INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Dublin Marathon

Europas hyggeligste storby - 40 års jubilæum!

Oplev 40 års jubilæum i den hyggelige hovedstad Dublin, som byder på både shopping, pubber, kultur, natur og historie 

In stock
Travel Code
M-DU-001
Rejsen

Dublin er uden tvivl en af Europas mest hyggelige hovedstæder. Med palmer udenfor døren, gode shoppingmuligheder, gode pubber, historiske bygninger og seværdigheder og et væld af smukke parker minder byen mest af alt om et mini London. Kort sagt en fantastisk storby. 

The friendly Marathon

Dublin Marathon går også under navnet The Friendly Marathon - det venlige marathon, og grunden hertil vil du slet ikke være i tvivl om, når først du mærker opbakningen på ruten. I 2019 er det 40. gang løbet afvikles og det bliver en fest!

Ruten er forholdsvis flad, men med stigninger og temperaturen mild - omkring 12-14 grader, så forudsætningerne er optimale for et godt løb sammen med de ca. 20.000 andre løbere fordelt på over 60 lande fra hele verden. Starten går ved Fitzwilliam Square i centrum af byen og målområdet er ved Merrion Square. Samtidig er turen gennem Dublin selvfølgelig lagt an som en rigtig turistrute, som varierer år til år, men altid går gennem Phoenix Park, som er Europas største bypark. 

Løbet er velorganiseret med vanddepoter for hver 3-5 kilometer, fire depoter med Lucozade Sport, ligesom der er toiletter for hver 3-5 kilometer. I år vil fartholdere igen være at finde i feltet. Der vil være fartholdere med sluttid fra 03:00 til 05:00 timer og intervallet vil være 10 minutter. Disse vil være synlige med rygsæk og et stort flag.

Nyd en guiness

Rigtig mange forbinder Dublin med øl, og det er ikke helt galt. At gå på pub er en integreret del af irernes hverdag, og langt de fleste tager gerne en pint eller to efter fyraften. Det skal vi selvfølgelig også på turen til Dublin. En stor del af at besøge Dublin er nemlig også at indsnuse den hyggelige atmosfære, som gemmer sig på de lokale og hyggelige pubber. 

Og kan man godt lide Guiness, er Guiness Storehouse absolut et besøg værd. Centret er bygget op som et Guinness glas og her får du et godt indblik i den mørke øl med det lyse skum. Både når det kommer til brygningen, smagen, distributionen og markedsføringen, som alt sammen er udstillet. Selvfølgelig er der også rig lejlighed til at nyde den traditionelle øl, og det er endda med en fantastisk udsigt over Dublin.

Must see og do i Dublin

En af grundene til at mange forbinder Dublin med London er blandt andet shopping mulighederne, som i Dublin er mindst lige så gode som i London. Forskellen er blot, at her ligger alting inden for gåafstand.

De to største shoppingområder er Grafton Street, strøggaden, og O'Connell Street, hvor du finder de store britiske tøjkæder og shoppingcentre. Er du mere til små specialbutikker skal du hen i Temple Bar-kvarteret, som også uden shopping for øje absolut er et besøg værd. Her finder du hyggelige, brolagte gader, kunstgallerier og selvfølgelig masser af caféer, restauranter og pubber. Og er tiden til det, kan vi anbefale også at ligge vejen her forbi om aftenen. Når butikkerne og gallerierne lukker, åbner natklubberne og forvandler Temple Bar til et livligt forlystelsesområde. 

Af andre seværdigheder kan nævnes Leinster House, som er den irske parlamentsbygning, og naboen hertil, Trinity College, som er Irlands ældste universitet og kollegium fra 1592 og som også huser nationalbiblioteket. St. Stephens Green, som er Dublins mest kendte parkanlæg og selvfølgelig Phoenix Park, som er Europas største bypark. 

Det bliver svært at nå det hele og langt de fleste der rejser til Dublin må hurtigt sande, at de er nødt til at komme tilbage. Både for at se og opleve byen, men i høj grad også fordi man bliver bidt af den irske venlighed. Kort sagt: Glæd dig!

Dagsprogram

Nedenfor kan du se, hvordan dagene kommer til at forløbe i Dublin. 

Dag 1:

Fredagen er afsat til at hente startnumre på Expoen og udforske Dublin, som er en fantastisk flot by. Er der stemning for det, arrangerer vi fællesspisning på en af vores stamrestauranter. 

Dag 2:

Lørdag starter vi med at spise en god morgenmad på hotellet, hvorefter vi har arrangeret en fælles morgenløbetur, hvor vi ser start og mål. Turen foregår i langsomt tempo så også ledsagere kan deltage. Hvis der er interesse for det kan vi arrangere en 4 timers sightseeingtur rundt i Dublin, hvor vi ser de vigtigste steder og lader os opsluge af den fantastiske historie, Dublin gemmer på. Sightseeingturen slutter af på Guiness Storehouse, som har indrettet en hel bygning i Dublin som arbejdende museum. Her får vi alt at vide om brygningen, smagen og markedsføringen af Guiness. Slutteligt er der selvfølgelig rig mulighed for at nyde den lækre øl i Guiness Storehouse Skybar, som har en fantastisk udsigt over Dublin.  

Dag 3:

Vi starter tidligt med morgenmad, hvorefter der er fælles afgang mod startområdet. Startskuddet lyder kl. 9.00 og herefter er det på egen hånd 42,195 km gennem Dublin. Efter løbeturen søndag har vi arrangeret en sejrsmiddag, hvor vi mødes for at fejre medaljerne med en lækker middag, musikalsk underholdning, riverdance og ægte irsk pubstemning.

Dag 4: 

Dagen er til fri disposition 

Indkvartering

Maldron Hotel Kevin Street****

Det firestjernede Maldron Hotel Kevin Street, ligger i centrum af Dublin kun få minutters gang fra St Patricks Cathedral og 15 minutters gang fra shopping og det populære Guiness bryghus. Fra hotellet er der 20 min gang til start og målområdet gennem den smukke St. Stephens Green Park.

Maldron Hotel Kevin Street er et nyt og inbydende hotel i moderne stil, med nye pæne værelser. På alle værelser er der fladskærm, eget veludstyret bad med luksus produkter og hårtørre, wifi, sikkerhedsboks og mulighed for at lave kaffe og te.

Kort og godt  
• 137 værelser • Morgenmad
• Roomservice • Døgnåben reception
• Daglig rengøring • Restaurant og bar
• Gratis toiletartikler • Privat badeværelse
• Gratis Wi-Fi   

UDSOLGT - Pembroke Townhouse****

Det firestjernede charmerende byhus, Pembroke Townhouse, ligger i hjertet af Dublins Ballsbridge-kvarter, kun 10 minutters gang fra Dublins centrum og i kort gåafstand til start- og målområdet. Samtidig er huset et fantastisk eksempel på klassisk, georgiansk elegance fra det 18. århundrede. 

Pembroke Townhouse har dets helt egen unikke, imødekommende og venlige personlighed, der kun findes i et privatdrevet byhus som dette. Overnatningsstedet har en smuk georgiansk salon, som kun gæsterne har adgang til samt et hyggeligt spisekammer, hvor man kan tage for sig af gratis te og kaffe og kokken, Lyn's, hjemmelavede småkager.

På Pembroke Townhouse får man virkelig den irske gæstfrihed at mærke i et unikt byhus som har dets helt egen individuelle personlighed. Glæd dig! 

Kort og godt  
• 48 værelser • Morgenmad tilgængelig
• Roomservice • Døgnåben reception
• Daglig rengøring • Pejs i lobbyen
• Pengeskab i receptionen • Vaskeservice
• Gratis Wi-Fi  • Privat badeværelse
• Gratis toiletartikler  • Computerstation 
Løbefakta
Løbsdato: 27. oktober 2019
Start: Kl. 9.00
Tidsgrænse: 7 timer
Aldersgrænse: 18 år
   
Temperatur: 12-14 grader
Løbet siden: 1980
Deltagere: Ca. 15.000 
   
Terræn: Forholdsvis flad, men med stigninger
Underlag: Asfalt
   
Rute: Link til ruten finder du her fra 2018
Rute profil: Se rutens profil her fra 2018
Startblok: Link til startblok finder du her fra 2018
   
Rekord mand:  2.08.33 (2011)
Rekord kvinde: 2.26.13 (2010)
   
Video: Se video fra løbet her
Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Delt dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4425-10-201928-10-20193 nætter5.945,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4425-10-201935.945,- DKKUdsolgt

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4425-10-201928-10-20193 nætter8.345,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4425-10-201938.345,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4425-10-201928-10-20193 nætter5.945,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4425-10-201935.945,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Transport:
Vi flyver med SAS fra København d. 25. oktober kl. 10.30 med forventet ankomst kl. 11.50. Hjemrejsen er d. 28. oktober kl. 12.20 med forventet ankomst til København kl. 15.30.


Prisen inkluderer:

  • Flyrejse t/r
  • 3 overnatninger med morgenmad
  • Dansk rejseleder


Tillæg:

  • Startnummer inkl. t-shirt og startnummer til Breakfast Run: 525 kr.
  • Sejrsmiddag: 450 kr.

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Gå til toppen af siden