INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Venteliste til New York City Marathon

Løbet over alle løb - I byen over alle byer

50 års jubilæum! Et af løbets helt store højdepunkter kommer, når du har krydset Queensboro Bridge og løber ind i New Yorks hjerte.

In stock
Travel Code
M-NY-001-V

Venteliste

Ved tilmelding til venteliste betales et beløb i depositum for at stå på listen. Beløbet indgår i betaling for rejsen såfremt vi har et startnummer til dig. Kommer du ikke med tilbagebetales beløbet. Hvis du samtidig med at skrive dig på ventelisten også laver en forhåndsreservation til samme løb et af de efterfølgende år, modregner vi naturligvis depositum for forhåndsreservationen i rejsens pris.

Rejsen

The Big Apple har alt, hvad der skal til for den perfekte storbyrejse: Indbyggerne er venlige og imødekommende, restauranterne er talrige, af alle nationaliteter og i alle prisklasser, shopping mulighederne opfylder alle ønsker (og en del til), og så er der selvfølgelig den åndedrætstoppende og himmelragende skyline, som gør kulissen for det hele endnu mere ekstraordinær.

Løbet over alle løb

New York er kort sagt en helt særlig by, som berører de fleste dybt. Førstegangsbesøgende glemmer næppe deres første dage i USA’s største by, og mange vender tilbage til New York så tit, de kan. Ikke kun for at genskabe dejlige oplevelser, men også for at nå det, de ikke nåede sidste gang. New York bliver man aldrig færdig med.

Når du rejser med Marathon Travel Club til New York City Marathon, bor du i centrum af det hele: Vi er tæt på det pulserende, larmende, neon blinkende Times Square og Broadway, og samtidig er vi så tæt på åndehullet Central Park, at der er frisk luft og albuerum i komfortabel gåafstand fra basen. Byen er yderst let at finde rundt i: Avenuerne 1-12 går nord/syd, og gaderne (streets) går øst/ vest, så det er ikke til at fare vild, medmindre man arbejder på det.

Hvis du gerne vil spare lidt af kræfterne til løbet, er det værd at vide, at byens legendariske og trygge Subway fungerer perfekt, og hvis du er kommet længere væk fra en station, end du orker at gå, er den nærmeste Yellow Cab-taxi med garanti ikke mange sekunder væk. Vores hotellers centrale placeringer og de gode transportmuligheder gør det let at nå frem til de mange seværdigheder. Så er der bare tilbage at vælge ud, for du kan ikke nå hele New York uanset, hvor længe du bliver, og hvor langt du går.

New York, New York

Vi har en masse spændende ture på programmet, som du kan se på de følgende sider, og hvis du vil ud på egen hånd, kan vi anbefale en tur ned til sydspidsen af Manhattan. Herfra kan du sejle ud til Frihedsgudinden og Ellis Island. På sydspidsen af Manhattan finder du også Wall Street og Ground Zero, hvor en mindepark, et museum og nye bygninger i de seneste år er blevet til, hvor tvillingtårnene faldt 11. september 2001. Det nye One World Trade Center står færdig og er bestemt et besøg værd.

Hvis du går fra syd tilbage mod den centrale del af Manhattan, kommer du gennem Soho, bohemekvarteret Greenwich Village med de mange butikker og restauranter, livlige China Town, hvor du kan købe næsten ægte Rolex-ure til 10 dollars og frem til Little Italy, hvor de italienske immigranter har sat deres tydelige præg på gadebilledet og områdets menukort.

Midt på Manhattan, der også kaldes Midtown, finder du den 3,5 kvadratkilometer store grønne oase: Central Park. De mange kilometer stier fungerer i sagens natur som magneter på byens tusindvis af løbere – og maratonløbet om søndagen har sin finale midt i parken. Selv uden løbesko på er Central Park et besøg eller to værd. Du finder blandt andet Strawberry Fields, der er udlagt til minde om John Lennon, og hvis du leder efter danske aftryk, skal det nævnes, at en af parkens mest populære statuer er en H.C. Andersen-statue, der i de lunere måneder er samlingspunkt for et højtlæsningsprogram.

Når du har fået nok natur, skal du kun ud til parkens sydligste hjørne for at finde Apples flagship-store på 5th Ave, og uanset hvilken avenue eller street, du kigger ned ad, vil du få øje på berømte, interessante og eksklusive butikker. Kun størrelsen på din kuffert og luften i dit budget bestemmer, hvad du skal købe med hjem fra USA. Udvalget er overvældende og priserne er moderate.

New York har også Broadway og den imponerende uendelige neon opvisning på Times Square, og for de kulturelt interesserede lokker byen med Empire State Building, Rockefeller Center (perfekt årstid), Chrysler Tower, Museum of Modern Art, Brooklyn Bridge, Metropolitan Museum og Grand Central Station for blot at nævne et udvalg af byens verdensklasseattraktioner.

At gå på gaden i New York, spise morgenmad på en diner sammen med politibetjentene og i det hele taget bare mærke livet - det er også livet i New York!

TCS New York City Marathon

Hvis du ikke var klar over størrelsen på TCS New York City Marathon, venter der dig bogstaveligt talt en overvældende oplevelse om søndagen. Vi skal rigtig tidligt op, for der er hvert år mere end 50.000 andre glade løbere, der har booket plads på den populære 42 kilometer lange sightseeing-rute rundt i New York.

Starten går fra Staten Island, hvor alle deltagere samles på Fort Wadsworth fra tidlig morgen. Af hensyn til afviklingen og transporten af de mange deltagere, hvoraf hovedparten bor på Manhattan, skal Manhattan tømmes allerede ved sekstiden. Man skulle jo nødigt komme for sent på grund af en detalje, som at trafikken driller. Al transport til startområdet foregår via busser, og det er et specielt syn. Rejser du med Marathon Travel Club, har vi egne busser der kører fra vore hoteller til starten. Særsyn kan også siges om verdens længste pissoir, der findes i startområdet: Alt er som bekendt større i USA! Og typisk amerikansk ærger det dem lidt, at deres marathonløb ikke er større eller længere end andre marathonløb, men kun på de normale 42,195 km – eller 26.2 miles, som det hedder lokalt.

På Fort Wadsworth serveres der gerne kaffe, te, vand, Gatorade, juice, bagels, powerbars og yoghurt. Det er en særdeles god idé at medbringe noget gammelt træningstøj – og alt efter temperaturerne og vejr evt. også noget regntøj, som kan holde dig varm og tør indtil starten, hvor du kan smide det fra dig. Tøjet indsamles efterfølgende til hjemløse og andre med sociale udfordringer, så du holder dig varm og gør en god gerning samtidig.

Fra Fort Wadsworth går man samlet til Verrazano Narrows Bridge. Her skydes løbet i gang med et helt vildt setup, hvor der løbes i flere niveauer og med starter i flere bølger, og alt foregår med et sus, der får hårene til at rejse sig den ene gang efter den anden. Nationalsangen bliver sunget med pomp og pragt, og ikke et øje efterlades tørt.

Et Marathon - Fem verdener

Ruten går gennem alle boroughs – fra Staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil du helt bogstaveligt talt begive dig gennem helt forskellige verdener.

Fra Staten Island går ruten gennem Brooklyn til tonerne af rock, “steel-” og jazzmusik, og af samme årsag er skiftet meget markant, når du kommer ind i stilheden i det jødiske kvarter. Det er der, du kan se mændene i deres traditionelle sorte frakker, med sort kalot og lange krøller. Men du kan knapt høre dem, og efter den stille tur rundt i det hippe Williamsburg-område bliver skiftet til Queens tilråb, jubel og reggae-musik endnu mere markant.

Løbets helt store stemningsskifte kommer dog først, når du har krydset Queensboro Bridge og løber ind i New Yorks hjerte. Stigninger og fald på broerne føles nu for alvor i benene, og 1st Avenue kan være en udfordring af de helt store. Den går op, op og atter op i en uendelighed, og hvis du havde været alene, havde det været ubærligt. Men! Når du mærker den million tilskuere, der anslås at være på plads, rejser gåsehuden sig for alvor igen. Hos Marathon Travel Club plejer vi i øvrigt at samle de danske heppere netop hér ved 1st Avenue, og vi ved, at vores løbere sætter stor pris på opbakningen.

Efter 1st avenue kommer Harlem dig i møde, og når du har krydset Willis Avenue Bridge til Bronx og Madison Avenue Bridge, der tager dig tilbage igen til Harlem, er der kun 8 km igen, før rundturen når sin ende ved målstregen.

Den sidste del af turen er – som i andre marathonløb – hård, og når du kommer til Central Park, føles de små stigninger også hårde. Heldigvis er der også her stor opbakning, og de sidste kilometer er en lang – fortjent – klapsalve. Ikke kun som løber, men også som hepper er det en fantastisk oplevelse at se og føle amerikanernes gejst og engagement i New York City Marathon, og det er helt specielt at få gaderne for sig selv i byen, der ellers aldrig sover.

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Santiago de Chile Hotel i Santiago de Chile
2 Santiago de Chile / Punta Arenas På skib
3 Patagonien På skib
4-5 Drake-passagen På skib
6-12 Antarktis På skib
13 Til søs På skib
14-16 Falklandsøerne På skib
17 Til søs På skib
18 Punta Arenas / Santiago de Chile -

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Bestil

1 person. Venteliste til New York Marathon

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4507-11-202107-11-20210 nætter1.000,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4507-11-202101.000,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Præcise tider og datoer vides ikke for alle løb endnu, men vil tilgå så snart vi ved mere. Datoerne der ses herover er derfor vejledende.

Ved tilmelding til venteliste betales et beløb i depositum for at stå på listen. Beløbet indgår i betaling for rejsen såfremt vi har et startnummer til dig. Kommer du ikke med tilbagebetales beløbet. Hvis du samtidig med at skrive dig på ventelisten også laver en forhåndsreservation til samme løb et af de efterfølgende år, modregner vi naturligvis depositum for forhåndsreservationen i rejsens pris.

Såfremt der måtte opstå tvivlsspørgsmål, anbefaler vi, at du retter henvendelse til os her.

Gå til toppen af siden

Loading...