Medoc Marathon, Frankrig

En oplevelse du simpelthen skal have med inden du sætter løbeskoene væk!

Medoc Marathon

I 1984 startede en passioneret gruppe maratonløbere Medoc Marathon eller bare ”Medoc”, som siden er blevet et begreb og et ”must” for mange løbere. På trods af over 8000 deltagere, er ånden stadig bevaret. Alle bliver behandlet ens, uanset man er hurtig eller langsom. Og løbets ånd har overlevet og bygger stadig på begreberne sundhed, sport, hygge og sjov.  At et maratonløb skulle være hyggeligt? – og sjovt? Jo, den er god nok. 

Næppe andre steder bliver der gjort så meget for, at løberne skal føle sig forkælede med en ægte varm attitude, god plads på ruten, masser af aktiviteter undervejs – og overdådige gaver i målet: T-shirts, sportstaske, medalje, en god flaske vin, kunstark og andre overraskelser. Forplejningen undervejs er også noget helt for sig selv, med et halvt hundrede depoter med forfriskninger af alle slags, lige fra de sædvanlige vand og energidrik til vin, frugt, mad ja sågar gourmet som østers, skinke, steaks, Medocvin, champagne…

Måske er der en god grund til, at figuren på Le Marathon du Medoc’s officielle site ser lettere beruset ud og udbryder, at Medoc er verdens længste maratonløb – jo, to skridt frem og et tilbage.

Som en deltager sagde: Hvis du søger en unik oplevelse og et anderledes marathon, så lunt roligt gennem Medoc og nyd synet, lydene, duften, følelsen – du vil aldrig glemme det.

En anden kaldte det ”once in a lifetime experience”  – andre siger bare total party.

Læg dertil, at vejret sandsynligvis er lunt og solrigt, at naturen er smuk, at ruten snor sig forbi og gennem ægte chateauer og krydser ikke færre end 59 vinmarker, ja, så er det lidt svært at bevare pessimismen og sortsynet.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Unik stemning

Ingen undgår at blive fanget af stemningen, også fordi langt de fleste har gjort en masse ud af påklædningen – eller UD-klædningen. Forestil dig fx, at du lige er løbet forbi Mickey Mouse og Chip og Chap, en vild sørøver og en storsvedende cowboy. Foran dig tripper Asterix af sted med mange små hurtige skridt sammen med tunge Obelix, der pruster som et lokomotiv, mens en dansk politimand med trukket stav ubesværet smyger sig forbi. Og bag dig stønner en fransk transvestit i netstrømper, nok mest af varme og udmattelse.

Publikum har det også sjovt og lever aktivt med i strabadserne, og der er masser af musik fra reggae til brassbands. Men stadig er og bliver det et ægte maratonløb, og mange løber naturligvis også “seriøst” og på en normal tid. Tidsgrænsen er sat til 6.30 timer, og vinderen får ud over pengepræmier hele sin vægt i den bedste Grand Cru vin fra området – helt bogstaveligt. Op på vægten og værsgo, den anden vægtskål fyldes med kassevis af områdets bedste vine.

I forbindelse med Medoc Marathon byder Marathon Travel Club på picnic i det grønne, besøg på et vinslot og på Europas højeste sandklit. Sandsynligvis kan du også glæde dig til at opleve nogle gode dage med smukt og lunt sensommervejr.

Se alle vores maraton her.