvor World Trade Center lå, og hvor man er rigtig langt med genopbygningen. Herudover kommer du til Wall Street, City Hall, Brooklyn Bridge (ses på afstand), Chinatown, Little Italy, SOHO, Greenwich Village og Times Square. Og så finder vi selvfølgelig et passende sted downtown at spise frokost.

Cykeltur
Det er blevet meget populært at cykle i New York. Man har efterhånden fået etableret en hel del cykelstier og afmærkninger på vejene, så man kan færdes på cykel. Og det er en rigtig god måde at komme hurtigt rundt og se en masse forskellige ting. Har du lyst til at tage med på en cykeltur, så lejer vi cykler i en nærliggende cykeludlejning. Vi har cyklerne, fra de åbner forretningen og resten af dagen, inkl. cykelhjelm.

Vi cykler en tur rundt på Manhattan og spiser frokost på den kendte pizzarestaurant Grimaldi under Brooklyn Bridge (egen regning). Derefter cykler vi videre over Brooklyn til Williamsburg, det kendte kvarter med hasidiske jøder, der præger kvarteret med deres sortklædte mænd med hat og lange krøller. Denne bydel og denne befolkningsgruppe er den hurtigst voksende i New York City, da de hasidiske jøder er kendt for et meget højt børnetal. Vi kører videre over Williamsburg Bridge og hjem via cykelstier på østsiden af Manhattan.

Breakfast Run
Uanset om du har startnummer til hovedbegivenheden eller ej, byder New York allerede om lørdagen på en fin begivenhed, når 10.000 løbere af alle nationaliteter deltager i det internationale morgenløb “the NYRR Dash to the Finish Line 5K”.

Løbet skydes meget passende i gang ved den berømte FN-bygning, og måske er det en af forklaringerne på, at løbet er præget af nationale følelser, hvor mange er udklædte og/eller bærer deres lands flag. Marathon Travel Club har altid en stor gruppe løbere med til løbet, og selv gæster, der ikke skal ud på den lange distance, kan glæde sig over at løbe i mål i Central Park ved Tavern on the Green, hvor der også er målstreg ved marathonløbet om søndagen.

Du vil omkring juli måned høre mere om tilmeldingsproceduren til dette løb.

Flere oplevelser
Til at servicere vores mere end 200 danske gæster til NYCM har vi 6 danske rejseledere, 2 lokale dansktalende guider og et antal svenske guider gennem vores samarbejde med den svenske turoperatør ”Springtime Travel”.

Alle er med for din skyld. Så har du spørgsmål eller brug for hjælp til næsten hvad som helst, så sig til. Det vi ikke ved, det finder vi ud af. Der er et utal af muligheder for at komme til musicals, opleve en ishockeykamp eller hvad hjertet end måtte begære. Du kan booke billetter i forvejen direkte på nettet f.eks. på adressen: www.arteudland.dk

Alle tider i dette program er stadigvæk foreløbige. Hvis der kommer ændringer meddeles disse ved afrejse. Samtlige priser er baseret på et deltagerantal på minimum 15 personer. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer samt mangel på plads. Der er ikke mulighed for at deltage i udflugter på ankomst- og hjemrejsedagen.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Flytider 01.11.23 - 08.11.23:

København → New York (EWR)   Kl. 12.45 - 16.15

New York (EWR) → København   Kl. 17.30 - 06.45 (+1 dag)

Ønskes tilslutning fra Jylland laves dette med SAS typisk fra Aalborg eller Århus. Pris på forespørgsel. (I 2022 var prisen fra 1200 kr pr person)

Flytider fra København 02.11.23 - 06.11.23:

København → Reykjavik → New York (JFK)   Kl. 13.05 - 19.10

New York (EWR)→ Reykjavik → København   Kl. 19.30 - 11.55 (+1 dag)

Flytider fra Billund 02.11.23 - 06.11.23:

Billund → Frankfurt → New York (JFK)   Kl. 14.10 - 21.25

New York (EWR)→ Frankfurt → Billund   Kl. 19.30 - 13.35 (+1 dag)

 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Ingen værelser fundet

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Vigtig information omkring denne rejse:

 • Bestilling af denne rejse kræver en forudgående aftale om venteliste og indbetaling af 2.000 eller 3.000 DKK hos Marathon Travel Club.
 • Efter gennemført betaling af 1. rate vil dine allerede indbetalte 2.000/3.000 DKK blive modregnet 2. rate.
 • Der skal indbetales 30% i 1. rate og 2. rate skal senest betales 120 dages før afrejsedagen.

Inkluderet i prisen:

 • Fly fra Kastrup til New York retur.
 • Transfers (kun for flygæster)
 • Guideservice
 • Hotelovernatning uden morgenmad ( let morgenandretning på hotel Chelsea Savoy):
  • 7 nætter ved afrejse 1. november
  • 4 nætter ved afrejse 2. november

Ikke inkluderet i prisen:

 • Startnummer (Skal tilkøbes)
 • Udflugter

Tillæg:

 • Startnummer: 4.800 kr.
 • Kør selv-rabat: -4000 - -5000kr. 
Ofte stillede spørgsmål
Hvilke seværdigheder kan jeg se under New York City Marathon?

Ruten går gennem alle boroughs – fra Staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil du helt bogstaveligt talt begive dig gennem helt forskellige verdener.

Hvor mange løbere deltager i New York City Marathon?

New York City Marathon kan rumme 50.000 løbere fra hele verden.

Hvor varmt er der i New York City, når løbet afholdes?

New York City Marathon afholdes i november, hvor temperaturen ligger på 7-15 grader.

Gå til toppen af siden