INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Venteliste til TCS New York City Marathon

Løbet over alle løb - I byen over alle byer

50 års jubilæum! Et af løbets helt store højdepunkter kommer, når du har krydset Queensboro Bridge og løber ind i New Yorks hjerte.

In stock
Travel Code
M-NY-001-V

Rejsen

The Big Apple har alt, hvad der skal til for den perfekte storbyrejse: Indbyggerne er venlige og imødekommende, restauranterne er talrige, af alle nationaliteter og i alle prisklasser, shopping mulighederne opfylder alle ønsker (og en del til), og så er der selvfølgelig den åndedrætstoppende og himmelragende skyline, som gør kulissen for det hele endnu mere ekstraordinær.


Løbet over alle løb

New York er kort sagt en helt særlig by, som berører de fleste dybt. Førstegangsbesøgende glemmer næppe deres første dage i USA’s største by, og mange vender tilbage til New York så tit, de kan. Ikke kun for at genskabe dejlige oplevelser, men også for at nå det, de ikke nåede sidste gang. New York bliver man aldrig færdig med.

Når du rejser med Marathon Travel Club til New York City Marathon, bor du i centrum af det hele: Vi er tæt på det pulserende, larmende, neon blinkende Times Square og Broadway, og samtidig er vi så tæt på åndehullet Central Park, at der er frisk luft og albuerum i komfortabel gåafstand fra basen. Byen er yderst let at finde rundt i: Avenuerne 1-12 går nord/syd, og gaderne (streets) går øst/ vest, så det er ikke til at fare vild, medmindre man arbejder på det.

Hvis du gerne vil spare lidt af kræfterne til løbet, er det værd at vide, at byens legendariske og trygge Subway fungerer perfekt, og hvis du er kommet længere væk fra en station, end du orker at gå, er den nærmeste Yellow Cab-taxi med garanti ikke mange sekunder væk. Vores hotellers centrale placeringer og de gode transportmuligheder gør det let at nå frem til de mange seværdigheder. Så er der bare tilbage at vælge ud, for du kan ikke nå hele New York uanset, hvor længe du bliver, og hvor langt du går.


New York, New York

Vi har en masse spændende ture på programmet, som du kan se på de følgende sider, og hvis du vil ud på egen hånd, kan vi anbefale en tur ned til sydspidsen af Manhattan. Herfra kan du sejle ud til Frihedsgudinden og Ellis Island. På sydspidsen af Manhattan finder du også Wall Street og Ground Zero, hvor en mindepark, et museum og nye bygninger i de seneste år er blevet til, hvor tvillingtårnene faldt 11. september 2001. Det nye One World Trade Center står færdig og er bestemt et besøg værd.

Hvis du går fra syd tilbage mod den centrale del af Manhattan, kommer du gennem Soho, bohemekvarteret Greenwich Village med de mange butikker og restauranter, livlige China Town, hvor du kan købe næsten ægte Rolex-ure til 10 dollars og frem til Little Italy, hvor de italienske immigranter har sat deres tydelige præg på gadebilledet og områdets menukort.

Midt på Manhattan, der også kaldes Midtown, finder du den 3,5 kvadratkilometer store grønne oase: Central Park. De mange kilometer stier fungerer i sagens natur som magneter på byens tusindvis af løbere – og maratonløbet om søndagen har sin finale midt i parken. Selv uden løbesko på er Central Park et besøg eller to værd. Du finder blandt andet Strawberry Fields, der er udlagt til minde om John Lennon, og hvis du leder efter danske aftryk, skal det nævnes, at en af parkens mest populære statuer er en H.C. Andersen-statue, der i de lunere måneder er samlingspunkt for et højtlæsningsprogram.

Når du har fået nok natur, skal du kun ud til parkens sydligste hjørne for at finde Apples flagship-store på 5th Ave, og uanset hvilken avenue eller street, du kigger ned ad, vil du få øje på berømte, interessante og eksklusive butikker. Kun størrelsen på din kuffert og luften i dit budget bestemmer, hvad du skal købe med hjem fra USA. Udvalget er overvældende og priserne er moderate.

New York har også Broadway og den imponerende uendelige neon opvisning på Times Square, og for de kulturelt interesserede lokker byen med Empire State Building, Rockefeller Center (perfekt årstid), Chrysler Tower, Museum of Modern Art, Brooklyn Bridge, Metropolitan Museum og Grand Central Station for blot at nævne et udvalg af byens verdensklasseattraktioner.

At gå på gaden i New York, spise morgenmad på en diner sammen med politibetjentene og i det hele taget bare mærke livet - det er også livet i New York!


TCS New York City Marathon

Hvis du ikke var klar over størrelsen på TCS New York City Marathon, venter der dig bogstaveligt talt en overvældende oplevelse om søndagen. Vi skal rigtig tidligt op, for der er hvert år mere end 50.000 andre glade løbere, der har booket plads på den populære 42 kilometer lange sightseeing-rute rundt i New York.

Starten går fra Staten Island, hvor alle deltagere samles på Fort Wadsworth fra tidlig morgen. Af hensyn til afviklingen og transporten af de mange deltagere, hvoraf hovedparten bor på Manhattan, skal Manhattan tømmes allerede ved sekstiden. Man skulle jo nødigt komme for sent på grund af en detalje, som at trafikken driller. Al transport til startområdet foregår via busser, og det er et specielt syn. Rejser du med Marathon Travel Club, har vi egne busser der kører fra vore hoteller til starten. Særsyn kan også siges om verdens længste pissoir, der findes i startområdet: Alt er som bekendt større i USA! Og typisk amerikansk ærger det dem lidt, at deres marathonløb ikke er større eller længere end andre marathonløb, men kun på de normale 42,195 km – eller 26.2 miles, som det hedder lokalt.

På Fort Wadsworth serveres der gerne kaffe, te, vand, Gatorade, juice, bagels, powerbars og yoghurt. Det er en særdeles god idé at medbringe noget gammelt træningstøj – og alt efter temperaturerne og vejr evt. også noget regntøj, som kan holde dig varm og tør indtil starten, hvor du kan smide det fra dig. Tøjet indsamles efterfølgende til hjemløse og andre med sociale udfordringer, så du holder dig varm og gør en god gerning samtidig.

Fra Fort Wadsworth går man samlet til Verrazano Narrows Bridge. Her skydes løbet i gang med et helt vildt setup, hvor der løbes i flere niveauer og med starter i flere bølger, og alt foregår med et sus, der får hårene til at rejse sig den ene gang efter den anden. Nationalsangen bliver sunget med pomp og pragt, og ikke et øje efterlades tørt.


Et Marathon - Fem verdener

Ruten går gennem alle boroughs – fra Staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil du helt bogstaveligt talt begive dig gennem helt forskellige verdener.

Fra Staten Island går ruten gennem Brooklyn til tonerne af rock, “steel-” og jazzmusik, og af samme årsag er skiftet meget markant, når du kommer ind i stilheden i det jødiske kvarter. Det er der, du kan se mændene i deres traditionelle sorte frakker, med sort kalot og lange krøller. Men du kan knapt høre dem, og efter den stille tur rundt i det hippe Williamsburg-område bliver skiftet til Queens tilråb, jubel og reggae-musik endnu mere markant.

Løbets helt store stemningsskifte kommer dog først, når du har krydset Queensboro Bridge og løber ind i New Yorks hjerte. Stigninger og fald på broerne føles nu for alvor i benene, og 1st Avenue kan være en udfordring af de helt store. Den går op, op og atter op i en uendelighed, og hvis du havde været alene, havde det været ubærligt. Men! Når du mærker den million tilskuere, der anslås at være på plads, rejser gåsehuden sig for alvor igen. Hos Marathon Travel Club plejer vi i øvrigt at samle de danske heppere netop hér ved 1st Avenue, og vi ved, at vores løbere sætter stor pris på opbakningen.

Efter 1st avenue kommer Harlem dig i møde, og når du har krydset Willis Avenue Bridge til Bronx og Madison Avenue Bridge, der tager dig tilbage igen til Harlem, er der kun 8 km igen, før rundturen når sin ende ved målstregen.

Den sidste del af turen er – som i andre marathonløb – hård, og når du kommer til Central Park, føles de små stigninger også hårde. Heldigvis er der også her stor opbakning, og de sidste kilometer er en lang – fortjent – klapsalve. Ikke kun som løber, men også som hepper er det en fantastisk oplevelse at se og føle amerikanernes gejst og engagement i New York City Marathon, og det er helt specielt at få gaderne for sig selv i byen, der ellers aldrig sover.


Hoteller

Generelt kan det siges om vores hoteller, at de alle ligger på Manhattan og alle er rigtig godt placeret i forhold til målområdet for marathonløbet. Der er desuden en god logistik i forhold til og mellem hotellerne, når vi skal køre i busser til vores forskellige arrangementer under opholdet. 

Løbefakta

Løbsdato: 1. november 2020
   
Start: Kl. 09.50 til 11.00
Til og med nr. 18.999 Kl. 09.50
Nr. 19.000 til 36.999  Kl. 10.15
Nr. 37.000 til 54.999 Kl. 10.40
Nr. 55.000 til 72.999 Kl. 11.00
   
Tidsgrænse: 8 timer
Temperatur: 7-15 grader
   
Antal deltagere:  50.000
Løbet siden: 1970
   
Terræn: Lettere kuperet
Underlag: Asfalt
Rute: Se video af ruten her
   
Rekord mand: 2:05:06 (2011)
Rekord kvinde: 2:22:31 (2003)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

Udflugter

Hos Marathon Travel Club tilbyder vi et bredt udvalg af udflugter i og omkring New York, som du allerede nu godt kan begynde at glæde dig til. Udflugterne kan du tilvælge, når du bestiller din rejse.

 

Banevisning med dansk guide
Denne bustur arrangeres af Marathon Travel Club og er specielt interessant for alle løberne, men vi mener bestemt også, at turen giver en rigtig god sightseeing for supportere, som derfor ikke skal holde sig tilbage. Vi har da også altid næsten fuld tilslutning. Alle får gode oplevelser. Transporten ud til Verrazanobroen tager ca. 30 minutter, og herfra følger vi marathonruten gennem New Yorks fem områder: Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx og Manhattan. Kort sagt en meget god tur for de løbere, der foretrækker at se ruten på forhånd og dermed få mulighed for at orientere sig, bl.a omkring de store broer man skal løbe over, hvor underlaget pludselig skifter fra asfalt til beton eller måtter, der er lagt ud, hvor broen er af jerngitter.

På turen gives der information om New York og det vi ser, samtidig med at der gives fyldig information om alle de praktiske detaljer ved løbet. Turen er en perfekt informations- og opladningstur for løbet.

Vi kører hele maratonruten igennem, så du kan orientere dig om alle forhold omkring afmærkning, højdeforskelle, depoter mv. Det er en meget inspirerende og seværdig tur, hvor vores lokale dansktalende guide fortæller om byen New York, og hvad vi ser på turen.   

New York like a New Yorker
Vores 'New York like a New Yorker' er en tur til fods og med subway på det sydlige Manhattan. En meget spændende tur med vores danske guide som tager dig med rundt til mange af de kendte steder.

Du vil blandt andet komme til området hvor World Trade Center lå, og hvor man er rigtig langt med genopbygningen. Herudover kommer du til Wall Street, City Hall, Brooklyn Bridge (ses på afstand), Chinatown, Little Italy, SOHO, Greenwich Village og Times Square. Og så finder vi selvfølgelig et passende sted downtown at spise frokost.

City sightseeing
Denne bustur er en introduktion til Manhattan med alle dens interessante seværdigheder. En tur arrangeret sammen med vores svenske samarbejdspartnere ( på dansk eller svensk ), som giver dig råd om alt lige fra, hvor du køber billige jeans til, hvilket in-sted der er bedst. Naturligvis får du masser af information om, hvordan New York fungerer, og hvordan du bedst kommer rundt til det hele.

New York har jo utroligt meget at byde på, og vi forsøger at se så meget som muligt på turen rundt på Manhattan: Chinatown, Wall Street, Little Italy, Greenwich Village, Harlem mm. Vi kommer til det sydlige Manhattan, hvor vi ser det nye “One World Trade Center”, som er hovedtårnet i det nye World Trade Center-kompleks i New York, som har erstattet tvillingetårnene, der blev tilintetgjort ved terrorangrebet den 11. september 2001. Et fantastisk syn og et imponerende bygningsværk. Efter turen kan man lidt nemmere finde rundt, og det kan være, at man selv vil tage ud og se f.eks. Empire State Building, Frihedsgudinden, New York Børsen, Broadway, One World Trade Center mm. Gæster der først ankommer fredag anbefales at tage udflugt 2 eller 3, som også indbefatter meget sightseeing.

Shoppingtur
I indkøbscenteret Woodbury Common med dets 200 butikker er det muligt at købe næsten alt. Priserne er lave, og chancerne for at gøre et rigtig fund er store. Busturen til indkøbscenteret tager ca. 1 time, og vel fremme har man dagen til at udforske de butikker, man er intereseret i. Her findes alt; Armani, Ralph Lauren, Anne Klein, Calvin Klein, Ann Taylor, Levi`s, Nike, Adidas, Reebok, Fila, Liz Caliborn, J.C. Drew, Mikasa ( glas og porcelæn ) og meget mere. Med andre ord et indkøbsparadis! Frokosten kan købes på forskellige restauranter, som findes i området.

Cykeltur
Det er blevet meget populært at cykle i New York. Man har efterhånden fået etableret en hel del cykelstier og afmærkninger på vejene, så man kan færdes på cykel. Og det er en rigtig god måde at komme hurtigt rundt og se en masse forskellige ting. Har du lyst til at tage med på en cykeltur, så lejer vi cykler i en nærliggende cykeludlejning. Vi har cyklerne, fra de åbner forretningen og resten af dagen, inkl. cykelhjelm.

Vi cykler en tur rundt på Manhattan og spiser frokost på den kendte pizzarestaurant Grimaldi under Brooklyn Bridge (egen regning). Derefter cykler vi videre over Brooklyn til Williamsburg, det kendte kvarter med hasidiske jøder, der præger kvarteret med deres sortklædte mænd med hat og lange krøller. Denne bydel og denne befolkningsgruppe er den hurtigst voksende i New York City, da de hasidiske jøder er kendt for et meget højt børnetal. Vi kører videre over Williamsburg Bridge og hjem via cykelstier på østsiden af Manhattan.

Washington DC
En rigtig spændende tur, som vi varmt kan anbefale. Vi tager med bus til USA’s hovedstad Washington DC, som har så meget at byde på. Vi begiver os rundt i byen, hvor vi bla. skal se Det Hvide Hus, Kongresbygningen, Lincoln Memorial, Højesteretten og Arlington kirkegården, hvor blandt andre John F. Kennedy ligger begravet. Vi gør flere stop på turen, så der bliver lejlighed til at tage fotos. Sidst på eftermiddagen påbegyndes turen tilbage til New York. Vi har dansktalende guide med på hele turen.

Breakfast Run
Uanset om du har startnummer til hovedbegivenheden eller ej, byder New York allerede om lørdagen på en fin begivenhed, når 10.000 løbere af alle nationaliteter deltager i det internationale morgenløb “the NYRR Dash to the Finish Line 5K”.

Løbet skydes meget passende i gang ved den berømte FN-bygning, og måske er det en af forklaringerne på, at løbet er præget af nationale følelser, hvor mange er udklædte og/eller bærer deres lands flag. Marathon Travel Club har altid en stor gruppe løbere med til løbet, og selv gæster, der ikke skal ud på den lange distance, kan glæde sig over at løbe i mål i Central Park ved Tavern on the Green, hvor der også er målstreg ved marathonløbet om søndagen.

Du vil omkring juli måned høre mere om tilmeldingsproceduren til dette løb.

Sejrsmiddag
Den oplevelse, det er at gennemføre New York City Marathon kan dårligt beskrives for dem, som ikke har prøvet det! Derfor er det dejligt at samles med ligemænd og fejre dagens begivenheder. Vi har igen i år reserveret et aftencruise med det populære Spirit Line, hvor vi sejler en tur på Hudson floden og ser den fantastiske udsigt ind over Manhattan fra søsiden. Sejlturen indbefatter også en tur ud forbi Frihedsgudinden, alt imens vi får en dejlig anretning med drikkevarer inkluderet. Det er en oplevelse af dimentioner, og vi synes ikke, du må glip af den, så Marathon Travel Club spæder til med et økonomisk bidrag til buskørslen t/r, så prisen er ok for dig. Glæd dig til denne aften, men husk der er begrænset antal pladser! Efter vores sejltur kan du fortsætte i New Yorks natteliv.

Flere oplevelser
Til at servicere vores ca. 370 danske gæster til NYCM har vi 10 danske rejseledere, 2 lokale dansktalende guider og et antal svenske guider gennem vores samarbejde med den svenske turoperatør ”Springtime Travel”.

Alle er med for din skyld. Så har du spørgsmål eller brug for hjælp til næsten hvad som helst, så sig til. Det vi ikke ved, det finder vi ud af. Der er et utal af muligheder for at komme til musicals, opleve en ishockeykamp eller hvad hjertet end måtte begære. Du kan booke billetter i forvejen direkte på nettet f.eks. på adressen: www.arteudland.dk

Alle tider i dette program er stadigvæk foreløbige. Hvis der kommer ændringer meddeles disse ved afrejse. Samtlige priser er baseret på et deltagerantal på minimum 15 personer. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer samt mangel på plads. Der er ikke mulighed for at deltage i udflugter på ankomst- og hjemrejsedagen.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Venteliste til TCS New York City Marathon
Jeg accepterer Marathon Travel Club Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Præcise tider og datoer vides ikke for alle løb endnu, men vil tilgå så snart vi ved mere. Datoerne der ses herover er derfor vejledende.

Ved tilmelding til venteliste betales et beløb i depositum for at stå på listen. Beløbet indgår i betaling for rejsen såfremt vi har et startnummer til dig. Kommer du ikke med tilbagebetales beløbet. Hvis du samtidig med at skrive dig på ventelisten også laver en forhåndsreservation til samme løb et af de efterfølgende år, modregner vi naturligvis depositum for forhåndsreservationen i rejsens pris.

Såfremt der måtte opstå tvivlsspørgsmål, anbefaler vi, at du retter henvendelse til os her.

Gå til toppen af siden

Loading...