INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Cuba Havana Marathon

Cuba er en fantastisk og helt anderledes oplevelse

De store amerikanerbiler fra 50’erne, som vi alle kender fra film, kører så godt de nu kan stadig rundt i gaderne mellem de farveglade kolonihuse

In stock
Travel Code
M-CU-001

Rejsen

Allerede i ordene Marabana Havana Marathon er der rytme og musik og løfter om en glad oplevelse – og du kan da også ganske roligt glæde dig helt utrolig meget til en uforglemmelig kombination af et festligt løb og en mega ferieoplevelse.


En oplevelse for alle sanser

Selvom vi har haft en fornuftig dansk sommer, husker du sikkert november og decembers grå, våde, mørke og kolde dage, der tilsyneladende ingen ende havde. Og er du også en af de mange, der synes, december er fem måneder lang, så prøv at forestille dig, hvordan det vil være at kunne se frem til efterår og november. Og det kan du, hvis du er blandt de heldige, der vil med på en marathon- og ferietur til Cuba. Et Cuba, der stadig er “ægte” eller autentisk, som mange kalder det – og er, som vi har kendt det gennem mange år. Fidel Castros magtoverdragelse til broderen Raúl og siden Miguel Díaz-Canel har endnu ikke ændret markant på forholdene i dette utrolige ørige i Caribien. 

Barack Obama´s små åbninger fra styrets side varslede, at nye tider er på vej, men Trump´s kolde skulder betyder at næsten alt er ved det gamle. Befolkningen er glad og ukuelig med et smittende humør, som selv en markant fattigdom ikke har formået at spolere. Overalt er der levende musik og salsavrik med numserne. Samtidig er Cuba begunstiget med et fantastisk klima og smukke “bounty-strande”, som du kan glæde dig til at besøge sammen med andre danske marathonløbere og deres familier og venner.


Løbet i Havana

I Havana bor vi på Hotel Riviera der ligger helt ud til havet ved kyststrækningen (Malecon). Vi bliver kørt til starten tidlig om morgenen på løbsdagen. I forhold til store europæiske løb er faciliteterne ved Havana Marathon simple, fx omkring registrering og tidtagning. Der løbes ikke med chip, og tiden tager du selv vare på. Men tingene fungerer, og selv om rammerne for løbet er primitive, er der ingen problemer med vand og saft undervejs, og hvis storme og uvejr ikke har ødelagt frugthøsten, er der også frugt. 

Undervejs i løbet vil du opleve cubanerne som et sejt og stolt folk, selvom deres løbeudrustning i mange tilfælde er meget simpel. En dansk løber i avanceret svedabsorberende tøj, udvalgte løbesko, pulsur og andet smart gear stikker lige så meget af fra den menige cubanske løber, som han i sin forvaskede t-shirt og hullede tennissko ville gøre det ved Eremitageløbet. Tag noget af dit brugte løbetøj eller et par af dine slidte løbesko med – så får du et kæmpe smil og en ven for livet når du giver det til en lokal. 

Havana Marathon har udover de ikoniske 42 km også distancerne 21 km og 10 km. På denne måde kan hele familien deltage. 


Magiske Havana

Både inden og efter løbet har vi god tid til at opleve Havana, der er en blanding af pittoresk forfald og ordinært mere nutidigt byggeri. Dele af det gamle Havana er dog i gang med en restaurering, der igen giver byen arkitektonisk skønhed.

De store amerikanerbiler fra 50’erne, som vi alle kender fra film, kører så godt de nu kan stadig rundt i gaderne mellem de farveglade kolonihuse, spartlet godt op med plasticpadding og flikket sammen med ståltråd og stumper fra gamle Lada’er. At køre en taxatur med sådan en amerikaner, eller for den sags skyld en udslidt Lada eller Zastava, er en oplevelse. Det samme er befolkningen, som er imødekommende og tager hjerteligt imod dig og virker glad og gæstfri på trods af fattigdom.

Vi arrangerer en rundtur i byen, hvor vi besøger de store seværdigheder i Havana by samt den historiske Plaza de Armas og Cathedral Square. Vi nyder atmosfæren i de brostensbelagte gader i den gamle bydel og Hemmingways bar. Vi ser den imponerende Revolution Square hvor Fidel Castro holdt sine taler til folket og besøger vi en rom- og cigarfabrik.


Til Trinidad og emegn

Efter fire nætter i Havana skal du nu opleve Trinidad – Cubas juvel – som er en gammel koloni by helt tilbage fra 1514, der byder på en fantastisk atmosfære og et miks af romantik og fortidens slaveri. En unik arkitektur, røde tegltage og pastelfarvede huse, fantasifulde balkoner og smalle brostensbelagte gader, museer og andre kulturseværdigheder.

Busturen til Trinidad går via Cienfuegos som er et af landets store industrielle centre. En flot by der kaldes “sydens perle”. Vi ser flere eksempler på byens flotte arkitektur fra 19. og 20. århundrede. Frokost med en drink inkluderet på Club Cienfuegos Restaurant. Vi fortsætter til vores hotel i Trinidad, det skønne 4 stjernede Hotel Brisas der ligger helt ud til det Caribiske Hav.  Efter en velkomstcocktail bliver vi indkvarteret på hotellet.

Omkring Trinidad er omgivelserne utrolige med imponerende bjerge og fine hvide sandstrande med rent turkisblåt vand. Vi får en guidet rundtur i det gamle Trinidad med frokost på den lokale Plaza Mayor Restaurant hvor drikkevarer også er inkluderet. Om eftermiddagen tager vi tilbage til hotellet og bader i det Caribiske Hav.

Næste dag starter vi op i gamle russiske lastbiler og kører op i bjergene til Guanayara, hvor vi skal på en fantastisk spadseretur på ca. 4 km i junglen. Måske bliver der mulighed for at bade ved et af vandfaldene langs floden. Vi afslutter med spidstegt gris og rom på Codina Restaurant. Denne tur er også inkluderet i prisen. Efter tre nætter på vores hotel i Trinidad med “all inclusive” fortsætter forkælelsen i ferieparadiset Varadero.


Ferieparadiset Varadero

Busturen til Varadero går via Santa Clara by, det sidste hvilested for “Che” Guevara. I Santa Clara besøger vi mausoleum og museum dedikeret til Che Guevara´s ekstraordinære liv. Undervejs kommer vi gennem sukkerdalen, som var et af Cuba's centre for sukkerproduktion i det 18. og 19. århundrede. En smuk dal fyldt med blide bakker og naturskønne plateauer som stadig har nogle ruiner af tidligere sukkerfabrikker, hvor tusindvis af slaver var ansat.

Fremme i Varadero bor vi i 4 nætter på et lækkert luksushotel også med “all inclusive”, dvs. alt mad og drikke er inkluderet i opholdet. Du skal med andre ord ikke have penge op af lommen, uanset om du bestiller en piña colada ved pool-baren eller går flere gange til buffeten. Vi slapper af ved poolen eller stranden, sejler, springer i faldskærm, står på vandski eller hvad vi har lyst til. Vi kan også deltage i udflugter, fx en sejltur med katamaran, hvor vi undervejs ankrer op for at svømme eller snorkle, hvorefter vi lægger til ved en paradisø, hvor vi daser og spiser frokost. Eller vi ser delfinshow, tager på shoppingtur eller hvad vi nu finder på.

Dagsprogram

Herunder ser du et programforslag - der kan forekomme ændringer fra år til år


Dag 1
Afrejse fra enten Billund eller Kastrup. Mellemlanding i Amsterdam, hvor vi mødes og sammen flyver mod Havana med forventet ankomst sidst på eftermiddagen. 

Fælles transport mod hotellet i Havana og check in på hotellet. 

Dag 2
Kl. 7.00: Starter med morgenløbetur i nabolaget for de der er interesserede i at se lidt nærmere på området. 

Kl. 9.00: Byrundtur i Havana. En god mulighed for at få et hurtigt indblik i, hvordan tingene fungerer på Cuba. Vi besøger alle de store seværdigheder samt den historiske Plaza de Armas og Cathedral Square. Man får også chancen for at nyde atmosfæren i de brostensbelagte gader i den gamle bydel og Hemmingways bar. Vi ser den imponerende Revolution Square hvor Fidel Castro holdt sine taler til folket og måske besøger vi en rom- og cigarfabrik.
Turen er en kombineret bus- og gåtur. Pris ca. 300 kr.

Dag 3 
Vi henter startnumrene på Expoen. Ellers står dagen til fri disposition og til at få ladet batterierne op til søndagens løb.

Lørdag aften er der arrangeret pasta party.

10. november - Dag 4 LØBSDAG!
Kl. 5.00: Morgenmad på hotellet eller udlevering af madboxe.

Kl. 5.50: Løberne mødes i receptionen og tager samlet ud til startområdet. Transport er arrangeret. 

Kl. 6.30: Hepperne mødes i receptionen og går samlet ned til ”Malacõn”, hvorfra vi kan se løberne.
Marabana Marathon løbes om morgenen i ca. 22 graders varme med start og mål ved National Capitol. Herfra løbes en rundstrækning en eller to gange, alt efter om du vælger halv eller hel marathon.  Du kan også vælge 10 km.
Der er tidsbegrænsning på henholdsvis 3 og 5 timer til gennemførelse. Ruten er på asfalt, og der forekommer enkelte stigninger. For marathonløberne kan 2. runde blive en varm affære med temperaturer op til 30 grader. For hver 3 km er der væskedepot. 

Kl. 18.30: Vi mødes i lobbyen for dem der vil med til sejrsmiddag, fejrer medaljerne og snakker om dagens oplevelser. 

Dag 5
Kl. 8.30: Vi forlader Havana og fortsætter turen mod Trinidad. På vejen gør vi ophold i byen Cienfuegos, også kaldet Pearl of the South, grundet den smukke gamle bymidte. Her vil vi få en rundvisning, inden der serveres frokost på Club Cienfuegos restaurant. Herefter fortsætter turen mod Trinidad.

ca. Kl. 16.00: Ankomst til Trinidad hvor vi indkvarteres på Hotel Brisas Trinidad. Her skal vi bo de næste tre nætter. Der er all inclusive på hotellet. 

Dag 6
Kl. 9.00: Efter morgenmaden tager vi samlet til den historiske Trinidad by, hvor vi skal se Valle de los Ingenios, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og Torre de Iznaga. Herefter besøger vi det romantiske museum (Brunet Palace). Frokosten spiser vi på Plaza Mayor, som er en lokal restaurant. Herefter er der lidt tid på egen hånd, inden turen går tilbage til hotellet, hvor der er mulighed for at bade i Det Caribiske Hav.

Dag 7
Kl. 8.00: Udflugt til Codina park, hvor vi kan nyde noget af Cubas smukkeste natur i form af blandt andet El Rocio vandfaldene. Vi går på en ca. 4 km lang jungle sti med vand på den ene side og fantastisk vegetation på den anden. Til sidst spiser vi frokost på CODINA restaurant inden turen går tilbage til hotellet. Husk at medbring kamera, vand, badetøj og trøje eller jakke. Transporten foregår i åbne russiske lastbiler.

Dag 8
Efter morgenmaden er der afgang fra Trinidad og vi sætter kursen mod Varadero. Vi kører via Santa Clara, hvor der er sat tid af til at besøge Che Guevaras Mausoleum samt frokost i byen.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Varadero - indkvartering på Hotel Melia Varadero, hvor vi skal bo i 4 nætter med all inclusive.

Dag 9
Vi nyder livet på hotellet, poolen, stranden og omegnen. Der vil blive arrangeret ture efter behov og ønsker (ikke inkluderet). Mulighederne er mange - blandt andet golf, cykling, catamarantur til bounty øer, delfinshow, faldskærms udspring  og meget meget mere.  

Dag 12
Vi checker ud fra hotellet og kører mod lufthavnen i Havana. Afrejse om aftenen med mellemlanding i Amsterdam. Herfra afgang mod Billund eller Kastrup. 

Hoteller

Habana Riviera Hotel

Hotel Las Brisas Trinidad Del Mar

Hotel Melia Varadero

Løbefakta

Løbsdato: 10 November 2019                             
Start:  Kl. 7.00
   
Tidsgrænse maraton:  6,5 timer
Tidsgrænse halvmaraton: 3 timer
   
Deltagere: 5.000
Løbet siden:  1987
   
Temperatur: 20-28 grader
Terræn: Fladt
Underlag: Asfalt
   
Maraton rekord mand: 2.13.37 (1994)
Maraton rekord kvinde:  2.43.40 (2001)
   
Halvmaraton rekord mand:  1.03:40 (2005)
Halvmaraton rekord kvinde: 1.14:56 (2001)

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Cuba Havana Marathon
Jeg accepterer Marathon Travel Club Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Transport:
Vi rejser med KLM den 7. november fra København kl. 09:55 og Billund kl. 10:10. Vi har en enkelt mellemlanding undervejs i Amsterdam, hvorfra vi samlet flyver videre direkte til Cuba med forventet ankomst til Havana kl. 17:15 lokal tid. Hjemrejsen begynder den 18. november fra Varadero med bus til Havana. Herfra flyver vi med KLM kl. 19:15 med mellemlanding i Amsterdam den 19. november kl. 10:35 – med endelig ankomst til København kl. 13:40 og Billund kl. 13:20.

 
Prisen inkluderer:

 • Flyafgifter og lufthavnsskatter
 • Buskørsel fra Havana til Trinidad inkl. frokost samt fra Trinidad til Varadero og retur til Havana
 • Kvartpension på Hotel Riviera i Havana
 • All inclusive på Hotel Brisas i Trinidad
 • Halvdagstur til Guanayara Park inkl. frokost 
 • All inclusive i Varadero på Hotel Melia Varadero
 • Dansk rejseleder.

  

Tillæg:

 • Udflugter som ikke er med i selve turen (afregnes i lokal valuta, som veksles på hotellet)
 • Cubansk “afrejseskat” på ca. 25 euro, når du forlader lufthavnen på hjemrejsen. Den opkræves kontant hos hver enkelt passager.
 • Visum: 475 kr.
 • Startnummer (maraton, halvmaraton og 10 km): 700 kr.

Bemærk:

 • Forhør dig for nærmere information om børnepriser.
 • Til løbet benyttes der ikke chip

 

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Gå til toppen af siden

Loading...