INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Sanlam Cape Town Marathon

Verdens smukkeste maratonløb

Sydafrikas smukkeste by, Cape Town danner rammen om dette flotte maraton, som er på nippet til at blive optaget, som World Marathon Major løb. Turen kan forlænges med flot rundrejse og big 5 safari.

In stock
Travel Code
M-ZA-001

Det kan du glæde dig til

Under den afrikanske sol i Sydafrikas sydvestlige hjørne helt ud til Atlanterhavet, og med bjergrige højder og grønne dale i baggrunden ligger Cape Town, som en funklende perle. Cape Town er kontrasternes by. Her kan du kombinere spektakulære naturoplevelser med hypermoderne storby. Du får det hele - og lidt til.

Løbet starter på Beach Road og følger dernæst en smuk og spektakulær rute langs hav og bjerge, som virkelig viser Cape Towns naturlig skønhed. Løbet slutter ved det ikoniske Cape Town stadium. Det er et ideelt løb både for atleter, der har til formål at opnå hurtige tider, og for første gangs løbere, der ønsker at afslutte deres første maraton.

Kan du ikke få nok at skønne Sydafrika, så kan rejsen forlænges med en fantastisk rundrejse i Sydafrika med inkl. en tredages safari i et privat reservat.

Løbefakta

Løbsdato: 15. oktober 2023
Start: kl. 6.30
Deltagere (forventet): 13.000
Tidsforskel:  + 1 time i forhold til Danmark
Tidsgrænse: 6,5 timer
Aldersgrænse: 19 år
Løbet siden: 2007
Temperatur: 17 - 20 grader
Terræn: Let bakket
Rekord Mænd (2018): 2:08:31
Rekord Kvinder (2021): 2:25:44

Dagsprogram

Dag 1 + 2: Afrejse-ankomst (11.-12. oktober)
Afrejse med Emirates Airlines midt på eftermiddagen. Via Dubai flyver du til Cape Town, hvor du lander sidst på formiddagen næste dag. Transfer og indkvartering i fire nætter på hotel ved Cape Towns flotte Waterfront-kvarter.

Forplejning: Mad på fly

Dag 3: Cape Town (13. oktober)
I dag kan du udover at hente dit startnummer også udforske Cape Town på egen hånd. Fra vores centralt beliggende hotel er sightseeing til fods nemt. På The Waterfront ligger butikker, museer, cafeer, restauranter og her summer af liv. Besøg også Table Mountain, strandene ved Camps Bay, eller spring på en af bådene fra Waterfront til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet.

Forplejning: Morgenmad

Dag 4: Cape Town (14. oktober)

Fortsæt dine eventyr i skønne Cape Town. Du kan også overvære fredsløbene og trail-løbene, som finder sted i dag.

Forplejning: Morgenmad

Dag 5: Sanlam Cape Town Marathon (15. oktober)
Det er løbsdag! Kl. 6.30 går det løs fra Beach Road. 42,2 smukke km. venter dig langs bjerge og hav. Alle der gennemfører Sanlam Cape Town Marathon får en medalje.

Forplejning: Morgenmad

Dag 6-7: Cape Town og hjemrejse (16.-17. oktober)

Nyd en dag i Cape Town inden du sidst på eftermiddagen flyver med Emirates Airlines via Dubai til København, hvor du lander først på eftermiddagen igen næste dag.

Forplejning: Morgenmad + mad på fly

Forlængelse med rundrejse og safari

Dag 6: Kap det Gode Håb og pingviner ved Boulders Beach (16. oktober)
Dagen starter med en fantastisk køretur langs den østlige side af kaphalvøen. Vi besøger pingvinkolonien ved Boulders Beach, hvor der siden 1982 har boet pingviner. I dag skønner man stranden er hjem for ca. 2500 pingviner, som vralter rundt mellem hinanden. Vi fortsætter til Kap det Gode Håb og Cape Point, hvor der er flere flotte vandreruter i området. Der er planlagt en vandretur før og en vandretur efter frokost af +/- 90 minutters varighed. Hvis man ikke vil gå begge ture, er her rigelig af smuk natur at kigge på. Vi er retur i Cape Town sidst på dagen.

Forplejning: Morgenmad og frokost

Dag 7: Vinlandet (17. oktober)

Vi forlader Cape Town og sætter kursen mod Port Elizabeth, der i direkte linje er 700 km fra Cape Town, som vi dog tilbagelægger over to dage. Vi kan de næste dage se frem til oplevelser på havet, Karoo sletten, smukke bjergpas, kørsel ad Garden Route og ikke mindst det dejlige vinland, som vi netop i dag skal stifte nærmere bekendtskab med. Vi kører til den idylliske landsby Franschhoek, hvor vi besøger et par af områdets vingårde og smager på de liflige vine der fremstilles her. Om eftermiddagen kører vi til Sydafrikas mest kendte vinområde, Stellenbosch, hvor vi indkvarteres på en flot vingård. Mulighed for vinsmagning på egen hånd. Om aftenen kan det anbefales at spise middag i området ved vingården, hvor der er flere gode restauranter.

Forplejning: Morgenmad og frokost

Dag 8: Hvalsafari – Hermanus (18. oktober)

Oktober er hvalsæson i Sydafrika. Bugterne langs hele kystlinjen fra Cape Town har regelmæssigt besøg af disse kæmpe pattedyr. Mange hvaler “lægger til” i bugten ved byen Hermanus - det er parringstid for nogle, og andre kælver. Ofte ser man også de “små” hvaler samme med deres mor og mange hvaler vil sågar være synlige fra vandrestierne langs byens kystlinjen. Vi tilbringer det meste af dagen i Hermanu og hvis vejret tillader det, tager vi en tur på havet, hvor man med en lokal og autoriseret skippers erfaring kan komme helt tæt på hvalerne. Under gunstige forhold er de ganske få meter fra båden. Vi indkvarteres i Hermanus. Om aftenen kan det anbefales at spise middag på en af de gode fiskerestauranter langs kysten.

Forplejning: Morgenmad og frokost

Dag 9: Strudse ved Oudshoorn (19. oktober)

Vi tager afsked med hvalerne og havet for en stund. Vi skal til bjergene og sletterne mod nord. Det bliver en rejse gennem fantastisk natur og bjergpas. Målet denne dag er strudsefarmene ved Oudshoorn. Vi får historien bag denne imponerende industri, som involverer verdens største fugl, og vi tager også på en tur rundt i området, hvor vi oplever strudse i alle størrelser. Vi indkvarteres i to nætter på en smuk farm, som ligger omgivet af skøn natur.

Forplejning: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 10: Cango Caves (20. oktober)

Dagens program inkluderer et besøg i et enormt drypstenshulefænomen i området Cango Caves. Turen er guidet og man kommer til udhulinger i bjerget på koncertsalsstørrelse. Selvom man måske har set store drypstenshuler andre steder, så vil disse huler slå benene væk under de fleste. Man troede oprindelig at grotterne strakte sig over 1 km, men nu er 5 km udforsket og kortlagt, og nettet af huler formodes at være endnu større. Senere på dagen besøger vi en af områdets olivenfarme, hvor vi ser nærmere på produktionen. Klima og jordbunden er særligt gunstige i dette område, så oliventræer dyrkes over flere hundrede kvadratkilometer.

Forplejning: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 11: Delfiner ved Plettenberg og sæler ved Robberghalvøen (21. oktober)

Vi krydser tilbage over bjergene mod havet. Første stop er i Plettenberg Bay. Bugten her er kendt for delfiner der trawler op og ned i deres søgen efter føde. 10.000-vis af sæler holder også til langs klipperne ved Robberghalvøen. Vi tager på bådtur - normalt er vi på vandet en time til halvanden. Omkring Plettenberg er der mange hyggelige frokoststeder og naturen med bjergene eller havet som baggrund er fantastisk. Vi kører til nabobyen Knysna, der har et skønt område omkring marinaen hvor vi overnatter. Om aftenen kan det anbefales at spise middag på marinaen i Knysna, hvor man bl.a. kan få nogle yderst delikate østers.

Forplejning: Morgenmad og frokost

Dag 12 – 14: Safari i Nkomazi i Mpumalanga (22.-24. oktober)

Efter en rejse fyldt med højdepunkter og fantastiske oplevelser, er vi nu vi nået til oplevelsen over dem alle; safari. Vi kører til George lufthavn, hvorfra vi flyver til Johannesburg. Vi kører ud til det private safariområde Nkomazi og Komati Camp, som ligger i Mpumalanga provinsen. I området er der kun denne ene camp, så vi undgår i høj grad masseturisme, som man ofte oplever i de offentlige safariområder. Området er desuden malariafrit.

På Komati Camp, der ligger ved floden, bor vi i luksustelte med bl.a. terrasse med lille privat pool, bad og toilet. Om natten kan man lige i sin seng og falde i søvn til lydene af dyrene fra savannen – en oplevelse, man ganske enkelt kun får i Afrika. Naturen består af bush, bjerge, sletter og floder. Vores dagsprogram er tidlig op og afsted ved solopgang. Dyrene er mest aktive på dette tidspunkt. Om eftermiddagen kører vi igen ud inden solnedgang, hvor mange dyr går til ro og andre vågner! Når det er mørkt bruger vores safariguide spotlight til at finde nogle af de nataktive dyr. Safariturene er +/- 3 timers varighed. Opholdet i Nkomazi er med specialuddannede safariguider og vores sydafrikanske guide der har fulgt os fra Cape Town siger vi farvel til når vi flyver fra George.

Forplejning: Morgenmad, frokost og middage samt udvalgte drikkevarer er inkluderet under opholdet på safari.

Alle safariture er inkluderet.

Dag 15 og 16: Hjemrejse (25.-26. oktober)

Vi tager en sidste tidlig morgentur på sletterne og siger farvel til dyrene inden vi kører til til Johannesburg. Her går vi ombord Emirates Airways, som via Dubai flyver os retur til Danmark.

Forplejning: Morgenmad og mad på fly.

Indkvartering

By Overnatning
Cape Town City Lodge Waterfront
Stellenbosch Vingård Spier
Hermanus Hermanus guest houses
Oudsthoorn De Opstal country lodge
Knysna Protea Hotel
Kariega safarireservat Nkomazi Game Reserve

Kort

Vejr og Klima

Transport

Forventede flytider København (maratonrejse)

København → Dubai → Cape Town                    Kl. 15.35 - 11.35 (+1 dag)

Cape Town → Dubai → København                    Kl. 18.20 - 13.15 (+1 dag)

 

Forventede flytider København (maratonrejse + rundrejse m. safari)

København → Dubai → Cape Town                    Kl. 15.35 - 11.35 (+1 dag)

Johannesburg → Dubai → København                    Kl. 19.10 - 13.15 (+1 dag)

Indenrigsfly mellem George og Johannesburg oplyses ca. 1 måned før afrejse

 

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Delt dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4111-10-202317-10-20236 nætter13.498,- DKKBESTIL
4111-10-202326-10-202315 nætter33.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4111-10-2023
-
17-10-2023
613.498,- DKKBESTIL
4111-10-2023
-
26-10-2023
1533.498,- DKKBESTIL

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4111-10-202326-10-202315 nætter39.998,- DKKBESTIL
4111-10-202317-10-20236 nætter14.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4111-10-2023
-
26-10-2023
1539.998,- DKKBESTIL
4111-10-2023
-
17-10-2023
614.998,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4111-10-202317-10-20236 nætter12.998,- DKKBESTIL
4111-10-202326-10-202315 nætter32.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4111-10-2023
-
17-10-2023
612.998,- DKKBESTIL
4111-10-2023
-
26-10-2023
1532.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen ved maratonrejse (11. - 17. oktober):

 • Fly København-Cape Town t/r med Emirates
 • Meet and greet i Cape Town lufthavn
 • Transfer hotel-lufthavn t/r
 • 4 overnatninger i Cape Town
 • 4 x morgenmad

Inkluderet i prisen ved maratonrejse + rundrejse m/safari (11.-26. oktober):

 • Fly København-Cape Town T/r med Emirates
 • Fly George-Johannesburg
 • Fly Johannesburg-København med Emirates
 • Mad på fly på Emirates
 • Meet and greet i Cape Town lufthavn
 • Transfer lufthavn – hotel i Cape Town
 • 5 overnatninger i Cape Town
 • 1 overnatning i Vinlandet
 • 1 overnatning i Hermanus
 • 2 overnatninger på farm på Karoo-sletten
 • 1 overnatning i Knysna
 • 3 overnatninger på safari-lodge
 • 13 x morgenmad
 • 9 x frokost
 • 5 x middag
 • Transport og udflugter jf. dagsprogram
 • Entréer til nævnte udflugter
 • Safarier med lokale specialuddannede safariguider
 • Engelsktalende rejseleder fra dag 6

Mulige tilkøb:

 • startnummer til maraton

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer, der skal være tilmeldt senest 60 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 60 dage før afrejse.

På rejser under 3 uger anbefales hepatitis A, difteri/stivkrampe vaccination

Gå til toppen af siden