Hamburg Marathon

Et skønt og nærliggende løb i en dejlig storby

Oplev Tysklands næststørste by Hamburg når du løber enten alene eller som et del af et team gennem byens hyggelige gader 

Hamborg Marathon – et skønt og nærliggende løb i en dejlig storby

Hamburg Marathon er sammen med Berlin Marathon Tysklands største og Marathon Travel Clubs populæreste europæiske løb, og så er de nemme for os danskere at komme til. Begge løb er ”spitzenklasse”. 

Hamburg Marathon er et velorganiseret, supergodt og sjovt løb, og så er det tidlige forår jo et perfekt tidspunkt at få prøvet formen af og komme ud og møde andre glade løbere.

Vælger du at tage med luksusbussen til Hamburg oplever du den helt særlige og hyggelige stemning, der opstår, når venner, løbekammerater, naboer, familiemedlemmer eller for den sags skyld gengangere fra tidligere år mødes i bussen – glade og forventningsfulde. Selv om humøret sjældent stimuleres med alkoholiske drikke på turen derned, hvor de fleste spiser pasta og frugt og drikker vand, er humøret højt og snakken går livligt, når belønningen for vinterens til tider sure træning venter forude.

Ruten er relativt flad og giver dig 42.195 km med highlights her, der og over alt – en spændende og varierende rute, hvor starten går ved Hamburgs imponerende messecenter, fortsætter ad syndens sti Reeperbahn, hvorefter du kan nyde udsigten over Hamburgs havn fra den flotte Elbchaussee, videre langs Fischmarkts og St. Pauli Landungsbrücken, hvor den moderne Hafencity åbenbarer sig. Så går det over stok og sten over Ballindamm, Jungfernstieg og Neuer Jungfernstieg gennem byens hjerte. Fra Lombardsbrücke er udsigten over Binnenalster uovertruffen. Retningen går nu mod Hamburgs grønne åndehul Stadtpark, videre gennem arkitektoniske City Nord, Ohlsdorf, Maienweg og Alsterkrugchaussee til heksekedlen Eppendorfer Baum, hvor du bliver modtaget med en jubel uden sidestykke. Så er der ikke langt igen før fjernsynstårnet – Fernsehturm – endelig fortæller, at du er nær målet ved Messen, hvor du startede din imponerende sightseeing i løbesko..

Og så hjælper det gevaldigt på motivationen, at du bliver bakket op af et millionstort publikum med tilråb, klap, bimlende kobjælder og livemusik. Rigeligt med væskedepoter og en upåklagelig forplejning er medvirkende til, at løbet i det hele taget er en rigtig god oplevelse.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Oplev Tysklands næststørste by

I det omfang tiden tillader det, er Hamburg en indbydende by at opleve som turist. Masser af seværdigheder, hygge og atmosfære kendetegner Tysklands næststørste by med landets største havn. Hamburg byder på masser af muligheder for at spise på en god restaurant eller café, at slentre langs de maleriske kanaler eller shoppe i nogle af de mange spændende forretninger og stormagasiner. Du oplever en multikulturel, kosmopolitisk og dynamisk storby og en velfungerende infrastruktur med U-Bahn, S-Bahn og busser, der gør det nemt at komme rundt. 

TEAMLØB – som noget ret enestående kan du nu “dele” et maratonløb med tre andre, fx venner, familiemedlemmer, kolleger, naboer eller klubkammerater. Det betyder, at I bliver fælles om oplevelsen, men løber forskellige distancer: En på 14,8 km, en på 10,6 km, en på 5,3 km og den sidste på 11,5 km. Med andre ord kan I dele jer op i forhold til, hvor gode I er til at løbe langt, og hvem der skal vente på hvem. Det er som et stafetløb med forskellige distancer og forskellige start- og slutsteder – og I bliver alle vindere.

Marathon Travel Clubs udvalg af gode hoteller er stort, og du kan vælge mellem en eller to nætter i Hamburg, og du kan deltage i en to timers sightseeing med dansktalende guide. Og selvfølgelig skal løbet fejres med en festmiddag søndag aften på en god restaurant i Hamburgs centrum.

Ole Møller fra Frederikshavn siger: Jeg har været med i Hamburg tre gange, så det siger vel noget om min oplevelse – og jeg kommer med igen. 

Pia Gammelgaard fra Tårnby: Normalt er jeg ikke så glad for rejser med bus, men Hamburg Marathon er en god undtagelse, og det er super sjovt at være med. Løbet er efter min mening et af de bedste, der findes – og Hamburg overraskede mig meget positivt – Jeg kommer tilbage.

Se alle vores marathon her.