Rejsen: Medoc Marathon 2017 - FÅ PLADSER TILBAGE

Verdens sjoveste maratonløb

Dato:
09. september 2017
Priser fra:
5.595 DKK

I 1984 startede en passioneret gruppe maratonløbere Medoc Marathon eller bare ”Medoc”, som siden er blevet et begreb og et ”must” for mange løbere.

Et maraton i absolut særklasse

Løbets ånd har overlevet og bygger stadig på begreberne sundhed, sport, hygge og sjov. Hvor sundhed og sport også gælder alle andre løb, så er hygge og sjov noget unikt for Medoc. Næppe andre steder bliver der gjort så meget for, at løberne skal føle sig forkælede med en ægte varm attitude, god plads på ruten, masser af aktiviteter undervejs, gaver og overraskelser i målet.

Forplejningen undervejs er fx helt speciel med et halvt hundrede depoter med forfriskninger af alle slags, lige fra det sædvanlige ”kedelige” vand og energidrik til vin, frugt, mad ja sågar gourmet som østers, skinke, steaks, Medocvin, champagne…
Det kunne være årsagen til, at figuren på Le Marathon du Medoc’s hjemmeside ser lettere beruset ud og udbryder, at Medoc er verdens længste maratonløb: Jo, to skridt frem og et tilbage.

Kan du lide at løbe og at være omgivet af glade mennesker, så skal du absolut deltage i Europas sjoveste maratonløb, der samtidig foregår i dejligt vejr, smuk natur og som snor sig forbi og gennem ægte chateauer. Du kan kalde det skørt, sjovt, festligt eller gourmetagtigt ... det er og bliver helt sit eget og kan ganske enkelt ikke sammenlignes med noget som helst andet maratonløb. Men OK – der er også plads til den helt seriøse løber, PR bliver det dog næppe til.

Glæde og højt humør

Ingen undgår at blive fanget af stemningen. Forestil dig fx, at du lige er løbet forbi en hel flok Disneyfigurer og en storsvedende cowboy. Foran dig løber Asterix med mange små hurtige skridt sammen med tunge Obelix, der pruster som et lokomotiv, mens en dansk politimand med trukket stav ubesværet smyger sig forbi. Og bag dig stønner en fransk transvestit i netstrømper, nok mest af varme og udmattelse. I feltet er der også et par løbere i ganske almindelige tights og singletter. Jo, du befinder dig vitterligt midt i det tossede, festlige og utrolige Medoc Marathon sammen med rundt 8000 andre, der har været så heldige at få et startnummer.

Publikum har det også sjovt og lever aktivt med i strabadserne, og der er masser af musik fra reggae til brassbands. Men stadig er og bliver det et ægte maratonløb, og mange løber naturligvis også “seriøst” og på en normal tid. Tidsgrænsen er sat til 6.30 timer, og vinderen får ud over pengepræmier hele sin vægt i den bedste Grand Cru vin fra området – helt bogstaveligt. Op på vægten og værsgo, den anden vægtskål fyldes med kassevis af områdets bedste vine.

Som de lokale siger i Medoc:  Medoc Marathon is the most fun that you can have running a marathon. 

Det siger vores gæster...

"Der er kun ros, det var en perfekt tur for både mig og min kone, der var med som hepper?? Et godt og hyggeligt løb og en dygtig guide."

"Det var en så god tur, som alltid, jag tror det var min 13 tur med er, det blir fler."

 

Program for Medoc Marathon 2017

Torsdag den 7. september
Ankomst til hotellet. Infomøde og udlevering af startnumre.


Fredag den 8. september
Vi besøger et af områdets store vinslotte, Chateau Brane-Cantenac, som har en lang tradition for at producere kvalitets vine.  På trods af innovation og ny teknologi, lægges der en stor dyd i at fastholde de de gamle traditioner omkring vinproduktionen. Få et sjældendt indblik i, hvordan vinproduktionen foregår på Chateau Brane-Cantenac. 

Efter besøget kører vi til start- og målområdet i Pauilliac, hvor der er en lille expo.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.
 

Lørdag den 9. september
Løbsdag. Fra morgenstunden kører alle løbere og ledsagere til startområdet. For at gøre dagen til en ekstra sjov og festlig oplevelse for alle, opfordrer vi løbere til at klæde sig ud. På ruten vil der være depoter med vine fra de omkringlæggende vingårde, så der er god mulighed for at Medoc Marathon bliver det mest festlige marathon, du kommer til at løbe. Der serveres selvfølgelig også vand.

Efter løbet er der mulighed for at deltage i fælles sejrsmiddag. Pris kr. 300,- ekskl. drikkevarer.


Søndag den 10. september
Udflugtsdag til Atlanterhavet. Vi kører først til den spændende østersby Arcahon, hvor vi provianterer til picnic ved vandet. For dem der ønsker det, vil der i forbindelse med at vi spiser være mulighed for at dyppe tæer i havet eller tage sig en dukkert. Heudover skal vi blandt andet se Europas største sandklit "Dune de Pilat", som ligger imponerende flot lige ved Atlanterhavet.

Turen varer ca. til kl. 18.00

Mandag den 11. september
Hjemrejsedag

 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 

Hotel Campanile Bordeaux Nord- Le Lac***

Hotellet er beliggende i den nordlige del af byen få kilometer fra centrum. Hotellet har morgenmadsbuffet, WIFI og gratis parkering. Alle værelser har aircondition, te- og kaffefaciliteter, kabel-tv samt toilet og bad. 

Restauranten på hotellet serverer moderne franske retter i en hyggelig atmosfære. Her kan man vælge mellem buffet og à la carte-retter. Der serveres morgenbuffet dagligt.

Hotellet ligger tæt ved vinmarkerne, St. Emilion, Blaye la Citadelle og steder, der er med på UNESCOs verdensarvsliste. Der er fri parkering på selve ejendommen. 

   

 

Hotel Mercure Bordeaux Le Lac****

Hotellet er beliggende i den nordlige del af Bordeaux få kilometer fra centrum. Hotellet har morgenmadsbuffet, WIFI, parkering og udendørs swimmingpool og terasse.

Alle værelser har aircondition, fladskærms tv samt eget toilet og bad (bruser). 

Restauranten på hotellet Brasserie au 33 serverer traditionelle franske retter og et bredt udvalg af vine. Der serveres desuden daglig morgenmad.

Bordeaux Casino ligger blot 2 minutters gang fra Mercure Bordeaux Lac og sporvognsstoppestedet Parc des Expositions på linje C, ligger 5 minutters gang derfra. Bordeaux' centrum ligger 4 km derfra, og der er gratis privat parkering på stedet.

   

 

Løbsdato: 9. september
   
Start: 9.30
Deltagere:  8.500 
Tidsgrænse: 6,5 timer
Aldersgrænse: 21 år
   
Løbet siden: 1984
Temperatur: 20-25 grader
   
Terræn: Kuperet - se højdemåler her
Underlag: Asfalt og jordveje
Rute:  Se ruten her
   
Rekord mænd: 2:19:20 (1992) 
Rekord kvinder:  2:38:34 (1999)
   
Andet:  Lægeerklæring påkrævet

Priser for rejsen

Fly - OBS alle flyrejser udsolgt.

Afrejse den 7. september kl. 06.00 med KLM fra Billund med ankomst Amstedam kl. 07.10. Videre fra Amsterdam til Bordeaux med KLM kl. 9.20 med ankomst kl. 11.05. Hjemrejse den 11. september kl. 17.00 med KLM fra Bordeaux til med ankomst Amsterdam kl 18.45. Videre til Billund kl. 21.35 med KLM med ankomst kl. 22.40.

Eller

Afrejse den 7. september kl. 06.00 med KLM fra Kastrup med ankomst Amstedam kl. 07.25. Videre fra Amsterdam til Bordeaux med KLM kl. 09.20 med ankomst kl. 11.05. Hjemrejse den 11. september kl. 17.00 med KLM fra Bordeaux til med ankomst Amsterdam kl 18.45. Videre til Kastrup kl. 21.05 med KLM med ankomst kl. 22.30.

Ophold på hotel inkl. morgenmad og dansk rejseleder, transport fra lufthavn til hotel retur samt til og fra start/mål. Herudover besøg på vinslot og udflugt til Atlanterhavet. Pris pr. person i delt dobbeltværelse:

 

Udrejse fra Billund Dobbeltværelse: Enkeltværelsestillæg:
Hotel Campanile*** 7.695,00 kr. 900,00 kr.
Hotel Mercure Bordeaux**** 8.295,00 kr. 1.600,00 kr.
Udrejse fra Kastrup    
Hotel Campanile*** 7.295,00 kr. 900,00 kr.
Hotel Mercure Bordeaux**** 7.895,00 kr. 1.600,00 kr.

 

Kør selv

Ophold på hotel inkl. morgenmad og dansk rejselede, transport til og fra start/mål. Herudover besøg på vinslot og udflugt til Atlanterhavet. Pris pr person i delt dobbeltværelse:

 

  Dobbeltværelse: Enkeltværelsestillæg:
Hotel Campanile*** 5.195,00 kr.  1.050,00 kr.
Hotel Mercure Bordeaux**** 4.945,00 kr. 1.700,00 kr.

 

Tillæg

Startnummer*: 650,00 kr.
Sejrsmiddag eksl. drikkevarer: 300,00 kr.

* Der kræves lægeerklæring for deltagelse i løbet( special formular)

Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris. Dækker ikke startnummer.

Depositum Fly: kr. 2500,- pr person plus startnummer og evt. afbestillingsforsikring.
Depositum Kør selv: kr. 1500, pr person plus startnummer og evt. afbestillingsforsikring.

 

Seneste Likes

Pia Gantzhorn Winterskov synes godt om
Marko Stanisic synes godt om Løberens ABZ
Susanne Lindholm Andersen synes godt om Gran canaria Marathon
Thomas Thomsen synes godt om New York City Halvmarathon 2015
Troels Vest Jensen synes godt om New York City Halvmarathon 2015

Løbeavisen lever i bedste velgående elektronisk. Hvis du vil opdateres med alle vores nye rejsetilbud, gode tips og tricks til løbere på alle niveauer.Tilmeld