Athen Marathon

Oplev historiske Athen hvor det hele startede

Tag med på en rejse til den klassiske middelhavsby Athen, hvor historien har sat sit præg og stadig kan mærkes i byen 

Løb i historiske Athen

Da den græske soldat Pheidippides blev sendt fra Marathon til Athen med budskabet om, at den talmæssigt underlegne hær fra Athen havde overvundet den 20.000 mand store persiske invasionsflåde, var der næppe nogen, der tog tid på løbet – men han løb så stærkt, at han udmattet faldt død om efter at have udbrudt: Vi sejrede…

Lige så lidt kunne nogen vide, at netop den rute og den distance på 40 km. mere end 2000 år senere ville komme til at stå fadder til det nu utroligt populære begreb: maratonløb.

I 1896 blev løbet i mere udramatisk form genoptaget ved de Olympiske Lege i Athen, og det var en stolt græsk nation, der kunne fejre, at de første fem løbere, der kom over målstregen, efter at have tilbagelagt ruten fra Marathon Bridge til OL Stadion, var grækere. Løbet blev vundet af postarbejderen Spiridon Louis i tiden 2:58:50.

Ved De Olympiske Lege i London i 1908 blev maratondistancen ændret til den nugældende 42,195 km., simpelthen fordi løbet skulle slutte foran den kongeliges tribune ved Windsor Castle. Det er baggrunden for, at mange i dag råber ”God save the Queen”, når 24 miles (40 km) skiltet passeres.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Aktuelle rekorder viser noget om den udvikling, der siden er sket: 

I 2012 vandt Raymond Bett fra Kenya Athen Marathon i tiden 2:11:35, og hos damerne var det Cosolater Yadaa, ligeledes fra Kenya, der passerede målet i tiden 2:40:00.

Året før løb Abdel Kerim Boubker fra Marokko med sejren i tiden 2:11:40, mens Elfenesh Melkamu fra Ethiopien vandt damernes løb i tiden 2:35:25.

Vores gæster tager det mere roligt. Og ikke mindst på turen til Athen Marathon, hvor vi starter med nogle afslappende dage i den dejlige ferie- og badeby Loutraki tæt ved Korintherkanalen.

Loutraki er en dejlig ferieby med kurbade og hellige kilder, kun en times tid fra Athen. I byen, som med lidt god vilje kan sammenlignes med Skagen, er der i øvrigt gode shoppingmuligheder, især for guld og smykker, der kan fås til halv pris af den danske.

Vi bor i rolige og afslappede omgivelser hos Vaselis, der driver et hyggeligt lille og nyrenoveret familiehotel, hvor vi bliver grundigt forkælede. Vi daser og lader op til løbet, og vi arrangerer  forskellige udflugter, fx en hel dag med en lokal guidet sightseeing og shopping i Athen, en smuk sejltur på Korintherkanalen og besøg på et nonnekloster. Du kan sandsynligvis også se frem til solskin og temperaturer, der ligger omkring 20 grader.

Søndag går det løs, og du får brug for at trække på alle dine opsparede ressourcer. Ruten er godt nok rimelig flad i starten, men halvvejs går det opad – og det bliver det ved med indtil omkring 35 km. Herefter går det igen nedad og flader ud, inden du kan løbe ind på selveste det olympiske Panathinaico Stadion. Glæd dig – det er stort, og det føles stort.

Løbet er i sig selv en klassiker, også for Marathon Travel Club, som gennem mange år har deltaget med et stort hold danske løbere og deres familier og venner, der har nydt turen og det gode samvær. Hvis du ikke er maratonløber, men alligevel gerne vil ud i løbeskoene, kan du også vælge at stille op på10 km distancen.

Se alle vores marathon her