Nice/Cannes Marathon

Nice/Cannes Marathon

Der er uendelig mange flotte kyststrækninger i Europa, og en af de allersmukkeste lægger asfalt til Marathon des Alpes-Maritimes mellem Nice og Cannes. Starten går fra Promenades des Anglais i Nice og målet er Croisetten i Cannes. På hele ruten har du således de imponerende bjergmassiver, flere steder med bebyggelse, der kravler op ad bjergsiden, på din højre side og det azurblå Middelhav på din venstre side. Undervejs kommer du gennem en lang række af de kendte feriebyer, der om sommeren tiltrækker millioner af turister og gør vejene ufremkommelige: St Laurent du Var, Cagnes sur Mer, Villeneuve, Antibes, Juan-les-Pins og Vallauris Golfe Juan. 

For hver fem km er der depoter med vand og cola og med frugt, tørret frugt, chokolade og sukker, og ved 20 og 30 km, er der energidrik; ligeledes er der masser af vanddepoter med svampe.

Nu, hvor det er november, er trafikken behersket, selvfølgelig bortset fra at I er omkring 11.000 løbere og en god del tilskuere og 400 officials.  Vejret er normalt stadig mildt og med pæne plusgrader, oftest omkring 16 grader, så du får lige givet den kolde danske efterårsmåned et lille solskinsløft.

Nice, Cannes, Monaco – hele verden kender området her, og om sommeren, specielt i august, hvor franskmændene selv holder ferie, er der overfyldt af turister. Det gælder på de mange skønne strande, det gælder på serpentinervejene og i byerne. Men her i november kan du komme til at udforske Nice – både den smukke gamle historiske bydel og den absolut trendy og hotte Promenade des Anglais med et af verdens mest berømte hoteller, Negresco. Hvis dit VISAdankort også trænger til motion, så er midtbyens gader langs strandpromenaden tæt besat med restauranter, cafeer og mærkevarebutikker. Så giv dig tid til en café espresso eller et godt glas vin rouge og nyd sproget, atmosfæren og stemningen, og køb lidt lækkert med hjem til dig selv eller som julegave.

Marathon des Alpes-Maritimes har kun få år på bagen, det første blev løbet i 2008, hvor der var omkring 10.000 deltagere, og nu er der godt 11.000 – men det er en stadig større andel af udenlandske løbere, der har fået øjnene op for Nice/Cannes. I 2008 var der 1000 løbere fra udlandet, dvs. 10 % og i 2012 var det 3000 eller 28%.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

I 2012  blev løbet vundet af Eliud Magut fra Kenya i tiden 2:10:32 og på kvindesiden løb  Etiopiens Aregu Lechisa af med sejren, da hun kom i mål i tiden 2:31:57.

Allerede den første dag, fredag, har vi pakket tæt med gode oplevelser. Når vi kommer til Nice, tager vores lokale guide imod os, og vi kører til den smukke bjerglandsby Eze, som balancerer på et klippefremspring højt over Middelhavet. Vi nyder den vidunderlige udsigt og de omhyggeligt restaurerede huse, gallerier og værksteder. Herefter fortsætter vi til Monaco, hvor vi ser verdens nok mest berømte og filmede casino, ligesom vi også kigger nærmere på den gamle bydel, inden vi returnerer til Nice. Og lørdag kan du se frem til en to timers byvandring i Nice by med den samme guide. Lørdag aften står den på pasta og andre lette lækkerier, der booster dig inden søndagens løb, som vi så fejrer med en festmiddag søndag aften.

Vores hotel All Seasons Nice Vieux Port Hotel er pænt og moderne og helt nyrenoveret med 114 komfortable værelser. Det ligger centralt for den hyggelige gamle bydel med bl.a. blomstermarked og antikvitetshandlere og i gåafstand fra starten, der går fra Promenade des Anglais.

Se alle vores maraton her.