Rejsen: Lissabon Halvmarathon 2018

Portugal når det er allerbedst

Dato:
11. marts 2018
Priser fra:
2.745 DKK

Kærlighed ved første blik

De fleste bliver håbløst forelsket i Portugals hovedstad ved første øjekast. Lissabon er en venlig og smilende storby, og man kan ikke undgå at blive forført af de slidte huse, de hyggelige og stejle brostensgader og de smukke røde tegltage.

Lissabon kaldes ofte for “Little San Francisco”. Og det med god grund. Præcis som i San Francisco kan du opleve havet, sejle under en stor bro og bestige de stejle smalle gader sammen med sporvognene.

Lissabon er en by med patina og det er svært ikke at tabe sit hjerte til den hyggelige, ja næsten Tivoli-agtige stemning, som findes på alle gader og stræder. 

 

Lissabons mange kontraster

Lissabon er en skøn blanding af fortid og nutid. Hvor ellers kan man køre i sporvogn fra begyndelsen af 1900-tallet for bagefter at tage en udendørs elevator op til en anden bydel? Alt sammen noget der er med til at give byen en masse spændende kontraster. Husene er pastelfarvede eller beklædt med dekorative fliser, blomsterne hænger ud over balkonerne, vasketøjet hænger fra husene på skæve snore og byens fortove er smukke mosaikker.

Lissabons forskellige kvarterer byder på museer, markeder og kunstgallerier, og du finder mange gode restauranter og cafeer, hvor maden bliver lavet med respekt for traditioner og gode råvarer. Læg dertil, at Lissabon ligger ned til havet, og at kilometervis af hvide sandstrande breder sig ud på begge sider.

Middelalderens portugisere kaldte selv byen for verdens 8. vidunder og med kombinationen af de forskellige kvarterer, et pulserende byliv, pastelfarvede bygninger, smukke tegninger på husene og de fantastiske udsigter over byens røde tegltage, er man ikke utilbøjelig til at give dem ret. De fleste der besøger hovedstaden vil opdage, at her er tale om en by med utrolig meget at byde på, og hvor man i den grad får lyst til at komme tilbage.

Meia Maratona Lisboa - en halvmaraton i verdensklasse

Også når du løber Lissabon Halvmarathon vil du komme forbi nogle af byens seværdigheder, og du kan lige så godt være forberedt på, at udsigterne vil tage pusten fra dig. Der afholdes rigtig mange løb i Portugal, men det mest populære er helt klart Lissabon Halvmarathon.

Lissabon Halvmarathon er kort sagt noget ganske særligt, ikke mindst for de indfødte. Løbet bliver skudt i gang ved den imponerende bro ‘Ponte de 25 Abril’, og derefter skal alle 38.000 løbere over den 2300 meter lange bro, der har en helt sublim udsigt over Lissabon. Broen benyttes normalt kun til tog- og biltrafik, og mange vælger derfor også at sætte farten lidt ned og nyde udsigten ekstra meget. 

De resterende kilometer fører dig til Cais de Sodré - Lissabons fantastiske flodbred og tilbage af Avenida da India og Avenida Marginal mod Algés, inden du vender nær Dafundo og løber tilbage og passerer målstregen ved det betagende kloster Mosteiro de Jerónimus i Belém.

Selvom Lissabon er bygget på syv høje, er ruten flad og meget hurtig og udover at være et fantastisk flot løb, har Lissabon Halvmarathon også høj international status. I 2010 satte Zersenay Tadese fra Eritrea mændenes verdensrekord på halvmarathon-distancen i tiden 58:23. 

Lissabon Halvmarathon klapper fra start til slut og kvalitetsmæssigt kan det sammenlignes med London Marathon. Glæd dig til en halvmaraton i verdensklasse og til at komme helt tæt på Portugals fantastiske hovedstad sammen med de 38.000 andre løbere. 

 

Lisboa Tejo Hotel

 

Lisboa Tejo Hotel ligger i hjertet af det historiske centrum og har en ganske privilegeret beliggenhed inden for rækkevidde til Figueira-pladsen og Rossio-pladsen. Vi vandrer nemt gennem Downtown og når det typiske Alfama-distrikt, slottet, den elegante Chiado og den boheme Bairro Alto, et uendeligt udvalg af muligheder. 

 

   

 

 

 

Program Lissabon Halvmarathon 2018

Nedenfor kan du se, hvordan dagene kommer til at forløbe i Lissabon. Bemærk at programmet tager udgangspunkt i at der er booket flyrejse. Det er naturligvis også muligt at komme til Lissabon på egen hånd (kør selv) ligesom det også er muligt at forlænge opholdet. Se mere under pris. 

Fredag den 9. marts
Vores tur til Lissabon starter fredag den 9. marts med ankomst til Lissabon om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi direkte ud og henter startnumre på Expoen, og da Expoen er placeret tæt på mål, kigger vi nærmere på målområdet, hvorefter vi kører ind på vores hotel.

Fredag eftermiddag har vi arrangeret en sightseeing vandretur på ca. 2 1/2 time med en dansk lokalkendt guide, som vil tage os ud til alle de berømte seværdigheder i Lissabon Vi afslutter sightseeingen med en lille middag hvor forskellige portugisiske specialiteter bliver serveret Tapas style ad forskellige omgange, drikkevarer er ikke inkluderet. Pris kr. 350,00

Lørdag den 10. marts
Lørdag starter vi med morgenmad på hotellet, for derefter at løbe en kort tur - det er altid rart på forhånd at have kigget lidt på omgivelserne.

Resten af dagen er til fri disposition inden vi skal til pastaparty lørdag aften. 

Søndag den 11. marts
Vi starter tidligt med morgenmad søndag. Vi går samlet til den nærmeste Metro ud til startområdet. Nærmere tidspunkt følger senere. Hepperne kan selvfølgelig vente til lidt senere og tage sig en ekstra kop kaffe på hotellet. 

Startskuddet lyder kl. 10.30 og herefter er det på egen hånd 21 km. rundt i Lissabon.

Efter løbeturen er der tid til at slappe af enten på hotellet eller ude i byen, inden vi søndag aften mødes til vores sejrsmiddag, hvor vi fejrer medaljerne, snakker om løbet og får noget lækkert at spise. 

Mandag den 12. marts
Vi starter dagen med morgenbuffet på hotellet. Herefter tjekker vi ud og der er fælles afgang mod lufthavnen for dem der har bestilt flyrejse. 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Løbsdato: 11. marts 2018
Start:  Kl. 10:30
   
Tidsgrænse:  3 timer
Aldersgrænse:  18 år
   
Temperatur: 15-20 grader
Deltagere: 38.000
Løbet siden: 1991
   
Terræn: Fladt
Underlag: Asfalt
Rute: Klik her for at se ruten
   

 

Flyrejse - Kontakt kontoret for flybilletter på tlf. 86622210

Vi rejser med Norwegian fra Kastrup fredag den 9. marts kl. 07.55 med ankomst ca. kl. 10.35, og retur fra Lissabon mandag den 12. marts kl. 11.25 med ankomst Kastrup ca. kl. 16.05

Pris pr. person inkl. flyrejse t/r, skatter og afgifter, 3 nætter i delt dobbeltværelse på det firestjernede Lisboa Tejo Hotel med morgenmad, transfer samt dansk rejseleder kr. 4.545,-

 

Kør selv

Pris pr. person inkl. 3 nætter i delt dobbeltværelse på det firestjernede Lisboa Tejo Hotel med morgenmad samt dansk rejseleder kr. 2.745

Ved kør selv rejser er der på forespørgsel mulighed for at forlænge opholdet. Pris pr. person i delt dobbeltværelse kr. 700,00

 

Tillæg

Enkeltværelsestillæg kr. 1.600,-

Sightseeing (2 1/2 time med dansk guide)

ex. tapas

kr. 100,-

Sightseeing (2 1/2 time med dansk guide)

inkl. tapas ex. drikkevare

kr. 350,-
Startnummer indtil 31 okt. 2017 kr. 250,-
Startnummer indtil 31 jan. 2018 kr. 300,-
Pasta party (dagen før løbet, i gåafstand fra hotellet) Forventet pris kr. 250,- ekskl. drikkevarer
Sejrsmiddag Forventet pris kr. 350,- ekskl. drikkevarer

Depositum (flyrejse): kr. 2.500,- pr. person + evt. startnummer samt evt. afbestillingsforsikring.
Depositum (kør selv): kr. 1.500,- pr person + evt. startnummer samt evt. afbestillingsforsikring.

Afbestillingsforsikring: 6% af rejsens samlede pris.

Der tillæges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon
Thomas Thomsen synes godt om New York City Halvmarathon 2015

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld