Major Marathon

Læs mere om historien bag hvert Major Marathon herunder

  

Berlin Marathon:

Danskerne elsker Berlin

Alle maratonløbere i Danmark ved, at Berlin Marathon er et af verdens bedste maratonløb, og med 40.000 deltagere også et af de største. Samtidig er løbet veltilrettelagt, det er sjovt, og det har en opbakning fra tilskuerne, som får hårene til at rejse sig på armene. Så der er vel ikke noget at sige til, at Berlin Marathon også er danskernes mest populære løb. Flere tusinde af løberne er danske og med over en million tilskuere, er der aldrig én, der mangler opbakning. Det er ruten, hvor alt fungerer og hvor opbakningen er storslået.  

Berlin Marathon fostrer både personlige rekorder og verdensrekorder. Dennis Kimetto fra Kenya satte i 2014 ny verdensrekord med 2.02.57 og overhalede dermed Wilson Kipsangs rekord fra 2013 på 2:03:23, som ligeledes blev løbet i Berlin. Bedste kvindelige løber i Berlin er stadig Mizuki Noguchi fra Japan, der i 2005 løb på 2.19.12. Ruten er flad og meget hurtig, hvorfor det da også er i Berlin at rigtig mange sætter personlig rekord. 

Berlin Marathon er absolut weltklasse!

Berlin Marathon er på alle måder stort. Både på deltagere, tilskuere og stemning. Det er bare noget ganske særligt og et af de maratonløb, som du skal prøve på et eller andet tidspunkt. Stor ros til tyskerne for et løb, hvor der er tjek på selv den mindste detalje – lige fra man henter startnummeret på Expoen til selve løbet, der er totalt afspærret fra trafikken. Kort sagt: Berlin Marathon er absolut weltklasse, og er det første gang du løber maraton, så tør vi godt garantere at det ikke bliver det sidste.

  

London Marathon:

London's Calling

London Marathon er et af verdens vigtigste maratonløb, og dermed også det af de seks World Marathon Majors, det er sværest at få et startnummer til. London Marathon er primært bygget op omkring en række velgørende institutioner, og er man ikke en af disse institutioner, er det stort set umuligt at købe et startnummer. Hos Marathon Travel Club får vi typisk 50 startnumre stillet til rådighed, men efterspørgslen efter disse er stor, og der er derfor udsolgt de næste år frem. Så hvis du drømmer om at gennemføre London og de seks World Marathon Majors, skal du tænke nogle år frem. 

42.195 KM gennem skønne London

Når du engang har fået fingrene i et startnummer, ja så vil du også opleve et fuldstændig fantastisk og ikke mindst gennemført maratonløb, hvor alt er velorganiseret og bare fungerer. Selve løbet er en smuk sightseeingtur gennem London, der som metropol har virkelig meget at byde på. 

Ruten er kendt for at være hurtig, både fordi den er flad og på grund af det milde engelske forårsklima. 

  

Boston Marathon:

You start as a runner

Boston Marathon daterer sig helt tilbage til 1897, og i det første løb var der 15 deltagere, og vindertiden var omkring tre timer. I dag er deltagerantallet begrænset til 25.000, og det er virkelig prestigefyldt at deltage. 

Hos Marathon Travel Club har vi startnumre både med og uden kvalifikationskrav, men der er kun ganske få uden kvalifikationskrav. Det er nemlig sådan, at langt hovedparten af startnumrene bliver solgt med krav om en bestemt maksimumtid. Så Boston Marathon er bestemt ikke et løb for hvem som helst. Men kan du klare kravene, så glæd dig til en uforglemmelig oplevelse på den berømte rute, der løber gennem ikke mindre end otte bydele. Ruten, der er let kuperet, starter i Main Street, New England Town of Hopkinton og slutter i Copley Square tæt ved John Hancock Tower. 

You finish as a Boston Marathoner

Om nogen by er Boston amerikansk og indbyggerne bevidste om deres by. Du vil heller ikke være i tvivl om hvor stoilte de egentlig er af byen. En stolthed som du uden tvivl også vil opleve, når du løber over målstregen. 

Boston er en af USA’s ældste byer, grundlagt helt tilbage i 1630. Byen, som er New Englands økonomiske og kulturelle centrum, huser omkring 600.000 indbyggere. Samtidig er Boston også universitetsbyen over dem alle med verdens mest berømte Harvard University, der skriver sig tilbage til 1636 og blandt andet har udklækket ikke mindre end seks af USAs præsidenter. Byen er ærkeamerikansk og fyldt med kultur og historie, men den virker europæisk og har et inspirerende bymiljø med masser af små cafeer, hyggelige restauranter, især i North End, og et ægte havnemiljø. Det er samtidig en moderne storby med en flot skyline og med imponerende nye og velholdte bygninger. Kort sagt: Glæd dig!

  

Chicago Marathon:

Slå rekord i Chicago

Chicago Marathon blev afholdt første gang i 1905, men forsvandt i løbet af 20’erne. Med den store motionsbølge i 70’erne blev det genetableret i 1977 som en konkurrent til løbet i New York, der var dukket op året før og blev, med 4200 deltagere, verdens største. Siden har det beholdt sin position som et af de vigtigste maratonløb i verden og er helt naturligt blevet et af de seks World Marathon Majors. I dag er der 45.000 deltagere og løbet er dermed vokset til mere end 10 gange sin oprindelige størrelse.

Chicago Marathon er blandt andet berømt og kendt for sin flade og hurtige rute, der starter og slutter i Grant Park og undervejs fra start til mål viser dig en af verdens mest utrolige byer. Verdensrekorder og nationale rekorder står i kø, og et utal af personlige rekorder har med garanti bragt smilene frem og hænderne i vejret på tusindvis. De mange løbere bliver sunget og heppet frem af et millionstort publikum, som uforbeholdent og med entusiasme giver udtryk for deres beundring. Man kan simpelthen ikke undgå at føle sig som en verdensstjerne. 

  

Gangstere og svingende jazzmusik

Langt de fleste danskere forbinder Chicago med svingende jazzmusik og gangstere som Al Capone. Og det kan da også godt være, at der stadig er gangstere i Chicago, men bybilledet domineres ikke længere af mørke mænd i 30’er habitter med brillantine hår og en maskinpistol under armen og hvide sko på fødderne – eller smukke og sexede divaer med kavalergang og cigaretrør i munden.

Men ellers er der ikke mange grænser for oplevelserne i denne fantastiske storby med knap 3 mio. indbyggere og 30 mio. turister årligt. Her er alt fra designerbutikker til grandiose stormagasiner, spændende arkitektur, smukke parker, en fuldstændig fantastisk skyline, restauranter for bogstavelig talt enhver smag og en enestående samling af museer og teatre. Dine øjne og ører kommer i den grad på overarbejde i denne spændende og fascinerende storby, som gennem flere år har begejstret vores gæster og ikke mindst os.  

 

New York City Marathon:

Løbet over alle løb

New York er en helt særlig by, som berører de fleste dybt. Førstegangsbesøgende glemmer næppe deres første dage i USAs største by, og langt de fleste vender tilbage, når først de har besøgt byen. Ikke kun for at genskabe de dejlige oplevelser, men også for at nå det, de ikke nåede sidste gang. New York bliver man aldrig færdig med. 

Hvis du ikke er klar over størrelsen på New York City Marathon, venter der dig i den grad en overvældende oplevelse. Og vi tør godt love dig, at New York City Marathon er en tur, der i dobbelt forstand tager pusten fra dig. 

 

Et marathon - fem verdener

Starten går fra Staten Island, hvor alle deltagere samles på Fort Wadsworth fra tidlig morgen. Fra Fort Wadsworth går man samlet til Verrazano Narrows Bridge, og her skydes løbet i gang med et helt vildt setup, hvor der løbes i flere niveauer og med starter i flere bølger. Og alt foregår med en stemning, der får hårene til at rejse sig. Nationalsangen bliver sunget med pomp og pragt, og ikke et øje er tørt. Det er virkelig stort!

Ruten går gennem alle fem boroughs – fra Staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil du begive dig gennem helt forskellige verdener og opleve New York på en helt igennem fantastisk måde. Når du så samtidig bliver bakket op af en million tilskuere, som der anslås at være i gaderne, kan det faktisk ikke blive større. 

Ikke kun som løber, men også som hepper er det en fantastisk oplevelse at se og føle amerikanernes gejst og engagement til New York City Marathon. Det meste af byen er spærret af i anledningen af maratonet, og det er bare noget ganske særligt at have gaderne for sig selv i byen, der ellers aldrig sover. 

 

Tokyo Marathon:

Nyeste skud på stammen

Det smukke og unge løb Tokyo Marathon er yderst eftertragtet og det nyeste skud på stammen i sammenslutningen af World Marathon Majors.

Løbet blev grundlagt i 2007, og siden er populariteten for løbet kun steget med over 300.000 ansøgere til et startnummer. For at deltage må du maksimalt være syv timer om at gennemføre, og du skal være fyldt 19 år for at kunne løbe.  

 

42.195 KM gennem Tokyo

Tokyo er kendt for sine himmelhøje skyskrabere og arkitektoniske oplevelser, og maratonruten tager os forbi mange af byens highlights, blandt andet Lidabashi, Kanda, Nihombchi (en af Tokyos vigtigste historiske broer), Asakusa Kaminari-Mon, Skytree, Ginza, Takanawa, Hibiya, Tokyo Station og til sidst mål ved Imperial Palace. 

Men verdens største by er mere end bare størst. Den er også hjemsted for urbane distrikter med intim stemning, afslappende oaser og arkitektoniske oplevelser. Kort sagt en oplevelse, som du aldrig vil glemme.