Rejsen: Paris Marathon 2018

Byernes By! - Et uforglemmeligt maratonløb

Dato:
08. april 2018
Priser fra:
1.595 DKK

Spørger du os, er Paris altid et besøg værd. Ikke mindst i april, lige midt i foråret, hvor træerne blomstrer, temperaturen er mild, og pariserne er at finde på alle gader og stræder. Denne oplevelse bliver kun større, når du sammen med 50.000 andre deltagere fra hele verden oplever Paris i løbesko. 

Sightseeing i byernes by

De 42,195 kilometer er som én lang sightseeing med dig selv som både guide og gæst, undervejs underholdt og heppet frem af et par hundrede tusinde tilskuere.

Ruten starter pompøst ved Triumfbuen og fortsætter herefter ned ad Champs-Elysées til Place de la Concorde, videre ad Rue Rivoli til Bastillepladsen, langs Bois de Vincennes skoven, hvorefter du får et fantastisk view over Notre Dame Kirken og Eiffeltårnet.

Det er, som pariserne ville sige, magnifique både at nyde den vidunderlige by og maratonløbet, hvor alt bare fungerer.

For hver femte kilometer er der depoter med bananer, appelsiner og vand, ligesom der heller ikke mangler noget i målområdet.

Et par hundrede tusinde tilskuere og levende musik bidrager til den festlige stemning på ruten, og Marathon Travel Club samler naturligvis et heppekor og bakker op, det bedste vi har lært, på løbeturen. 

La course du p’tit dejeuner

- også kaldet Breakfastrun, er også indført i Paris, så du allerede om lørdagen kan indsnuse atmosfæren af Paris som løber. Det er et festligt løb for både børn og voksne, og meget overkommeligt med 5 kilometer eller 1,5 kilometer. En rigtig god mulighed for at få en oplevelse sammen som familie. 

Festligt bliver det også søndag aften, når vi efter maratonløbet belønner os selv med en god middag og underholdning sammen med de andre danske løbere, der stolt kan vise medaljen frem.

Byernes by

Paris har flere seværdigheder, end du kan nå at se eller gense på et kort ophold, men pluk selv i buketten: En tur i Eiffeltårnet skal du selvfølgelig prøve, hvis du er i Paris for første gang. Montmartre med Place du Tertre, Sacre Coeur og Moulin Rouge er heller ikke til at komme udenom. Det er ægte parisisk. Louvre er på alle måder en kæmpe oplevelse, det samme i mindre målestok er Musée d’Orsay. Latinerkvarteret og St. Germain med de små gader og de mange hyggelige restauranter, imponerende Champs-Elysées med Triumfbuen, Notre Dame, Luxembourghaven, Katakomberne, ja, det er om at prioritere.

Men vælg nogle få ting ud, så du også har tid til at spise, drikke og nyde stemningen på de utallige cafeer, bistroer og restauranter. Tag en slentretur langs Seinen, kig på bogkasserne og plakaterne, eller shop dig fattig i de lækre specialbutikker eller i de verdenskendte stormagasiner.

Du kan også vælge at opleve det ukendte Paris i en fransk 2 CV, hvor du med en erfaren chauffør og guide bag rattet af den legendariske franske “gyngehest” bevæger dig væk fra de kendte hovedstrøg og kører rundt i de små hyggelige og poetiske gader og i områder, man ellers ikke ser. 

Kort sagt: Glæd dig. Paris er byernes by, og der er en grund til, at Paris Marathon sammen med Berlin og London Marathon er et af de mest populære maratonløb i Europa. 

Ibis Paris la Defense Centre Hotel

Ideelt beliggende tæt på byens største attraktioner, er Ibis Paris La Défense Centre den ideelle indkvarteringsløsning til forretningsrejser eller ferieophold. Men også for maratonfolket ligger det godt, idet der kun er 4 stop med den nærliggende metrostation Esplanade de la Défense (linje 1)op til Triumpbuen, hvor start og mål er for løbet.

Hotellet har en restaurant, en bar og 286 værelser med aircondition og gratis trådløs internetadgang. Hotellet ligger således ikke langt fra Champs-Elysées, Triumfbuen og kongrescentret Porte Maillot, og ligger tæt på CNIT og Grande Arche.

   

 

Løbsdato: 8. april 2018
Start: Kl. 8:45
Tidsgrænse: 5 timer og 40 minutter
   
Aldersgrænse: 20 år
Antal deltagere:  50.000
Løbet siden: 1976
   
Temperatur: 10-15 grader
Terræn: Lettere kuperet
Underlag: Asfalt og brosten
Rute: Se ruten for 2017 her
   
Rekord mand: 2:05:04 (2014)
Rekord kvinde: 2:21:06 (2013)
   
Andet: Lægeerklæring påkrævet
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

Flyrejse

En flyrejse vil vi, for at det skal blive billigst for dig, booke op med rutefly til den til enhver tid gældende pris + et gebyr på 200 kr. Du står så selv for transporten til hotellet tur retur. Herefter samme service som ved kør selv rejse. Se nedenfor. 

 

Kør selv

Pris pr. person inkl. 3 nætter i delt dobbeltværelse på det trestjernede Ibis Paris la Defense Centre Hotel med morgenmad samt dansk rejseleder kr. 1.595,-

 

Tillæg

Enkeltværelsestillæg kr. 1000,-
Byrundtur i Latinerkvarteret til fods (varighed ca. 3 timer) kr. 125,-
Pastaparty dagen før løbet på hotellet kr. 125,-
Sejrsmiddag ekskl. drikkevarer kr. 250,-
   
Startnummer uden ophold kr. 1800,-
Startnummer med ophold kr. 1100,-

 

NB: I Paris kan du ikke løbe med egen chip. Man får udleveret en engangchip som skal afleveres i målområdet igen. 

Depositum kr. 500 + evt. startnummer samt evt. afbestillingsforsikring

Afbestillingsforsikring: 6% af rejsens samlede pris.

Der tillæges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon
Thomas Thomsen synes godt om New York City Halvmarathon 2015

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld