Slå rekord i Chicago

Chicago Marathon blev afholdt første gang i 1905, men forsvandt i løbet af 20’erne. Med den store motionsbølge i 70’erne blev det genetableret i 1977 som en konkurrent til løbet i New York, der var dukket op året før og blev, med 4200 deltagere, verdens største. Siden har det beholdt sin position som et af de vigtigste maratonløb i verden og er helt naturligt blevet et af de seks World Marathon Majors. I dag er der 45.000 deltagere og løbet er dermed vokset til mere end 10 gange sin oprindelige størrelse.

Chicago Marathon er blandt andet berømt og kendt for sin flade og hurtige rute, der starter og slutter i Grant Park og undervejs fra start til mål viser dig en af verdens mest utrolige byer. Verdensrekorder og nationale rekorder står i kø, og et utal af personlige rekorder har med garanti bragt smilene frem og hænderne i vejret på tusindvis. De mange løbere bliver sunget og heppet frem af et millionstort publikum, som uforbeholdent og med entusiasme giver udtryk for deres beundring. Man kan simpelthen ikke undgå at føle sig som en verdensstjerne. 

Gangstere og svingende jazzmusik

Langt de fleste danskere forbinder Chicago med svingende jazzmusik og gangstere som Al Capone. Og det kan da også godt være, at der stadig er gangstere i Chicago, men bybilledet domineres ikke længere af mørke mænd i 30’er habitter med brillantine hår og en maskinpistol under armen og hvide sko på fødderne – eller smukke og sexede divaer med kavalergang og cigaretrør i munden.

Men ellers er der ikke mange grænser for oplevelserne i denne fantastiske storby med knap 3 mio. indbyggere og 30 mio. turister årligt. Her er alt fra designerbutikker til grandiose stormagasiner, spændende arkitektur, smukke parker, en fuldstændig fantastisk skyline, restauranter for bogstavelig talt enhver smag og en enestående samling af museer og teatre. Dine øjne og ører kommer i den grad på overarbejde i denne spændende og fascinerende storby, som gennem flere år har begejstret vores gæster og ikke mindst os.  

Se hvordan du forhåndsreserverer et startnummer til Chicago Marathon her. 

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld