Rejsen: Honolulu Marathon 2018 (Forhåndreservation)

Aloha Hawaii

Dato:
09. december 2018

Hvide bounty strande, turkisblåt vand, koralrev, farverige fisk, smukke palmer og en natur, der tager pusten fra dig. Hvis du drømmer om en december måned uden sne og kulde, og er i den heldige situation, at du kan tillade dig at flygte fra den hektiske juletravlhed, så pak sommertøjet og løbeskoene i kufferten og løb en maraton på smukke Hawaii, og kom hjem lige inden juleanden skal i ovnen. 

Aloha Hawaii

Med 25.000 deltagere er Honolulu Marathon blandt verdens store løb. Det er velorganiseret, og undervejs er der rigeligt med vanddepoter, afkølende bade og distancemarkeringer. Af hensyn til varmen lyder startskuddet allerede klokken fem om morgenen, hvor temperaturen ligger på ca. 15 grader. Den stiger typisk til 25-30 grader, så de kølende doucher undervejs er en kærkommen afveksling. Med startskuddet følger desuden et brag af et festfyrværkeri og ikke længe efter, kan du nyde solopgangen over vulkankrateret Koko Head.

Under hele løbet er der udsigt til Stillehavet og hvide, bløde sandstrande. Samtidig sørger de mange hjælpere og tilskuere for en fantastisk feststemning i gaderne, giver dig en high five og råber aloha.

Selve ruten er rimelig flad. Kun ved vulkankrateret Diamond Head oplever du en stigning, men denne kan til gengæld godt give ekstra sved på panden. Derfor bliver det også så meget bedre at hoppe i de turkisblå bølger efter målstregen er passeret, og du har fået medaljen og alohakransen om halsen. Som en af vores løbere sagde i 2014: 'Det er det bedste løb, jeg nogensinde har løbet'.

Rejsen til Hawaii

Startskuddet går søndag den 9. december. Den første uge tilbringer vi i Honolulu, hvor vi vænner os til varmen og lader op til løbet med korte morgenløbe- og gåture langs kysten. Honolulu er en aktiv by, der lever 24 timer i døgnet, og det er i sig selv fascinerende, at der kan ligge en by med mere end en million indbyggere midt ude i Stillehavet. Men at man samtidig kan cykle ud fra byen og på kun 10 minutter snorkle ved den smukke og berømte Waikiki Beach, er enestående. For ikke at nævne vulkanerne og junglen lige bag Honolulu, som giver byen et imponerende bagtæppe, og som vi selvfølgelig også skal ud at kigge på. 

Vi arrangerer en tur til den amerikanske flådebase Pearl Harbor. Indsejlingen hertil er fantastisk smuk, men vidner samtidig om japanernes voldsomme angreb i 1941. Et angreb der sidder dybt i den amerikanske folkesjæl, og som minder mange amerikanere om deres sårbarhed på eget territorium. I år er det 75 år siden, og Pearl Harbor er kort og godt et must.

Vi skal også forbi North Shore. Stedet hvor de vilde surfere holder til, og hvor man kan opleve 40 fod høje bølger. Vejret kan skifte en del, selvom det hovedsageligt er godt. Men vi er selvfølgelig meget opmærksomme på udsigter. I godt vejr vil vi forsøge at besøge Hanauma Bay - et rev der ligger på lavt vand, hvor vi kan svømme med store skildpadder og fisk i alle mulige farver og størrelser. 

Når vi er på Hawaii skal vi selvfølgelig også prøve en masse af de lokale specialiteter og normalt tager vi hele pakken med sejltur, god mad og hula hula dans. Og ellers kan du rive en dag ud, hvor du kan komme ud på en aktiv vulkan i mørket og se lavaen strømme ned ad siden. Eller sænkes ned i et hajbur og studere hajer på meget tæt hold. Eller bare slappe af og shoppe på Waikiki og i A la Moana centret. Det skal der også være tid til. 

Maui - The Land That Time Forgot

Dagen efter løbet slæber vi de trætte ben op i flyveren og sætter kursen mod Maui, hvor den står på restituering, afslapning og lækker mad.

Ud fra deltagernes ønsker og forudsætninger arrangerer vi forskellige udflugter og events. Det kunne fx være whale-watching, en snorkeltur, en vandretur i bjergene eller en sejltur i u-båd. Der er plads til forskellighed. Nogle vil ud at se solopgangen på toppen af vulkanen, mens andre vil ud at se øen i en lejet Mustang, mens atter andre bare vil nyde solen, stranden og Happy Hour på hotellet. 

Vi bliver på Maui til fredag den 16. december inden turen igen går hjem til Danmark for at holde jul.

 

Hawaii er tæt på paradis

Hvide sandstrande og vajende palmer. Vulkaner og surfbølger. Krystalklart vand og farvestrålende fisk. Du tager selvfølgelig ikke kun til Honolulu for at løbe maraton.

Du tager afsted, fordi solen skinner fra en skyfri himmel, fordi du vil slappe af og nyde naturen og tage minderne med hjem. Hawaii er et ferieparadis, der byder på enestående landskaber, bjerge, vulkaner og vandfald. Du tager afsted, fordi du ikke kan lade være. 

 

En lille ø med et stort løb

På Hawaii er der en markant løbekultur, og Honululu Marathon er med 25.000 deltagere blandt verdens store løb. Løbet er velorganiseret med over 2000 frivillige hjælpere, og der er rigelige depoter med vand og energidrik - og sågar svampe og brusebade. Og i målområdet er der æbler, kager og massage.

Startområdet er på Ala Moana Boulevard, og mål er i den fantastiske Kapiolani Park ved den berømte Waikiki Beach, som du kan nyde synet af på det meste af løbet, hvor du også kommer forbi de vulkanske kratere Diamond Head og Koko Head. Af hensyn til varmen går starten allerede klokken fem om morgenen, hvor temperaturen ligger på ca. 15 grader C, og den stiger til typisk 25-30 grader, så der bliver brug for de kølende douscher undervejs. Ruten er rimelig flad, kun ved Diamond Head oplever du en stigning, der til gengæld godt kan give ekstra sved på panden.

Der er også arrangeret en 10 km vandretur med samme start (blot lidt senere) og mål som maratonløbet, hvor du så kan vente på dine medrejsende, der løber maratonen.

Ferieparadis med sol, strand og vand, fantastisk natur og ...

Men du tager selvfølgelig ikke kun til Honolulu på grund af selve maratonløbet. Der er også de hvide strande med vajende palmer og det krystalklare vand med koralrev og farvestrålende fisk. Der er solen, som skinner fra en blå himmel, og der er den smukke og venlige befolkning. Jo, Hawaii er virkelig et ferieparadis, der lever op til vores forventninger – og derudover byder på enestående landskaber, bjerge og imponerende vulkaner og vandfald.

Ud af de mere end 100 øer, som Hawaii består af, er blot seks af øerne baseret på turisme – langt de fleste er ubeboede. Vi har valgt øerne Oahu med 900.000 indbyggere og med hovedstaden Honolulu og den berømte Waikiki Beach samt øen Maui, der også i virkeligheden ligner et postkort af en rigtig bounty-ø.

Den første uge tilbringer vi i Honolulu, hvor vi vænner os til varmen og lader op til løbet med korte morgenløbe- og gåture langs kysten på dele af maratonruten. Honolulu er en aktiv by, der lever 24 timer i døgnet, og som har et stort udvalg af restauranter, spændende forretninger og shoppingcentre – det kan du jo lige tænke på, når du planlægger julegaveindkøbene.

Vi arrangerer en tur til Pearl Harbour, og vi tager på vulkaner og sikkert også på en tur ind i junglen.

Dagen efter maratonløbet flyver vi videre til Maui, hvor vi slapper af og nyder tilværelsen og restituerer de ømme ben. Ind imellem vil der være oplevelser ad hoc, som fx whale-watching, et nærmere kig på naturen, en vandretur i bjergene eller en sejltur i u-båd.


Vi arrangerer en lang række fælles udflugter, løb og sightseeings på stedet:


Ud fra deltagernes ønsker og forudsætninger arrangerer vi en lang række ture, udflugter og events på Honolulu. Typisk kan programmet se sådan ud:

Hver dag på nær løbsdagen og udflugtsdage, snupper vi en morgenløbetur til Diamond Head. Vores lille tur er på 8 km, men mange vælger at løbe hele vejen rundt om krateret, og så bliver den 10 km. Der er en ubeskrivelig smuk udsigt over havet fra parkeringspladsen på toppen.

Duke’s Bar skal vi prøve. Lige ned til Waikiki Beach. Lækker mad, fantastisk breakfast. 
 

Pearl Harbour er et must

For ikke at bruge for meget tid i en bus, slår vi turen til Pearl Harbour sammen med en rundtur på øen. Vi starter kl. ca. 6.30 og kører først til Pearl Harbour, som vi kommer til inden alle de andre turister. Først i biografen og se en film om angrebet, så bliver vi sejlet direkte til mindesmærket hvor vi har ca. 20 min. Retur til museet, hvor vi bruger ca. 30 min. Derefter kører vi til DOLE Plantagen og ser på ananasdyrkning og smager helt friske ananas.
Så går turen til North Shore. Stedet hvor de vilde surfere holder til. De sidste to år har der været 40 fod høje bølger, og man har afviklet mesterskaber med verdens bedste surfere, så vi forsøger altid at få lidt ekstra tid der. Frokost på FUMIS, hvis det kan lade sig gøre. Friske rejer fra bassinet bag restauranten eller en burger, hvis man ikke er til skaldyr.
Derefter rundt på resten af øen med diverse udsigtspunkter og Blowholes.
Chaufførerne underholder i øvrigt hele vejen med alt hvad man skal vide. De er helt suveræne.
Pris omkring 60 $ for en hel dag inkl. entre på Pearl Harbour.

Vejret kan skifte en del, selvom det hovedsagligt er godt. Men vi er meget obs på udsigter, og ændringer kan hurtigt forekomme. I godt vejr vil vi måske besøge en strand som Hanauma Bay - det er et rev som ligger på lavt vand. Efter en informationsfilm om, hvordan man behandler sådan et rev, bliver vi sluppet løs på stranden og kan glæde os til at svømme rundt med store skildpadder og fisk i alle mulige farver og størrelser. Og Diamond Head, lige i nærheden og med en helt fantastisk udsigt. 

Luao
Traditionel festaften med rigtig god mad i form af lokale specialiteter såsom langtidsstegt gris og andet rigtig godt. Vi tager normalt hele pakken med en sejltur, god mad og hula hula/ilddans osv. Aftenen kan eventuelt afsluttes med et fabelagtigt trylleshow på teatret, der hører til vores hotel.

Og ellers kan du rive en dag ud og flyve til Big Island, hvor du kan komme ud på en aktiv vulkan i mørket og se lavaen strømme ned ad siden. Eller sænkes ned i et hajbur og studere hajer på meget tæt hold. Eller bare slappe af og shoppe på Waikiki og i A la Moana centret. Det skal der også være tid til. 

Maui
På Maui står den på afslapning, men en snorkeltur med katamaran til Turtle Town og Molokini med BBQ-frokost og gratis Mai tai samt en tur ud til hvalerne skal du prøve.

Der er plads til forskellighed. Nogle gæster vil se solopgangen på toppen af vulkanen, og andre drøner gerne øen rundt i en lejet Mustang, mens atter andre bare nyder solen og Happy Hour på hotellet. En ting er vi dog ret enige om. Aftenen må godt afsluttes med en god middag på PuPu lounge. Bøffer og fisk i alle afskygninger serveret med store cocktails på en træterrasse i en af de hyggeligste restauranter på øen – og med en kok, der har flere tatoveringer end Hells Angels tilsammen. Men hold op, han kan lave mad. 

 

Vi tager forbehold for ændringer af turen. 

Løbsdato:  9. december 2018
Start: Kl 5.00
   
Tidsgrænse: Ingen
   
Deltagere: ca. 30.000
Løbet siden: 1973
   
Temperatur: 20-28 grader
Terræn: Mest fladt med undtagelse af stigningen ved Diamond Head (højeste punkt er
ca. 40 meter over havoverfladen)
Underlag: Asfalt
   
Rute: Se ruten her fra 2017
Rutebeskrivelse: Se en beskrivelse af ruten her
   
Rekord mand: 2.11.12 (2004)
Rekord Kvinde: 2.27.19 (2006)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

Flyrejse

Bemærk priser og datoer er fra 2016:

Vi rejser med Iceland Air fra København søndag den 4. december kl. 13.20, mellemlander i Keflavik kl. 15.30 og flyver videre med Iceland Air kl. 16.55, mellemlander i Seattle kl. 16.40 og flyver videre med Alaska Airlines kl. 18.25 med ankomst Honolulu kl. 22,51. 
Vi skal bo på Ohana Waikiki East*** fra søndag den 4. december til søndag den 11. december, hvorefter vi flyver fra Honolulu til Maui, hvor vi skal bo på Maui Cost Hotel*** indtil fredag aften den 16. december.

Hjemrejsen begynder den 16. december, hvor vi til aften kl. 23.50 flyver fra Maui til Seattle med Alaska Airlines, hvor vi lander næste morgen kl. 07.25. Fra seattle flyver vi videre kl. 15.30 med Iceland Air til Keflavik med ankomst kl. 06.45 dagen efter. Herfra flyver vi kl. 08.00 med Iceland Air direkte til København hvor vi lander kl. 12.00 den 18. december.

Pris pr. person i et delt dobbeltværelse inkl. flyrejser alle skatter og afgifter samt dansk rejseleder.

Pris pr. person
Enkeltværelse kr. 28.595,00
Dobbeltværelse kr. 20.795,00
3-sengsværelse kr. 19.295,00

Det er muligt at få ét barn u/17 år med i forældres soveværelse uden ekstra seng til kr. 10.995,00 kr.

For evt. tilslutning fra Jylland kontakt kontoret på tlf. 86 62 22 10

 

  Indtil 1. april Indtil 12. maj Indtil 1. oktober
Marathon kr. 850,00 kr. 1200,00 kr. 1700,00
10 km Walk kr. 420,00 kr. 420,00 kr. 420,00


Depositum: kr. 6.000 pr. person, startgebyr samt evt. afbestillingsforsikring på 6 % af rejsens samlede pris.

Tidsgrænse 
Ingen. Der vil være åbent i mål området fra kl. 5 morgen til kl. 14 om eftermiddagen. 

Der tillæges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon
Thomas Thomsen synes godt om New York City Halvmarathon 2015

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld