Rejssen: Barcelona Marathon 2019

Europas femte største maraton

Dato:
10. marts 2019
Priser fra:
3.195 DKK

Sig Barcelona og mange vil straks tænke på fodbold og Messi. Heldigvis har rigtig mange også opdaget, at Barcelona byder på marathonløb i samme topklasse. 

Marató de Barcelona

 Siden 2009 har Barcelona Marathon oplevet en rivende vækst fra 9.752 gennemførende til i dag at være 20.000, og dermed Europas femte største marathon. Det var i øvrigt også til Barcelona Marathon, at den tidligere danske marathonløber, Allan Zachariasen, kom i historiebøgerne. Han vandt i henholdsvis 1983 og 1990 med tiderne 2:11 og 2:16, dog på en mere kuperet rute end i dag.

Og Barcelona Marathon er bare et godt marathon. Det er velorganiseret, festligt og farverigt. Langs ruten er der masser af underholdning og gode depoter (fra 5 km er der depoter hver 2,5 km på begge sider af vejen) og sammen med de 200.000 tilskuere, får du en fantastisk opbakning.

Marts måned i Barcelona plejer desuden at betyde, at selv vejret viser sig fra sin bedste side med sol og lune temperaturer omkring de 15-20 grader. Perfekt løbevejr, hvis du spørger os. 

 

Barcelona tager pusten fra dig

Bliver du ikke åndeløs af løbet, så skal omgivelserne nok tage sig af den del. Du ser Barcelona fra sin bedste side og kommer forbi mange af byens store seværdigheder, for eksempel FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nou, samt Gaudis mesterværk, kirken La Sagrada Familia. Forbi Torre Agbar, 125 tons patronformet stål med 4.500 vinduer i alle regnbuens farver. Så tager du lige et smut forbi Middelhavet med palmesus, inden du runder byens gågade Las Ramblas for at hilse på Columbus.

Las Ramblas, Ramblaen, er byens livsnerve, der strækker sig fra havnefronten til Placa de Catalunia. Her finder du alt fra skønne huse og små butikker til det kæmpestore marked, der har et enormt udvalg af alt godt og spændende fra havet, kødvarer, grøntsager i alle regnbuens farver og et utal af andre lækkerier, som du absolut skal opleve. Ramblaen deler byen med det gamle bykvarter og sine enestående middelalderbygninger og gode shopping-muligheder på den ene side og forlystelseskvarteret Barrio Chino på den anden.

Columbus viser stolt vej mod målet, hvor man lige når et kig på et af byens gamle vartegn, tyrefægterarenaen, der i dag dog højst byder på kamp mellem shoppingkunder, da hele arenaen nænsomt er ombygget til et shoppingcenter.

 

Farverige Barcelona

Vores tur til Barcelona byder også på morgenløbetur til den olympiske by og stadion, byrundtur med velorienteret dansk guide, fælles pastaaften og festaften, og mulighed for udflugter rundt i byen såsom fodbold, når FC Barcelona eller RCD Espanyol spiller hjemme, udflugt til Park Güell og meget meget mere.

Gastronomisk hæver Barcelona sig højt over mange tilsvarende storbyer, og restauranter, cafeer og vinbarer ligger dør om dør og byder på landets dejlige druer og spændende retter. Med utallige madmarkeder og tusindvis af tapasbarer er Barcelona virkelig et af Europas gastronomiske hot spots, og en række af verdens førende kokke enten kommer herfra eller har tjent deres lærepenge på en af restauranterne i Cataloniens hovedstad.

Barcelona var i 2015 den tiende mest besøgte by i verden, og med god grund; Farverige Barcelona er ganske enkelt en by, du aldrig bliver træt af - og en by, du gerne vender tilbage til igen og igen. 

Program Barcelona 2019 ( bemærk der kan forkomme ændringer )

Vi har lavet et rigtig godt program til jer der skal løbe Barcelona Marathon og nedenfor kan du se, hvordan dagene kommer til at forløbe. Bemærk at programmet nedenfor tager udgangspunkt i at der er booket flyrejse. Det er naturligvis også muligt at komme til Barcelona på egen hånd (kør selv) ligesom det også på forespørgsel er muligt at forlænge opholdet. Se mere under pris.

Programmet nedenfor er et tilbud, og har man mere lyst til at opleve Barcelona på egen hånd, kan vi varmt anbefale at springe på hop-on/hop-off busserne eller måske tage en tur ud til Dali museet, som ligger et stykke udenfor Barcelona. 

Både før og efter marathonløbet er der mulighed for at få massage på hotellet. Se mere under pris og tillægsydelser. 

Fredag den 8. marts
Vores tur til Barcelona starter fredag den 8. marts med ankomst til det firestjernede hotel Pestana Arena Barcelona sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering finder vi et sted at spise. 

Vi håber selvfølgelig, som de andre år, at kunne arrangere en fodboldkamp enten med FC Barcelona eller Espanioyl en af dagene. Nærmere information herom følger senere.   

Lørdag den 9. marts
Lørdag starter vi med en lækker morgenmad på hotellet, for derefter at løbe en kort tur forbi start- og målområdet - det er altid rart på forhånd at have kigget lidt på omgivelserne, der venter os.

Lørdag formiddag har vi arrangeret en byvandring, hvor vi kommer forbi de mest populære steder i Barcelona. Turen er med dansk guide, som er bosiddende i Barcelona, så du kan godt glæde dig. Turen varer ca. 2 1/2 time. 

Efter gåturen mødes vi på hotellet, hvorefter der er fælles tur hen på Expoen for at hente startnumre. Expoen er åben fredag og lørdag fra kl. 10.00 til kl. 20.00.

Lørdag aften er der arrangeret pastaparty på hotellet. 

 

Søndag den 10. marts
Vi starter tidligt med morgenmad søndag for samlet at gå mod startområdet (afgang kl. 7.00). Hepperne kan vente til lidt senere og tage sig en ekstra kop kaffe til morgenmadsbuffeten. 

Herefter er det på egen hånd 42,195 km. rundt i Barcelona.

Efter løbeturen søndag aften har vi arrangeret en sejrsmiddag, hvor vi mødes for at fejre medaljerne og få noget lækkert at spise. 

Mandag den 11. marts
Dagen står til fri disposition.

Tirsdag den 12. marts
Vi starter dagen med morgenbuffet på hotellet. Herefter tjekker vi ud og der er fælles afgang mod lufthavnen for dem der har bestilt flyrejse. 

 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Hotel Pestana Arena Barcelona

Det 4-stjernede hotel Pestana Arena Barcelona ligger centralt placeret i Barcelona og kun 7 minutters gang fra start og mål. 

Hotellet er bygget i moderne stil med et yderst funktionelt design og med en fantastisk belysning. Der er en afslappet, rolig og behagelig atmosfære. 

Servicen er i top og personalet er søde og hjælpsomme. 

Værelserne er komfortable og rummelige og er designet ned til mindste detalje for den bedste komfort.

Kort og godt  
• 84 værelser, røgfri • Premium-tv-kanaler
• Restaurant og bar/lounge • Gratis toiletartikler
• Morgenmad tilgængelig • Daglig rengøring
• Fitnessfaciliteter • Vaskeri
• Døgnåben reception • Hårtørrer
• Kaffe/te på fællesarealer • Elevator 
• Aircondition • Gratis Wi-Fi
• Daglig rengøring  

    

Løbsdato: 10. marts 2019
Start: Kl. 8:30
Tidsgrænse: 6 timer
Aldersgrænse: 18 år
   
Temperatur: 15-20 grader
Deltagere: Ca. 20.000
Løbet siden: 1978
   
Terræn: Fladt
Underlag: Asfalt
Rute: Ruten
   
Rekord mand: 2:07:30 (2010)
Rekord kvinde: 2:26:53 (2012)
   
Smartphone applikationer: Google Play
  Appstore

 

 

 

Kør selv

Pris pr. person inkl. 4 nætter i et delt dobbeltværelse på det firestjernede Hotel Pestana Arena Barcelona med morgenmad samt dansk rejseleder kr. 3.195,-

Ved kør selv rejser er der ved forespørgsel mulighed for at forlænge opholdet. Pris pr. person i delt dobbeltværelse 600,-

Flyrejse 

Vi rejser med Vueling fra Kastrup fredag den 8. marts kl. 13:40 med ankomst ca. kl. 16:30, og retur fra Barcelona tirsdag den 12. marts kl. 13.30 med ankomst Kastrup ca. kl. 16.30.

Pris pr. person inkl. flyrejse t/r, skatter og afgifter, 4 nætter i et delt dobbeltværelse på det firestjernede Hotel Pestana Arena Barcelona med morgenmad, transfer samt dansk rejseleder kr. 4.595,-

Tillæg

Enkeltværelsestillæg kr. 2.000,-
Sightseeing* (byvandring med dansk guide) kr. 150,-
   
Startnummer  kr. 550,-

Depositum (flyrejse): kr. 2.500,- pr. person + evt. startnummer samt evt. afbestillingsforsikring.
Depositum (kør selv): kr. 1.500,- pr person + evt. startnummer samt evt. afbestillingsforsikring.

*Sightseeing indebærer Ramblaen, Placa del Pi og Santa Maria Del Pi, Placa Sant Felip Nero med rester fra borgerkrigen, det jødiske kvarter med hyggelige pladser og snævre stræder, Rådhuspladsen, Pati Limona med resterne af den romerske bymur, Placa Catalunya, Katedralen, Santa Maria del Mar (kirken beskrevet i Havets Katedral), Picasso-museet, den gamle havn og Placa Reial. Turen varer ca. 2½ time.

Som sædvanlig arrangerer vi pastaparty og sejrsmiddag, mere info kommer senere.

Afbestillingsforsikring: 6% af rejsens samlede pris.

Der tillægges et ekspeditionsgebyr på kr. 75,- pr. bestilling.

Læs mere om vores rejsebestemmelser her

Seneste Likes

Karin Kirke Petersen synes godt om New York City Marathon 2018 Forhåndsreservation
Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld