INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Athen Marathon 2022 - Nu også ny 10K rute

Mærk historiens vingesus

Oplev det ældste marathon i verden sammen med Grækenlands imponerende historie

In stock
Travel Code
M-AT-001

Rejsen

Athen Classic Marathon er et af de løb, som langt de fleste bare er nødt til at have på CV'et. Det var her det hele startede for godt 2500 siden. Tag med på en rejse til den klassiske middelhavs by Athen, hvor den æld gamle historie om de græske guder og store personligheder stadigvæk kan mærkes i byen. Udover at vi selvfølgelig skal løbe det ældste marathon i verden - Athen Marathon, få vi også tid til at opleve de smukke gamle templer, gå i de små gamle gyder og stræder og selvfølgelig smage på den græske mad. 

Vi skal bo i Athen, der hvor du for alvor vil mærke historiens vingesus. Læs mere om hotellet længere nede på siden.

Historien om Marathon

Grækerne var i krig mod perserne ved byen Marathon, 40 km fra Athen, og da sejren endelig var inden for rækkevidde, blev soldaten Pheidippides sendt afsted til Athen for at melde om sejren.

Der var to veje ud af kamppladsen. Den ene bjergrig mod nord med en distance på omkring 34,5 kilometer. Den anden mere flad, men længere mod syd og med en distance på 40,8 kilometer. Der er blevet argumenteret for, at Pheidippides tog den svære rute mod nord og det siges, at han løb hele distancen uden at stoppe. 

I dag hyldes Pheidippides stadig som græsk nationalhelt, og hans løb fra Marathon til Athen har været inspiration til marathonløb i hele verden.

Athen Marathon i dag

Løbet i sin nuværende form blev genoptaget ved de Olympiske Lege i Athen i 1896 og anses stadig som værende et af verdens hårdeste. Meget passende lyder startskuddet i byen Marathon og passerer forbi de athenske soldaters gravsted og videre langs kysten gennem byen Nea Makri. Fra 10 kilometer-mærket og frem til 31 kilometer går ruten stærkt op ad bakke. Heldigvis er opbakningen her fantastisk, hvor hepperne står og klapper én opad.  

Efter den stejle stigning går ruten stille og roligt ned ad bakke mod Athen og ender til sidst på det fantastiske Panathinaikos Stadion, hvor modtagelsen er overstrømmende. Man kan ikke undgå at føle sig som en helt, når man løber ind på stadionet som én af de 15.000 deltagere. Skulle du kun løbe et eneste marathonløb, så ville Athen Classic Marathon være et godt bud, for mere autentisk bliver det ikke. En god idé, når du træner op til Athen Marathon, er dog at supplere løbet med noget bakketræning, så du er godt forberedt på stigningerne. 

En af vores tidligere deltager har udtalt sig om Athen Marathon; » Mange snakker om New York Marathon, Boston, Chicago og London. Men for mig var dette den ultimative løbe oplevelse. At starte i byen, Marathon for at løbe over Marathon-sletten og hele vejen ind til Athen for at slutte på det gamle olympiske stadion kan ikke beskrives – det skal opleves!«.

Nyt - 10K i det centrale Athen

I mange år har denne distance været en del af programmet om søndagen. Men som noget nyt, er dette nu flyttet til lørdag kl. 17:00 og åbner derfor op for helt andre muligheder for jer som løbere. Vi har stor efterspørgsel på denne distance og vi kan nu også tilbyde dette i en af de ældste byer i Europa. Vi bor lige rundt om hjørnet til den nye 10K rute, og vi kan kun anbefale denne mulighed, og så kan vi afsløre at ruten ikke er flad ... Starten går fra foden af Akropolis og tager dig gennem Athen med afslutning på det olympiske stadion.

 

Derfor skal du rejse med os

Vi er et af de mest dedikerede specialrejsebureauer inden for løbsrejser i hele verden. Vi bringer dig ikke bare ud i verden – vi sørger også for, at du får en uforglemmelig tur og et minde for livet. Vi ligger stor vægt på at vores hoteller ligger i tæt afstand til start eller mål området, at vi finder en god restaurant til pastaparty aften før løbet, og at vi giver vores løbere en festlig aften for at fejre deres løb med en sejrsmiddag. Vi tilrettelægger vores program så der er tid til at nyde både løbet og byen!

Indkvartering

Turen er med overnatning i Athen hvor vi har fundet et lækkert 4 stjernet hotel med den smukkeste udsigt. 

Novotel Athens

Dette firestjernet hotel byder på fitness, restaurant og pool på taget med tilhørende bar og fantastisk udsigt over Acropolis.

Værelserne er flotte og moderne indrettet med lænestol eller sofa og byder på kaffe og the facilitetter samt gratis WIFI.

Hotellet er beliggende få minutters gang fra metro.

Kort og godt
• Restaurant og bar/lounge
• Morgenmad 
• Udendørs pool
• Gratis Wi-Fi
• Fitness

Løbefakta

Løbsdato: Marathon 13. november 2022/ 10K 12. november 2022
Start Marathon: Kl. 9:00
Start 10K: Kl. 17:00
Aldersgrænse Marthon: 18 +
Aldersgrænse 10K: 12 +
Tidsgrænse: 6 timer
Temperatur: 16-22 grader
Deltagere: Ca. 15.000
Løbet siden: 1896
   
Terræn: Bakket
Underlag: Asfalt
Rute Marathon: Link til ruten finder du her
Rute 10K: Link til ruten finder du her
Rekord mand: 2:10:36 (2014)
Rekord kvinde: 2:26:20 (2004)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Delt dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4611-11-202214-11-20223 nætter6.398,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4611-11-2022
-
14-11-2022
36.398,- DKKBESTIL

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4611-11-202214-11-20223 nætter7.298,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4611-11-2022
-
14-11-2022
37.298,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4611-11-202214-11-20223 nætter6.398,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4611-11-2022
-
14-11-2022
36.398,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Transport:
Afrejse med SAS fra København den 11. nov. Hjemrejse fra Athen den 14. november.
 

Prisen inkluderer:

  • Fly t/r inkl. skatter
  • 3 nætter på hotel inkl. morgenmad
  • Transfer fra lufthavn til hotel via expo og retur på hjemrejsen 
  • Transport fra hotel til startområdet

 
Tillæg:

  • Startnummer til maraton: 750 kr. 
  • Startnummer til 10 km (På forespørgsel): 650 kr. 
 
Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Gå til toppen af siden

Loading...